Javna UPRAVA - orientacijski plačilni razredi

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
a v gospodarstvu pa ni takih razlik
confused-1.gif

delavec na minimalcu ker je kriza,recesija.med tem ko uprava vleče x10 njegove plače in direktor tudi x20.
koliko ima Slo inženirjev ,ki jih tako radi omejate, v samem vrhu
confused-1.gif

tisti ki so šišajo vse zdravnike.ostali ki so samo doštudirali pač ne morejo dobiti plače na lepe oči,potrebno je po šolanju to znanje tudi pokazati in nekaj narediti.velika večina jih dela v nemčiji in avstriji ker je slo preporsto premajhna z njihovo znanje.kolega je že 7 leto v nemčiji v MBju.tukaj je imel plačo 320.000SIT.ko je prišel v nemčijo je dobil 1400€.sedaj dobi preko 8.000 € plus bonus ob koncu leta.je pa res da naredi lahko v tednu tudi 65ur.pri nas samo nekomu omeniš da bo delal kaj več ko dopoldne po 8 ur pa se že razlega jamranje

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
Full dober graf.

Če seštejemo višino stolpcev dobimo:
- zasebnem sektorju ima ca. 20% zaposlenih nadpovprečno plačo
- v JU ima ca. 45% (!!!) zaposlenih nadpovprečno plačo
bonk.gif

Pri tem ne smemo zanemariti dejstva, da v "zasebni sektor" spadajo tudi "firme", kot npr. komplet energetika (elektrika, plin...), Pošta, Železnice, Komunala-ane Drolc, RTV
rolleyes-1.gif
,
Skratka monopilisti kjer, če zmanjka pač vignejo cene in imajo po defaultu višje plače, kot v "pravem" zasebnem sektorju ter dvigajo povprečje. Brez teh "para-zasebnih" družb bi bila razlika med plačami v JS in gospodarstvom še bolj žalostna.

Folku v JS sploh ni jsno kako se živi in zasluži v gospodarstvu.
Vstopamo v 6. leto krize, ki se slovenskega JS ni še niti dotaknila - še povišico so dobili. Za njih je kriza nekaj o čemer poročjo mediji in se dogaja na nekem drugem planetu.
In za ohranjanje tega statusa so pripravljeni zapufati naslednjih 10 generacij.

Tako, da paraziti egoistični javnosektoski =bite se!!
10.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:

confused-1.gif

tisti ki so šišajo vse zdravnike.ostali ki so samo doštudirali pač ne morejo dobiti plače na lepe oči,potrebno je po šolanju to znanje tudi pokazati

Kje ga pa vi pokažete, samo strokovnjaki eden večji od drugega. Britofi pa polni
hysterical-1.gif
Zadnjič sem z babico čakal v kliničnem, naročena je bila ob 9.00 prišla je pa na vrsto ob 14.00. Skreti pa šetal gor pa dol po hodnikih. Če bi bil jst šef, bi mi vsakič povedal kam gre, zakaj in koliko časa bo tam. Bi jih u optimiral 1,2, 3.

Izraelcu privoščim tudi če pospravi miljon na leto, da pa vsak skret v beli halji misli da zasluži 3k€
hysterical-1.gif
Kdo ima še posteljo na šihtu zraven... da se še jebejo cela dežurstva med sabo in zato so potem še plačani.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
privat zobarji zelooo dobro zaslužijo! enako privat dohtarji itd...

privat šlosarji (ali pa projektanti itd) tak isto...

zobarji ki delajo v kakšnem zdravstvenem domu malo švohnej
ing strojnik ki dela v kakšni večji firmi kot vzdržebvalc tudi slabo zasluži...

poanta je da pač smo v času kapitalizma... vsak lahko ustvari sebi boljše pogoje! če ti ne paše delat kot zobar v zdravstvenem domu pa odpri privat!

Delam na tem, ampak potem se bodo pa spet razni Jordani in jftcji razburjali, zakaj pri meni tolk stane, če pa nardi romunski šlosar protezo za pol manj denarja
hysterical-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
s svojim postom si dokazal da nimaš pojma.

kje so bile povišice v JS?
da se nas kriza ni dotaknila tudi ni res.poglej kaj se je zgodilo z regresom in potnimi sroški.da za opravljenih tudi 240ur mesečno ne dobim niti € več kot za delo ki obsega 180ur je pa verjetno največje darilo.vidim pa tudi da jamBrajo samo tisti ki so nesposobni in za svojo bedo krivijo druge.kot sem rekel še nekaj časa imate pa ste lahko vsi priviligirani uslužbenci JS.3 mesece traja NPK za negovalca na domu pa boste lahko delali v sanjski službi JS.
na tem forumu obstajajo 3-4 papki ki samo jamrajo od prvega dneva registracije.en išče službo že 4 leta,drugi odhaja v tujino že več kot leto...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
Glej... ...povsem razumem, da nekje tudi v JS =bejo ježa.
Predvidevam pa, da nadure lahko vsaj koristiš, če ti jih že plačajo ne. V zasebnem sektorju tudi to ni razumljivo samo po sebi.

