Je kaj čakanja na meji z Avstrijo ?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Jutri gremo čez Karavanke, pa me zanima, če je kaj posebnega po novem na meji.
Saj bom zbrisal temo, ko izvem, samo bi rad vedel, če se kaj poznajo novi ukrepi Avstrije.
Hvala, če kdo ve,

ps
Potniki bomo trije Slovenci s smučmi.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Zaradi tehničnih težav so zapore zaradi geoloških raziskav v predoru Karavanke odpovedane - predvidoma do 19. februarja. V petek, 19. 2., naj bi pričeli z raziskavami in sicer bo predor predvidoma 3x dnevno zaprt proti Avstriji po 30 min, v nočnem času pa bo med 1. in 4. uro enourna popolna zapora v obe smeri.

Spremljaj mobilni promet.si.

img_MPX-E50_mpu002_ch1.jpg

Kamera

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Jutri gremo čez Karavanke, pa me zanima, če je kaj posebnega po novem na meji.
Saj bom zbrisal temo, ko izvem, samo bi rad vedel, če se kaj poznajo novi ukrepi Avstrije.
Hvala, če kdo ve,

ps
Potniki bomo trije Slovenci s smučmi.
Ni zastojev. Občasno kontrolirajo dokumente, to moraš itak imeti pri sebi, gre pa tekoče.
Čisto drugačna zgodba je na kocu te AC, ko se na vstop v Nemčijo čaka 15-45 minut.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Šel danes čez Karavanke...na platoju za tunelom na AT strani je grence kontrol..gre pa kar tekoče...pripravljene imej dokumente in greš tekoče naprej,

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kako plačaš tale tunel?

Kaj so cestninske postaje prej... kot so bile pri nas včasih ali kako?

Ponavadi grem zmeraj čez šentij v AU, da nisem imel še opravka.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Here we go again...
Ker me je strah, da bom jaz kar zastonj prišel skozi tunel in imel potem slabo vest, sprasujem kako se placa... Cestninske hisice pravite, aha, das potem tam denar? Aha, hocejo tocen znesek ali je bolje imeti bankovec za vsaj 200€ (ima se moze se)....? Drobiz pravite, aha, je vseeno, ce imam drobiz ze vnaprej pripravljen ali pa ga tedaj vzamem iz denarnice? Iz levega ali desnega zepa? Kaj pa ce...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.642
4.374
113
Saj tega ne razumem jaz moram plačati begunce pa na državne ( beri naše ) stroške vozijo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Šel danes čez Karavanke...na platoju za tunelom na AT strani je grence kontrol..gre pa kar tekoče...pripravljene imej dokumente in greš tekoče naprej,

Za tunelom??? Kontrole so bile v 'starih časih' vedno pred tunelom v izogib koloni v tunelu.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:

Za tunelom??? Kontrole so bile v 'starih časih' vedno pred tunelom v izogib koloni v tunelu.
Za tunelom, ze v AT, je kontrola. Ni tako, kot vcasih..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Zdaj so torej 'begunci' pomembnejši kot varnost vseh ostalih. No, saj ni to prvič odkar se je to začelo...

Kaksna varnost? Saj se to dogaja ene dva kilometra po izvozu iz tunela (malo naprej od carinskega platoja na avstrisjki strani) ... pa vcasih tudi nasi kontrolirajo na slovenski strani na carinskem platoju na Jesenicah... vsaj tako je bilo nazadnje lani oktobra, ko sem se nazadnje peljal tam cez ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Aha torej ne na bivšem mejnem prehodu.

Bivsega mejnega prehoda ob izstopu iz tunela ni... vsaj ne na tem pasu ceste, ki vodi proti severu
smile-1.gif
... Sedaj pac tam, kjer se cesta razsiri v dva pasova, enega zaprejo... in samo po enem spuscajo skozi... Nekako tako kot DARSovci naredijo na cestninskih postajah, kjer je ob kontroli vinjet odprt samo en pas za osebna vozila ...

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
se zgodi

»Tik pred vstopom v karavanški predor so me ustavili, ampak ne njihovi nadzorniki avtocestnega omrežja, temveč policisti. Nikakor jih nisem mogel prepričati o povedanem na AMZS in da sem res zapeljal na avtocesto na zadnjem uvozu pred mejo. Oglobili so me za okroglih 120 evrov,« se spominja Simon, ki je ob vrnitvi še enkrat preveril na AMZS določila o uporabi vinjet na avstrijskih avtocestah: »Še enkrat so mi potrdili, da je za tako pot, ki sem jo opravil ob vrnitvi, ne potrebuješ.«

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Hvala prvim trem za uporabne odgovore.
nahrung002.gif

ps.
Erikson, nisem vedel, da znaš biti tudi koristen
grin1.gif