Izvršba in obresti ter ko se ti usedejo na račun

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Zgodilo se mi je da sem pred 10 leti uporabljal SIOL storitve in za katerih nastali račun nisem bil kriv se mi je nekdo usedel na račun in ga nabil na 24ksit takratnih. Potem so me s SIOLA obvestili da se mi je to zgodilo in mi zamenjali PASS. Potem je sledilo ping ponganje s telefoni glede računa in vse je bilo ok so rekli , da so ga zavrgli in vse.
Sedaj po 10 Letih dobim po pošti da so neko zadevo od SIOLA zaustavili za vrednost 200EUR+PP iz leta 99 kar meni nič jasno. nato čez dobra dva tedna dobim izvršilno pismo od IZVRŠILNEGA ODDELKA v višini 200EUR+PP. Nato danes pogledam na klik, kjer naj bi bila plača vendar od te ni ostalo nič saj so mi zarubili celotno do zadnjega centa. Aja izvršilni znesek pa znaša 1600 EURO WTF 800%. Tako, da mi ni preostalo niti za bencin v službo se pa vsaki dan vozim 150km v obe smeri tako, da sem ostal najverjetneje tudi brezposeln. Al pa pokojni saj je v bistvu isto skratka sem na psu in depresiven lotevajo se me čudne misli, tole je bil pa šok saj sem že 6 let v delovnih razmerjih pa nisem nikoli dobil nobenega obvestila od nikjer zgleda so čakali da se naberejo obresti, da bodo imeli dovolj. Upam, da jim tekne in da siol propade v gnilih mukah banda nesposobna.

Hvala gospodje parlamentarci in ostala srenja na oblasti, vse tole super funkcionira. V vašo korist. Pravna država za državo. Za ljudi pa glina in ilovka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Torej so ti samo rekli, da je vse OK, nimaš nič v pisni obliki?

Te zadeve so mi jasne in so takrat vedeli, kdo to počne, probaj izbrskati te podatke in terjati tistega za enak znesek.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Aja..pa še nekaj..na teh izvšrbah ponavadi piše, da je podlaga za le-to dokumenti (računi), katere je priložila tožljiva stran (siol) in da je nekje 8 dni, da se "poravna" znesek ali poda pritožbo, če se ne, pa pride do izterjave.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Kje naj dobim info ispred 10let še klicat ne upam kam sem v enosmerni ulici.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Nič ne piše o plačilu ali o čemer koli samo izvšba in pritožba ne zadrži izvršbe skratka hvala bogu za zakone zdej se lohka grem u miru fentat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Zanimivo..potem pa imajo nek drug dokument, na podlagi katerega so to naredili.

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Ja, iz sodišča bi moral že prej kaj dobit.

No, pa pustimo to, ker nimam pojma o sodnih postopkih. Banka ti v nobenem primeru ne more/ne bo trgala celotne plače. Greš na banko,rečeš da bi dvignil, in ti MORAJO izplačati minimalno plačo(tam okrog 400€, mogoče mal več). Je seveda nekaj pogojev(mora biti jasno razvidno, da je to plača, ostalo morajo več al manj vse nakazati upniku).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Minimalno plačo ti morajo izplačati ja, pa največ se lahko trga 2/3 plače naenrkat, AFAIK.

Razen, če ima človek bogato stanje na TRR in se rubi tudi to, potem se plače sploh ne dodakne, ampak samo vzame sredstva, ki se jih rubi..lahko se tudi delnice, etc...

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Nimam nič razen limita na kliku pa je stanje vidno v rdečih številkah in skratka na računu ni nič

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
In limit je v rdečih vse je rdeče skratka sama rdečina in ja vzeli so vse sem klical na banko in ne nimam na voljo nič sredstev niti minimalne plače čisto nič.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No... sedaj mešate administrativno prepoved (trganje plače) pri čemer ti morajo res pustiti neki minimum, druga stvar pa je, če banki pošljejo izvršbo - z računa pa lahko postrgajo vse! In to se je očitno zgodilo tebi
frown-1.gif
.

Kako priti iz situacije? Povečati limit na banki, vzeti minimalni kredit, sposoditi si od nekoga? Odvisno od plače oz. ostanka boš v doglednem času to tudi pokril sproti pa ti predlagam, da potrkaš na vrata kakšnega odvetnika in se posvetuješ z njim - prej pa napraskaj vse, kar imaš (dopisi, maili, dokazi, ...).

Jaz sem imel podobno sceno z Amis-om vendar ni prišlo do izvršbe, saj imam urejen digitalni arhiv (že dolgo skeniram in shranjujem vse, kar pošiljam okoli) in pa, da imam na comp-u mail-e katere sem prejel ali poslal v zadnjih 11-tih letih. Tako sem jim lahko dokazal, da sem jim že zdavnaj poslal odpoved razmerja oni so pa še kar naprej izdajali račune. Seveda je pri njih zaj. nek operater in, ko me je z grozilnim pismom kontaktiral njihov odvetnik sem mu le poslal celotno korespondenco na to temo in skene dopisov (odpoved...). Sedaj je že par let mir pred njimi
smile-1.gif
.

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Glej, pojdi na banko, reci da bi dvignil denar, če ti ga ne bo hotel dati, naj pokliče vodjo, ki verjetno pozna svoje naloge in ti bo izplačal denar. Je nekaj zadev, ki lahko vplivajo na to, samo če si dobil plačo ta mesec in da je razvidno da je to plača ti jo bodo brez problema izplačali.

Drugače pa ti lahko trgajo razpoložljivo stanje, in ker je limit razpoložljiv, si pač v minusu. Na kliku se pa vidi vse rdeče zato, ker je tvoj račun blokiran za določen znesek in verjetno ne boš mogel dvigovat na bankomatu, plačevat preko klika,... ampak samo enkrat mesečno dvig minimalca na banki, dokler pač sklep ne bo umaknjen.

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
No tis, ne bo čisto držalo, plačo ti morajo še vesno izplačati(ob pogojih ki sem jih že navedel,), lahko ti pa trgajo vse ostalo(depozite, varčevalne vloge, če je denar na računu, regres, dohodnino,...

Če bi pa to lahko trgali, bi rekel, da vsaj ene 30% socialcev nebi dobil niti evra od tiste sociale.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Sem kje rekel, da jim ni treba izplačati plače?
Vendar moraš jasno ločiti ali je sodišče poslalo administrativno prepoved podjetju (ki ti potem trga od plače in nakazuje upniku) ali sklep o izvršbi na banko, ki ti pač postrga vse z računa (npr. takoj po tem, ko si že dobil 100% izplačano plačo ti teh vseh 100% vzamejo).

Saj plača je po zakonu bila izplačana. Kapiš?

Maurioniss

Pripravnik
14. okt 2007
182
0
16
A si dobil sklep o izvršbi- z rubežem sredstev pri organizacijah za plačilni promet? Rok za ugovor na sklep na izvršbo pa je naveden 8 dni?

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Ko podjetje izda izvršbo na sodišče dobi en izvod PODJETJE drug pa stranka.
In potem ima 8 dni časa da se pritoži in dokaže da je IZVRŠBA utemeljna.
Potem pa sodišče odvisno od tega kako je IZVRŠBA vložena ali se "usede" na plačo
potem samo 1/3, oziroma ali NEPREMIČNINE ali pa direktno na TEKOČI RAČUN.
PRi tebi očitno niso rubili PLAČE ampak tekoči račun, na katerem pa ne piše kaj je
plača in kaj drugega. Sem pa 100% da si moral dobiti pošto od izvršbe.