Misliš, da je izguba regresa in malo več kontrole pri goljufanju s potnimi stroški ( zadnjem letu) kriza?
Bi šel to razložiti 80.000 ljudem, ki so od začeka 2009 tudi izgubili regres, potne stroške pa še plačo zraven?
stupid-1.gif

Mogoče tistim 100.000+ v gospodarstvu, ki so se jim v zadnjih letihplače znižale od -5% do -25% ??
tongue-1.gif

Aja, ti pa nisi dobil enega regresa pa nadur ti ne plačajo - bošček
priden.gif
.
Takoj molotovko v roke in na cesto.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne nadur pri nas ne morem koristit. Prav tako ne morem jih ne morem porabit za fleksibilizacijo delovnega časa, ker ga imam na vratih napisanega in se ga moram držat.

Shift jih verjetno nekaj lahko koristi, ampak če jih 50% je že veliko, dvomim da jih lahko 20% porabi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik shift pravi:

da se nas kriza ni dotaknila tudi ni res.poglej kaj se je zgodilo z regresom in potnimi sroški.da za opravljenih tudi 240ur mesečno ne dobim niti € več kot za delo ki obsega 180ur je pa verjetno največje darilo.vidim pa tudi da jamBrajo samo tisti ki so nesposobni in za svojo bedo krivijo druge.kot sem rekel še nekaj časa imate pa ste lahko vsi priviligirani uslužbenci JS.3 mesece traja NPK za negovalca na domu pa boste lahko delali v sanjski službi JS.
na tem forumu obstajajo 3-4 papki ki samo jamrajo od prvega dneva registracije.en išče službo že 4 leta,drugi odhaja v tujino že več kot leto...

Tudi v zasebnem sektorju nadure večinoma niso plačane. Tudi koristi se jih zelo redko. Jebiga, tko je. Imel sem planiran dopust konec decembra, moral sem ga skenslati, ker so me nujno potrebovali. v JU ko vzameš dopust, vzameš dopust in ti potem dol visi lahko za šiht... Zadnje 3 dopuste sem vsaj 1 dan tudi od doma delal.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
gre se zato da JS ni kriv za izgubo takega števila delovnih mest.kriva je politika in negospodarsko ravnanje gospodarstva.pri nas še vedno velja da je delavec nekdo ki je breme firme,v razvitih državah delavca tretirajo kot nekoga ki ustvarja dobiček.misliš če odpustiš 50% ljudi v JS da se bo kriza potem sama od sebe rešila in da bodo vsi dobili potem službe nazaj
confused-1.gif

ne še več jih bo na cesti,kot sem že omenil je JS le odraz potreb ljudstva in gospodarstva.gospodarstvo izigrava javne razpise in državi odžira denar,če bi ljudje bolj racionalno uporabljali storitve JS bi lahko imeli manjše število dežurnih oseb na vseh podorčjih

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
nadure so pač en lep način da se mal izsiljuje folk... delat jih moraš plačanih pa ni...

pol gre pa firma u franže in jok in na drevo... in si popušil kpl vse.. .ko se bodo delavci začeli tega zavedat bo malo drugače.. ampak dokler je zavod pouhn...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Tudi v zasebnem sektorju nadure večinoma niso plačane. Tudi koristi se jih zelo redko. Jebiga, tko je. Imel sem planiran dopust konec decembra, moral sem ga skenslati, ker so me nujno potrebovali. v JU ko vzameš dopust, vzameš dopust in ti potem dol visi lahko za šiht... Zadnje 3 dopuste sem vsaj 1 dan tudi od doma delal.

saj vem,samo na jetra mi gre ko nekateri pišejo pravljice tu gor.ni lepo ne enim ne drugim.mi imamo srečo da zaenkrat dobimo plačo redno.pri meni žena dela v gospodarstvu pa poznam obe plati od blizu.eni trobezljači tu gor pa poznajo samo eno pa še to bolj slabo.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Ob vsem tem nakladanju o super duper gospodarstvu, bi se bilo bolj pametno vprašati, zakaj jih toliko izplačuje minimalce, ostalo na roke (od tod verjetno tudi potem popačena statistika o povprečni plači). Zakaj ne upoštevajo nobenih zakonov/pravil in se mora delati zastonj nadure, ki jih ne moreš koristiti, dopusta ki ga ne moreš koristit in podobne novodobne suženjske prijeme, ki jih tako opevano gospodarstvo lepo izvaja.

Preveč je tudi raznih barab v gospodarstvu oz. privat firmah, ki samo izkoriščajo delavce, sami pa živijo ne veliki nogi in se preseravajo, medtem ko delavci ne dobivajo niti plač niti plačanih prispevkov.

