Je bolj naravno biti samski ali v zvezi?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
nič, tudi sam ga imam v zmernosti
smile-1.gif
problem je vseh teh pet faktorjev v skupnem imenovalcu:
(po šity službi se odpelje v šity avtu v šitiy najemniško stanovanje, šity drk z levo in desno, šity serials potem pa pred TV in PSali Xbox do poznih večernh ur, šity drk pa spat in potem se cikel ponovi, vikend pa 24ur ps, vmes pa periodični drki, dve zakletvi ker net dol pade,pa dalje, potem je ponedeljek, prijateljev običajno ni več, so pa virtualni), problem za razvoj družbe to mislim...

crazy1.gif

Not completely there but i'm coming .

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
jaz sem si naredil "froca" ker se želim z njim ukvarjat in biti z njim... tak da ko boš imel otroke in obveznosti boš lahko o tem. Če je nekomu to v napor, potem , "bogi otroci".

PS. Bil sem samski, vezan, okosil dobro in slabo objoega. Zdaj mi pač paše družinsko živjenje, ki ga kombiniram s prostim časom. Sicer ga je zdaj malo, oz. dosti manj ampak tud čas, ki ga preživim s familijo je priceless. Je pa res nekomu paše nekaj drugemu pač nekaj druga. To da bi si pa naredil familijo samo zato, da neboš na stara leta sam pa je največja glupost... To pomei celo življenje se bom žrtvoval in živel življenje nekoga drugage samo zato da bom pol tiste 4 zadnja leta imel nekoga ob sebi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
"To, da taki modeli cele dneve samo drkajo in špilajo PS, je pa tvoja insinuacija, ki nujno ni točna." Bo kar blizu točnosti.

Sicer pa ne da si se vsaj malo našel?
evil.gif

ja dejansko je to problem, brezciljno tavanje, tega je vedno več..zakaj pa se nebi potrudil, iskal bolje plačano službo, lepše stanovanje, več hobijev, spoznal žensko, nekaj ustvaril.....z drkanjem in celodnevnim 24/7 špilanjem igrc tega pač ne. Še enkrat mene ne moti, pravim samo da je dosti takega folka (vedno več), kam pa to vodi celotno družbo, je pa vseeno zaskrbljujoče.

Tudi mi smo živeli brezskrbno in brez obveznosti, pa je bilo fajn, zdaj pa je fajn kaj drugega
wink-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Verjetn je tud razlika, al si res čist sam v življenju (brez družine, sorodnikov, prijateljev), al samo samski (zgolj nimaš nobenga resnega razmerja trenutno).

Ko bom vlko na furah, bo itak boljše, da nimam svoje lastne družine, ker me verjetno tudi po 2 tedna ne bo domov... Če bi mel partnerko, bi po prihodu domov verjetno komi čakal seks, tako da...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

ja dejansko je to problem, brezciljno tavanje, tega je vedno več..zakaj pa se nebi potrudil, iskal bolje plačano službo, lepše stanovanje, več hobijev, spoznal žensko, nekaj ustvaril.....z drkanjem in celodnevnim 24/7 špilanjem igrc tega pač ne. Še enkrat mene ne moti, pravim samo da je dosti takega folka (vedno več), kam pa to vodi celotno družbo, je pa vseeno zaskrbljujoče.

Tudi mi smo živeli brezskrbno in brez obveznosti, pa je bilo fajn, zdaj pa je fajn kaj drugega
wink-1.gif

Glej, vsaka generacija ima svoje ekstreme, take ali drugačne. V generaciji naših starih staršev se nihče ni ločil, nihče bil samski, misliš, da so vsi ti zakoni bili fajn? Generacija naših staršev: veliko praznih zakonov, skoraj vsi so imeli fetiš na vikende, ogromno izgubljenih let za delo na vikendu..

Jaz pa poznam vezane tipe, ki so praktično cele dneve na računalniku, kaj pa zdaj? Mislim, ti mešaš vse v en kotel: hobije, način življenja, ne - samskost..

Eni ljudje so bolj ambiciozni, eni manj. Nekdo bo usvaril več na enem področju, manj na drugem, ali obratno. Ne moreš kar svakemu svetovati "najdi si boljšo službo". V dobi recesije to ni ravno zelo enostavno, vsak se pač na svoj način fajta z lajfom.

Imam občutek, da ti nekam prevelik pomen pripisuješ sami nesamskosti. Grem stavit, da bi se ti počutil kot luzer, če bi bil samski, zato pripisuješ vsem samskim enake občutke. To pa v bistvu pomeni, da je tvoj lajf bolj tako, če ti veza igra tako glavno vlogo v njem. Ker kaj če ti ženska gre stran, pol bo za tebe konec lajfa?

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
samo otepanje bilokake odgovornosti glih ni fajtanje ?
grin1.gif

Sajkek opisuje tipe, za katere pravi, da hodijo v šity službo. Šity služba je še vedno služba. nekdo, ki hodi v službo, ne beži od odgovornosti za svoj lajf.

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ja [cenzura], časi niso idealni in šity dela se ne bodo sama opravila, ker so vsi kao visoko izobraženi. Fancy služb bo vedno manj.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
opcije so vedno, stvar je samo v tem kolk si se pripravljen potrudit ... pa smo spet pri prvotnem vprašanju
grin1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ja samo kako vezo ima to s samskostjo, pravzaprav? Pogosto je ravno obratno, samski ljudje so bolj mobilni in se lažje odločijo za selitev, korak naprej v karieri..

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
vezo ma s pomanjkanjem hrbtenice, ker če nekdo prenaša slabo službo pol tud slabo vezo verjetno tolerira
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Ne obsojam, pravim samo, da je več od lajfa kasneje, kot pa biti samski sploh potem ko si starejši, rečmo magična meja 30+.govorim o zdravem razmerju, ne posiljenem, da pač nisi sam. To ne vodi nikamor. Ampak si moraš znat to naredit. Drugače pa, tudi če bi bil samski, ni konec sveta, ne delam si iluzij.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
kaj pa ti vidiš kot zdravo razmerje? (vzponi in padci so povsod)

In koliko imaš znancev, kolegov, ki so samski?

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Čaki mal, a nisi ti bila enkrat v dilemi, ali povedati prijatelju ali ne, da si nekaj videla?
shocked-1.gif

Kako gre zdaj to skupaj s filozofijo "živi in pusti živeti" oz."brigaj se zase"?
evil.gif

Kaj ima zdaj to veze s temo Dilema?