Eni imajo od kosti volivne glasove, drugi prodajejo knjige, tretji pa dobijo zlato:
Kaj se to mojstra nista mogla zment al kaj?
Citat:
Ustaš Roman Leljak je izjavil: "Jaz sem že leta 2014 opozoril na dogodek, ki se je zgodil 2006 ali 2007 v Škofji Loki. Lokalno, Janez Pintar je takrat vodil izkopavanja, ki ga je organiziral občina Škofja Loka. Tam so odkopali nekaj sto teles in so našli za približno en kilogram raznih zlatih prstanov, verižic in vse skupaj. In tisto večer je tja prišel dr. Jože Dežman in tisto zlato vse skupaj, vse skupaj dal v svoj avto zvečer in odpeljal. Komisija je protestirala proti takemu načinu delovanja, nad takšnim načinom delovanja in so tudi dali v občinski zapisnik, ki sem ga pridobil, da se je to zgodilo tako kot sem zdaj rekel. In seveda sem Jožeta Dežmana vprašal, kaj je zdaj s tem, kam je slo tisto, škatla zlata, kam šla ta škatla najdb. Ja, je rekel, to sem odnesel v muzej. Seveda sem vprašal v muzej, kje je zdaj to, če bi si lahko ogledal. In je direktorica lani odgovorila, da ona tega ne ve, da je bil takrat direktor Jože Dežman. Tako še zdaj ne vem, kje je tisto zlato. Pričakujem odgovor že dve leti, pa ga ne najdem."
Kaj se to mojstra nista mogla zment al kaj?