Skratka, barab je povsod dosti, eni pa vidijo edini problem v javnem sektorju. Je pa treba anomalije popucat tako v javnem sektorju kot v gospodarstvu pa nam bo vsem boljše.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik shift pravi:
confused-1.gif

delavec na minimalcu ker je kriza,recesija.med tem ko uprava vleče x10 njegove plače in direktor tudi x20.
confused-1.gif

tisti ki so šišajo vse zdravnike.ostali ki so samo doštudirali pač ne morejo dobiti plače na lepe oči,potrebno je po šolanju to znanje tudi pokazati in nekaj narediti.velika večina jih dela v nemčiji in avstriji ker je slo preporsto premajhna z njihovo znanje.kolega je že 7 leto v nemčiji v MBju.tukaj je imel plačo 320.000SIT.ko je prišel v nemčijo je dobil 1400€.sedaj dobi preko 8.000 € plus bonus ob koncu leta.je pa res da naredi lahko v tednu tudi 65ur.pri nas samo nekomu omeniš da bo delal kaj več ko dopoldne po 8 ur pa se že razlega jamranje

Je res, ampak pozabljaš da smo primerjali kader ki je po izobrazbi, znanju recimo primerljiv in tudi nujen !
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Ob vsem tem nakladanju o super duper gospodarstvu, bi se bilo bolj pametno vprašati, zakaj jih toliko izplačuje minimalce, ostalo na roke (od tod verjetno tudi potem popačena statistika o povprečni plači). Zakaj ne upoštevajo nobenih zakonov/pravil in se mora delati zastonj nadure, ki jih ne moreš koristiti, dopusta ki ga ne moreš koristit in podobne novodobne suženjske prijeme, ki jih tako opevano gospodarstvo lepo izvaja.

Preveč je tudi raznih barab v gospodarstvu oz. privat firmah, ki samo izkoriščajo delavce, sami pa živijo ne veliki nogi in se preseravajo, medtem ko delavci ne dobivajo niti plač niti plačanih prispevkov.

Skratka, barab je povsod dosti, eni pa vidijo edini problem v javnem sektorju. Je pa treba anomalije popucat tako v javnem sektorju kot v gospodarstvu pa nam bo vsem boljše.

Glej če ti kot nekdo na položaju vidiš kako so zadeve v javni upravi, kako se da brez posledic goljufati zakaj bi to pri sebi privat spreminjal, zadeve še bolj "poostriš" sebi v prid, saj ti kot vidiš noben noče saj so vsi "umazani" in enemu drugemu ne bodo skakali v zelje, ane ?

Sicer pa nismo govorili o nobenih šefih, politikih itd.... ampak o navadnih ljudeh z malo boljšo službo kto je npr. dr.dent.med, uni.dipl.inž.strojništva, elektrotehnike,računalništva in podobno.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
confused-1.gif

confused-1.gif

Je res, ampak pozabljaš da smo primerjali kader ki je po izobrazbi, znanju recimo primerljiv in tudi nujen !
bonk.gif

res je.amapk si napisal plače najslabših inženirjev.napiši še plače najboljših inženirjev.da dokončno pomešamo jabolka in hruške.kjer jaz vidim anomalijo je to d je odličen zobar enako plačan kot slab.pri inženirjih pa ni tako.slabi komaj dobijo službo in plačo okoli povprečja med tem ko vrhunski potegnejo zelo lepe denarce.je pa res da prvi inženir bolj kot ne hodi v službo in odpisuje na maile med tem ko drugi dejansko ustvarja dodano vrednost in dobiček podjetju

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ne primerjali smo v tem primeru zobozdravnika začetnika in npr. začetnika inženirja !

Pa kak začetnik? Zobozdravnik začetnik ima plačo 27 ali 30 razred, ne spomnim se točno.

Zobozdravnik, ki dela v zd, pa je to prvi službeni dan, ali zadnji dan pred penzijo, pa opravljata ENAKO službo. Po tvoji logiki, si torej zaslužiš boljšo plačo samo zaradi tega, ker že 30 let guliš sedež? Napredovanj NI. Kolegica je sedaj po 10 letih službe napredovala za 1 plačni razred. 1!

A inžiner na začetku dela enaka dela, kot potem po par letih, oziroma dela enako kot nekdo, ki je že vrsto let v enaki službi?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ne primerjali smo v tem primeru zobozdravnika začetnika in npr. začetnika inženirja !

Pa kak začetnik? Zobozdravnik začetnik ima plačo 27 ali 30 razred, ne spomnim se točno.

Zobozdravnik, ki dela v zd, pa je to prvi službeni dan, ali zadnji dan pred penzijo, pa opravljata ENAKO službo. Po tvoji logiki, si torej zaslužiš boljšo plačo samo zaradi tega, ker že 30 let guliš sedež? Napredovanj NI. Kolegica je sedaj po 10 letih službe napredovala za 1 plačni razred. 1!

A inžiner na začetku dela enaka dela, kot potem po par letih, oziroma dela enako kot nekdo, ki je že vrsto let v enaki službi?

Še enkrat čez vse ali kaj??? Zobozdravnik, ki je začel z delom torej je ravnokar pridobil licenco in je začel delati sam dobi 40 plačilni razred, zdaj če ti nisi dobil je to tvoj problem !