Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Moj je bil, da ne bom več podpiral parazitov v JU.
Zdaj samo čakam, da me kakšen jodlar pokliče.
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Razponi plač v JS so zelo različni, tako, da nekdo, ki ima 7/1 izobrazbo lahko pristane na minimalno 25 plačni ali maksimalno na 30. Poglej si kolk je 25 plačni razred pa pol pametuj kok je to velik. Po pravilih noben začetnik v JS z npr. 7/1 stopnjo izobrazbe ne more pridt čez 900€ NETO, kvečjem manj. To da se pa pogodbe sklepa na lepe oči, brez preverjanja papirjev, torej primerne izobrazbe, umetnimi napredovanji in izkušnjami, raznimi dodatki, ki ti ne pripadajo, pa ni več problem plačilne lestvice in sistematizacije delavnih mest, ampak KORUPCIJE in KLIENALIZMA!
lp
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
No zdaj mi pa povej kje ima mladi raziskovalec, ki na faxu opravlja doktorat 22 dni z recimo 1-2 leti delovne dobe med opravljanjem doktorata), ima krepko več. Trenutna stopnja izobrazbe 7! -> SE NE ŠTEMPLJAJO !!!
Potem mi najdi zobozdravnika, ki je ravnokar končal fakulteto, ki ima 22 dni dopusta kot praviš za začetnike. Plača 2k€+ za začetek. Stopnja izobrazbe 7. -> recimo zdravstveni dom -> SE NE ŠTEMPLJA
ITD...
Potem pa to vse skupaj primerjaj z nekom, ki je pravtako začel v gospodarstvu z 7 stopnjo izobrazbe (uni. dipl.inž. strojništva), dobi 20 dni dopusta + max 2/3 dni za izobrazbo, plačo pa okol 1k€. -> SE ŠTEMPLJA
Mladi raziskovalec ima 24 dni dopusta. To je res krepko več kot 22
In ne, delovna doba ne vpliva na dopust. Si lahko pri koncu in boš imel še vedno enako.
Glede štemplanja... marsikdo bi se pa rad štepljal, pa se ne more. Ni ga lepšega se po 8 urah odštemplat in iti domov. Nadur itak ni, torej zakaj bi ostajal dlje kot je treba.
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Torej mladi raziskovalec in zobozdravnik? Če google še kaj velja, ima mladi raziskovalec 30. plačilni razred. Za zobozdravnika pa lahko v zgornji tabeli vidiš, da je 35. razred. Tako da tvojih 35-40 je kar malo prenapihnjenih.
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
in če ima nekdo enako izobrazbo bi moralo biti pravično da imata enako število dni dopusta pa če je razlika samo en dan je to razlika
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
in če ima nekdo enako izobrazbo bi moralo biti pravično da imata enako število dni dopusta pa če je razlika samo en dan je to razlika
Čaki kaj? Izobrazbo? A smo spet pri tej neumnosti ... Se pravi če nekdo z doktorsko specializacijo teoretično dela na Snagi in pometa ceste mora imet isto dopusta kot možganski kirurg na UKC?
Citat:
Uporabnik shift pravi:
aja pa zobar je v 35 razredu ko začne in ne 40em
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
No zdaj mi pa povej kje ima mladi raziskovalec, ki na faxu opravlja doktorat 22 dni z recimo 1-2 leti delovne dobe med opravljanjem doktorata), ima krepko več. Trenutna stopnja izobrazbe 7! -> SE NE ŠTEMPLJAJO !!!
Potem mi najdi zobozdravnika, ki je ravnokar končal fakulteto, ki ima 22 dni dopusta kot praviš za začetnike. Plača 2k€+ za začetek. Stopnja izobrazbe 7. -> recimo zdravstveni dom -> SE NE ŠTEMPLJA.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
aja pa zobar je v 35 razredu ko začne in ne 40em
Ko začneš s samostojnim delom si 40.
Citat:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Potem mi najdi zobozdravnika, ki je ravnokar končal fakulteto, ki ima 22 dni dopusta kot praviš za začetnike. Plača 2k€+ za začetek. Stopnja izobrazbe 7. -> recimo zdravstveni dom -> SE NE ŠTEMPLJA.
In koji [cenzura] si ti, da misliš, da se ta dva našteta primera ne štempljata?Faking zadrtež.
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ne vem kako je pri zobarjih, ampak ko dr. med. zaključi specializacijo dobi 8. stopnjo izobrazbe.
Citat:
Ne. Mešaš hruške in jabolke. 7 stopnjo izobrazbe pridobiš s končanim faksom, takrat pridobiš tudi naziv dr.dent.med. Po tem moraš 1 leto krožit pa nisi v 35 razredu ampak nekje v 27 ali 30. Ko to končaš imaš potem šele pravico, da pristopiš k strokovnemu izpitu. Ko tega opraviš pa dobiš licenco za opravljanje dela na področju dentalne medicine, ki jo moraš vsakih 7 let obnovit, pogoji za to pa se spreminjajo ampak načeloma zajemajo kar nekaj strokovnih izobraževanj v tem času. In to je vse PO tem, ko že pridobiš tvojo, tako čislano 7. stopnjo izobrazbe.
Zdaj pa še lahko še malo razkuriš, zakaj je to 7. stopnja izobrazbe, če pa že sam program faksa traja 2 leti več kot ostali faksi.