Izvršba in obresti ter ko se ti usedejo na račun

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
IMO je avtor teme nekaj "pozabil" povedat
smirk-1.gif
Ali pa se ni pravilno izrazil, kaj je prejel ... lahko da je že vmes dobil kakšen sklep, ga je ignoriral, potem pa je seveda prišlo po preteku rokov do izvršbe takoj, ko so bila sredstva na računu.
Ali pa je pošta bila poslana, pa ni prišla na cilj. Se tudi zgodi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Razen rega a ni tak, da če ne morejo vročiti v nekem roku (ni te doma, itd) se šteje, kot da je vročeno ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Tale vročila so malce drugačna, morajo biti osebno, podpišeš pa se na več listkov...

če bi res bila babica, bi lahko spodbijal zadevo na sodišču, ker ni tvoj podpis, itd...

Ne vem kako je pri teh, če je po 15 dneh šteto, da si prejel, načeloma ne bi smelo biti, ker je kar resna zadeva...

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Dejstvo je, da zdej zadeve potekajo malce drugače kot pred leti. Jest nisem plačal parih kazni za parkiranje in varnostni pas... dobim odločbo o dohodnini, kjer je bilo lepo specificirano, da so mi dolžni tolk in tolk, in od tega bodo odbili 40 eur za parkirnino in 120 za varnostni pas:) In popolnoma isto naredijo z izvršbami...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Hmm. Če je imel stanje na računu 0 in dobi plačo, recimo 1000 evrov na ta račun mu minimalnega zneska sam bog ne sme vzet, kaj šele banka. Če je zadevo trgala firma, mora naprej na banko poslat minimalno plačo, katero pa banka mora v celoti izplačat, saj so dobili nakazilo v višini minimalne plače in nič več?!?!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
če ima na računu limit, se zarinejo tudi v njega, do maximuma.

očitno je avtor podal napačne podatke, oz kar nekaj informacij manjka.

tudi to, da so mu vzeli "celo" plačo -1600€, je pomoje pretirano..nekdo s takšno plačo bi brez težav prebrodil tole, saj bi naslednji mecec že imel lep prihodek.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Ne lubi se mi brat cele teme, lahk pa povem da atorju teme sigurno niso pobrali cele plače. V primeru sodne blokade oz. izvržbe je upravičen do cirka 425€ v primeru blokade s strani DURSa pa cirka 370€. Drugač pa, ja, lahko se ti vsedejo tudi na limit oz. razpoložljivo stanje.