Je kaj čakanja na meji z Avstrijo ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
se zgodi

»Tik pred vstopom v karavanški predor so me ustavili, ampak ne njihovi nadzorniki avtocestnega omrežja, temveč policisti. Nikakor jih nisem mogel prepričati o povedanem na AMZS in da sem res zapeljal na avtocesto na zadnjem uvozu pred mejo. Oglobili so me za okroglih 120 evrov,« se spominja Simon, ki je ob vrnitvi še enkrat preveril na AMZS določila o uporabi vinjet na avstrijskih avtocestah: »Še enkrat so mi potrdili, da je za tako pot, ki sem jo opravil ob vrnitvi, ne potrebuješ.«

To sem prebral...vendar manjka zakljucek... ker pise tole: In ravno Demšarju se je to pripetilo – težave, ki so se rešile šele nedavno! ... Torej se je zadeva nekako resila...
grims-1.gif

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
se zgodi

»Tik pred vstopom v karavanški predor so me ustavili, ampak ne njihovi nadzorniki avtocestnega omrežja, temveč policisti. Nikakor jih nisem mogel prepričati o povedanem na AMZS in da sem res zapeljal na avtocesto na zadnjem uvozu pred mejo. Oglobili so me za okroglih 120 evrov,« se spominja Simon, ki je ob vrnitvi še enkrat preveril na AMZS določila o uporabi vinjet na avstrijskih avtocestah: »Še enkrat so mi potrdili, da je za tako pot, ki sem jo opravil ob vrnitvi, ne potrebuješ.«

To sem prebral...vendar manjka zakljucek... ker pise tole: In ravno Demšarju se je to pripetilo – težave, ki so se rešile šele nedavno! ... Torej se je zadeva nekako resila...
grims-1.gif
Sam sem videl Darsovce kontrolirati vinjete v smeri A, tik prd cestnino.
Mar ni tako, da od odcepa Hrušica so predora Slo vinjeta ni potrebna?

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
se zgodi

grims-1.gif
Mar ni tako, da od odcepa Hrušica so predora Slo vinjeta ni potrebna?

Seveda vinjeta ni obvezna od priključka Hrušica do Karavank in obratno, ampak tujec tega najverjetneje ne ve in ga Darsovi nadzorniki lepo oglobijo, pa čeprav je prišel na AC na Hrušici. Razen, če ob enem še spremljajo kamere katere so na priključku Hrušica in potem vidijo, ali si res prišel na Hrušici gor ali ne.
http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/Vinjetni_sistem_in_ceste_222.aspx

Ali so Avstrijci prestavili kontrolo na svoji strani Karavank, ker nekateri pišete, da se nadzor ne izvaja na Avstrijski strani kjer je bila včasih carina? Namreč nazadnje ko sem se peljal tam skozi, so ravno tam izvajali nadzor prehoda meje in sicer da so desno stran AC speljali na levo stran pod streho nekdanje stavbe carine.

lp.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:

Prav imaš. So pri bivšem "Kompasu". Tik pred cestnino za karavanški tunel.
Je gospa že dva koraka naredila proti meni, pa se je premislila.
Očitno je DARS-ov gospod, ki je bil 50 metrov naprej, "streljal" na avstrijsko vinjeto, ki jo imam pod slovensko
grin1.gif

Kontrola Avstrijcev je pa na njihovi strani (3 policisti), ki pa so samo pomahali, naj peljem naprej, še preden sem se ustavil. Tako da čakanja ni.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz...

Mi lahko eden malo explaina tele AC po avstriji.

Ko greš Beljak- Salzburg je vmes še ena cestninska postaja.... kjer te oravbajo za 10+ €. Kaj potem na tej cesti ne rabiš avstrijske vinjete?

Tole mi ni čisto jasno...

Šentij - Graz je dovolj samo vinjeta.

Kako je pa potem Graz- Salzburg ali Graz - Dunaj?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Temu lahko rečeš tudi tunelnina - klik

Sicer velja kot v Sloveniji: za AC je potrebna vinjeta.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.642
4.374
113
Gradec Salzburg 1 tunel 8,50€ ali pa lahko greš čez Bruck an den Mur se izogneš Gleichem tunelu.
Na Dunaj je brez tunela.

Čez tunel ne rabiš vinjete, vstop prvi uvoz pred tunelum in 1.izvoz iz tunela.

Za redne potnike imaš Letno karto , ki stane pri kupljeni letni vinjeti cca 60 eur za 1. avtocesto kjer je plačljivi predor. ( A 9 oba tunela )

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
se zgodi

Saj naši niso nič boljši. Tudi darsovci tudi kasirajo na mestu, kjer vinjeta ni obvezna.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Še eno vprašanja... kako je sedaj z vinjetami?

Kaj lahko šele po 1. decembru kupiš letno vinjeto... ali jo lahko že sedaj?

edit: Se pri nas je pa verjetno enako?

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Še eno vprašanja... kako je sedaj z vinjetami?

Kaj lahko šele po 1. decembru kupiš letno vinjeto... ali jo lahko že sedaj?

edit: Se pri nas je pa verjetno enako?

Avstrijska letna vinjeta ima enako veljavnost kot nasa... Za leto 2017 je to od 1.12.2016 do 31.1.2018