Javni poziv krvodajalcem na območju 02 in 03

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Pa sej se ne gre samo za njega no!
Tukaj igrajo na čustveno noto, da bodo dobili dovolj krvi še za nekaj drugih operacij.
Iz drugih koncev Slovenije je pa ne pošiljajo ker morajo vedno imeti zlato rezervo.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Kompatibilnost eritrocitov:
untitled1.jpg

Krvne plazme:
untitled2.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.788
113
pri taščici
Da niste stajerci zacel prevec hodit cez mejo si kri spuscat, in vamjo sedaj manjka? Baje se cez mejo dobi se nekaj poleg sendvica?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Zdej ne vem ali ta graf prirejajo ali se te količine dnevno, tedensko res tako hitro spreminjajo.
Kak teden nazaj je bila na drugem forumu podobna pobuda in tam sem šel gledat ta graf in je bila dejansko količina 0+ pod rumeno črto.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne tedensko, kar trenutno. Spremljaj preko dneva (zjutraj, čez dan, zvečer, ponoči), pa boš videl da se kar konkretno spreminja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Kot rečeno kri se dnevno nuca in tudi daruje (po potrebi se kliče darovalce). Če krvi ni na voljo se jo lahko KUPI na mednarodnem trgu, prav tako se jo lahko PRODAJA če jo je zadosti (mislim da so bili neki očitki na to temo).

Torej če krvi ni dovolj za nekoga potem je naš zdravstveni sistem v kur.cu kar dvomim da je (že)!

Če se je nesrečo nekoga internega izkoristilo za zbiranje krvi, ki je precej "popularna" (0 paše vsem) je nemoralno, pravtako je namoralno če se sedaj zaradi tega ker je nekdo interni na mizi zbira kri samo zanj (kar dvomim).

Mislim pa da so mediji kot vedno povzeli neko "izjavo" ki je bila mišljena drugače in se gredo sedaj senzacionalizem ki ni osnovan na resničnih dejstvih. Tisti ki te laži širite okrog pa samo pripomorete k začaranem krogu (ker se ve da mediji berejo alter).

jest5

Guru
18. avg 2007
25.968
-8.669
113
Malo obujam temo.

Po mejlu kroži nov nateg(no, 99% de je)
wink-1.gif

TUDI V ŽIVLJENJE MLADEGA ČLOVEKA SE VČASIH PRIKRADE BOLEZEN. PRIDE TIHO IN ZAHRBTNO. TAKO JE BILO TUDI Z MENOJ. BREZSKRBNA 20 LETA SO SE SPREVRGLA V PREŽIVLJANJE ČASA V BOLNICI. MED ŠTIRIMI STENAMI VČASIH RAZMIŠLJAM, KAJ VSE BI MOGEL POČETI SEDAJ. POISKATI SLUŽBO, RAZMIŠLJATI O DRUŽINI….. VSE TO ME ŠE ČAKA, ČE BO ZDRAVLJENJE USPEŠNO. IMAM REDKO KRI TIPA 0- IN VSAKO DNEVNO POTREBUJEM LEVKOCITE DAROVALCEV, DO PRESADITVE KOSTNEGA MOZGA IN OZDRAVITVE. PROSIM VSE, KI IMATE TA TIP KRVI, DA MI POMAGATE. VAS JE MALO IN ZATO ZELO TEŽKO DOBIMO DAROVALCE. TESTIRANJA POTEKAJO PREKO KOORDINATORKE(ime in cifro sem pobrisal)
HVALA VSEM, KI STE MI ŽE POMAGALI IN TISTIM, KI ŠE BOSTE! URBAN

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Drgač baje tisto zadnjič ni bil nateg. Ker določenih krvničk ne obdržijo pri klasičnem darovanju, in jih res nimajo na zalogi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To mi pa res ne diši po nategu, saj nikjer ne piše, da pošlji mail desetim prijateljem. Sicer pa verjetno vsak lahko pokliče koordinatorja, katerega ime si pobrisal.
sprasujem se.gif
Sicer pa kri skupine 0- ni tako redka, saj ima skupino 0 kakih 40% ljudi. Najredkejša je skupina AB-.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kri ni problem. sploh ko ni kakih večijh dopustov. vedno se pa manjka darovalcev mozga. in če dajo tako akcijo ven ni nič narobe.mogoče se pa najde kak nov darovalec...