Izšla AR 3.30

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Cesta je označena z belo barvo to kar si pa ti narisal je pa pot čez parkirišče.
Še enkrat preveri na satelitski sliki z kako barvo je označena cesta.

In še en majhen nasvet:

Te slike pošlji na Monolit tako kot ti je svetoval Tupli,ker tudi če daš tukaj 20 slik kje bi naj bila cesta se ne bo nič spremenilo,če pa pošlješ te slike na Monolit pa imaš 50:50 možnosti,da bo vrisana v naslednji posodobitvi naslednje leto.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pišite , rišite , označite , razne hitrosti , itd do konca meseca , PROSIM , vse kar imate in veste da je za popraviti ,NUJNO . Tako bomo imeli zelo dobro mapo - karto - zemljevid . Hvala .

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
KSZ
jaz sem pa mislil, da je izšla posodobitev, ko vidim toliko novih odgovorov :D

Kako lahko napraviš (lahko da je bilo že napisano, pa sem spregledal, se oproščam) printscreen naprave.
V dozdajšnjih izdajah je bila tudi na hitri cesti Vipava - Razdrto napačna omejitev hitrosti. Kjer se je začel zadnji novi del je avtomatsko omejitev 80 km/h, čeprav prevoziš do prvega "tunela" še kar lep kos poti. Lahko naredim prinscreene, tam kjer se pojavi, pa tudi kjer bi moralo biti a ne znam in če ni nihče še tega javil lahko tudi pošljem. Namen imam iti po tej cesti v nedeljo, tako da do takrat če izvem bom poizkusil to napravit.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V nuviju greš pod Orodja/nastavitve/navigacija in tam vključiš funkcijo zajem zaslona.
V desnem zgornjem kotu se ti pojavi fotoaparat.
Ko bi rad zajel določen del zemljevida,samo stisneš na fotoaparat in se ti slika shrani na nuvija v mapo Screenshot
AR pa naj bi izšla 27.04.12 ali pa najkasneje 15.05.12.
Take podatke sem dobil iz Navigo.hr,od člana,ki sodeluje pri izdelavi zemljevidov.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Najlepša hvala za odgovor. Bom preizkusil in če bo kaj pametnega nastalo bom posredoval, če bo popravljeno bo, mene itak ne moti toliko, ampak tako kot jaz rad vidim kjer ne poznam da mi navigacija pomaga, tako radi vidijo vsi ki jo imajo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Točno tako,zato pa vsi komaj čakamo nove karte in upamo,da so vnesli kar manjka ali pa da popravijo narobe označene ceste,ampak po večini smo vedno razočarani.
Upam,da bo v teh kartah res viden napredek na področju pravilno označenih cest,saj to iz leta v leto obljubljajo da bodo uredili.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
saj to iz leta v leto obljubljajo da bodo uredili.
Ker nas je premalo ki jim pišemo , obveščamo za napake .Bolj in več bomo težili boljš bo . Poglej Navigon map , lepo izdajo popravke

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Sicer malce pozno, ampak do danes resnično nisem upal. A s temi screenshooti si resnično lahko kaj pomagajo?

Na tej poziciji se pojavi obvestilo o omejitvi 80 km/h čeprav je (za moje pojme) nepotrebno.

Pojavilo bi se lahko nekako šele tule (tu je tista opozorilna tabla preko "avtoceste" s prikazom omejitve)

Tule je pa postavljen znak z omejitvijo, preden se zapelješ v predor...

Mogoče pozicija ni čisto natančna, ampak bi se verjetno dalo "preživeti". Zdaj, če iz tega screenshoota preberejo pozicijo lahko tudi pošljem, čeprav si mislim, da vseeno nekaj tej zadevi manjka. Ne vem no, zato vprašam.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pa si poslal kaj na Monolit z podrobnim opisom in slikami ? radarji in ikone od tunelov ni od njih .Sem jim tudi že svetoval , da naj se vključi v nasljednje verzije AR tunele noter , da bi jih že avtomatsko prikazovalo na gps - garminih .

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Nič nisem poslal, saj pravim, da do danes nisem upal napravit nič.
A pošlješ te screenshoote (pač priponka v mailu z garmina).
Kot opis, kaj naj napišem, to je na hitri cesti Vipava-Razdrto, prva slikca na delu, kjer se začne del, katerega so izdelali na koncu, prej se je tam cesta odcepila na staro regionalno, mogoče tudi zaradi tega ostaja tam omejitev (nekoč je bil tam odcep izhod ter vhod na hitro cesto). Zadnji screenshoot je pa pred prvim predorom iz smeri Vipave proti Razdrtemu (sedaj ne vem na pamet, kako se imenuje).
Drugi je pa par sto metrov pred predorom.

A to zadostuje, ali je treba še kakšne koordinate?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Na garminu za foto?
Tule ne razumem, a na garminovi strani ali s kakšnim drugim garminom?

Z monolit mapo prvo sliko lahko nekako približno lociram, naslednji dve pa niti po občutku.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pod : Nastavitve - Zaslon - Posnetek zaslona , imaš vključeno in se ti pojavi na displeyu fotoaparat , ko se boš peljal ali pa delal simulacijo pritisni in imaš sliko na garminu .

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Sej to so zgoraj naložene, tiste 3 slike. A tisto je dovolj, poleg opisa, to sem spraševal, ker na tistem zemljevidu ne morem točno locirat, da bi dobil koordinate.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Imaš najnovejšo java gor naloženo na PC . Da , z opisom zraven .Java - Version 6 Update 31 - to dej gor . S katerim brskanikom delaš ?

Windows Offline
filesize: 16.1 MB

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Ja tole zadnjo, delam pa z FF 11.
Bom napravil screenshoot tistega zemljevida, označil start in cilj. Obenem pa še s tega z najdi.si, ko imaš satelitski posnetek in bom tam približno označil lokacije. Poleg bom dodal še tele "fotke" z garmina in tisti kratek opis, katerega sem napisal par postov nazaj. Ampak mi zmankuje časa, tako da bom tole napravil zvečer, ko pridem s šihta. Če bo dovolj bo, drugače pa...
Vsaj poizkusil bom.

Edit:
Mogoče bo zvečer tudi java "proradila", sem imel že nekaj časa podoben problem, ko je enkrat delalo drugič ne.