Citat:
Uporabnik telex pravi:
Leta 1991 smo rekli, da imamo dovolj in smo komuniste odstarnili z oblasti. Danes pa nam zopet vladajo komunsiti.
Meni se zdi da nam vladajo že 70 let, odstranilo se takrat ni nobenega, le da se niso direkt imenovali komunisti, saj je partija šla rakom žvižgat, oz. po tvoje so še vedno isti komunisti. Pa ne mi sedaj pisat da 4 leta janševe vladavine, takrat pa nas ni vodil komunist, on je (baje) edini v parlamentu, kateri je imel partijsko knjižico. In kot ti rad venomer pišeš (mogoče ne dobesedno, da se ne obesiš na moje besede) enkrat komunist, vedno komunist lahko menjaš še pa še srajc.
O kosteh se pa ne mislim niti pregovarjat, kar je bilo je bilo, verjetno za nekoga hudo za drugega priložnost da nekam zleze. Dejstvo je, da niso vseh kateri so si zaslužili, med njimi so bili zanesljivo tudi nedolžni ampak žal je tako v vsaki vojni ki je bila in bognedaj tako bo tudi če še kakšna pride. Vedno se najde tudi kdo ki se na račun takih zadev okoristi. Verjemi, moj star oče je bil zaprt v italijanskem zaporu, nič kriv nič dolžen, ampak je preživel. Partizani so imeli sestanek v naši hiši, pa so po vojni dejali da je bil drugje, pač tam je bilo lažje prirediti kakšno proslavo, pač malce so priredili zadeve. Janko Premrl Vojko je bil ustreljen malce drugače kot je "uradna" verzija, ampak on je mrtev, je narodni heroj in njemu nič ne koristi kaj in kako se je dogajalo pozneje. Res pa enemu ni bilo vseeno...
Sem poznal moža kateri je bil dokaj blizu tistih zadev, pa ni nikoli hotel govoriti o tem. A misliš da je bilo njim lahko nekoga usmrtiti, kljub vsemu je vsak človek, eni so bili na eni strani drugi na drugi. In marsikdo je vedel če ga ne bo on ga bo kdo drug, le mogoče s to razliko da bodo potem še njega. Pa kolikor vem so jih streljali ne pa z nekimi krampi al kaj az vem s čim, vsaj tako se je govorili po naših krajih za tiste katere so tu obsodili. So pa padli tudi taki, katere so domači izdajalci izdali, ker nemc ni vedel kam naj gre če mu nekdo ni povedal. So bili v naši vasi pa je bila tudi partizanka in so jo sosedje predstavili kot domačo, če bi jo kdo izdal bi požgali celo vas, ampak pri nas pač izdajalcev ni bilo...