Izselitev nekoga z začasnim prebivališčem

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
Veronika najt si tipa, vsak dan glasno fukajta (večkrat na dan, lahko se tudi delata), medtem ko ne fukata, povabita k sebi neugodne kolege, najbolje njegove. Dosti pijte in rigajte. Prijateljica se bo sama pobrala če ji zadeva ne bo všeč, verjetno ji ne bo :S

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A ima smisel?
OK, bom optimist:
- eden trdi: če ima prijavljeno, potem ima očitno soglasje lastnika
- drug trdi: če tam živi, nima nujno prijavljeno

Oboje je res. Samo en trdi, da eno nasprotuje drugemu. Pa ne.
oprosti sem spregledal tvoje repliciranje (prevsem prvo). Jaz sem se omejil samo striktno na dokazovanje na sodišču ali nekdo dejansko živi tam ali ne. Trdim, da na sodišču ne bi mogel dokazovat izključno samo z prijavo stalnega oz. začasnega bivališča. Samo to trdim.
Moj vidik je naslednji (in to je splošen pogled na vse prinicipe v Sloveniji). Pri nas se večino zadev (bivanje, dogovarjanje s sosedi, posli, bla bla) opravlja neuradno, recimo na ustnih dogovorih. Zadeva laufa, doker enega nekaj zmoti in potem nastanejo problemi. In takrat šele se Slovenček zbudi in s spomni, da živi v pravni državi, kao in začne urejat zadeve po formalni plati.

Pseda, zakaj ona tega ni uredila že na začetku. Šla po reglcih, sestavila in podpisala najemno pogodbo in notri navedla vse pogoje.

Torej, če ona ni na začetku pravnoformalno vse uredila, zakaj bi se sedaj še formalizma, ampak raje šel kavbojca kot se je do sedaj šla. (to zadnje pretiravam....)

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Glej...

Eno je stanje, ki ga pozna drzava. Stalno in zacasno prebivalisce, ki ga prijavis na UE.
Eno je pa realnost.

Na sodiscih ponavadi velja tisto, kar pozna drzava. Kam ti nosijo plave kuverte s kaznimi, ce si student - nekam v Ljubljano, ali na prijavljeno prebivalisce?
Mešaš....mešaš......ne da se mi, če nisi dojemljiv, sorry no go.... To da na sodišču velja tisto, kar pozna država. Ojej, ojej......

veronika65

Pripravnik
12. jul 2011
32
0
6
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Veronika najt si tipa, vsak dan glasno fukajta (večkrat na dan, lahko se tudi delata), medtem ko ne fukata, povabita k sebi neugodne kolege, najbolje njegove. Dosti pijte in rigajte. Prijateljica se bo sama pobrala če ji zadeva ne bo všeč, verjetno ji ne bo :S

Sem že poskusila, pa je še vedno tuki. Očitno je ne moti hrup (takšen in drugačen
bonk.gif
), ampak če bi videli stanovanje - pa še ob morju, kdo bi sploh odšel prostovoljno?
Iščem odvetnika, pa ga ne najdem (moj bivši odvetnik se je upokojil; drugi pa zgleda, da je šel na dopust
frown-1.gif

pimp

Pripravnik
30. jun 2011
761
0
16
49
Obišči stran
Citat:
Uporabnik veronika65 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Sem že poskusila, pa je še vedno tuki. Očitno je ne moti hrup (takšen in drugačen
frown-1.gif
), ampak če bi videli stanovanje - pa še ob morju, kdo bi sploh odšel prostovoljno?
Iščem odvetnika, pa ga ne najdem. Pozna kdo kakega odvetnika (ne predragega) v Portorožu in okolici?
sprasujem se.gif

S kakšnimi storitvami pa se ukvarja tvoja prijateljica?
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
OK, lahko, da se motim. Mi bos nasel primer iz pravne prakse?

Rikolus ima prav.
Eno je dejansko prebivališče, drugo formalno, kjer si prijavljen in tja se pošilja uradna pošta (naslov za vročanje).

V takšni pravdi, ki se nanaša na izselitev ali pa motenje posesti se pa dokazuje prebivanje v stanovanju.

Iz dokaznega vidika je seveda lažje, če si obenem tudi tam prijavljen, a drugačna prijava ni nobena ovira, da ti dejansko ne živiš drugje.

Če temu ne bi bilo tako, tudi predpisi ne bi poznali postopka za ugotavljanje dejanskega prebivališča...

Tako da primera iz bogate sodne prakse ni treba navajati, verjemi mi.

V bistvu ti bo spodnja določba vse "razložila", čeprav gre za obraten primer.

Citat:

8. člen

(postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivališča)

Če pristojni organ podvomi, da posameznik stalno prebiva v naselju oziroma na naslovu, kjer je prijavil stalno prebivališče, oziroma je obveščen, da tam ne prebiva stalno, uvede postopek za ugotavljanje dejanskega stalnega prebivališča. Ta postopek uvede tudi v primeru, da se je posameznik za stalno odselil z območja Republike Slovenije, ali da nima prijavljenega stalnega prebivališča, čeprav v Republiki Sloveniji dejansko živi.

Pristojni organ je dolžan uvesti postopek za ugotavljanje dejanskega stalnega prebivališča na zahtevo lokalne skupnosti na območju katere je posameznik prijavil stalno prebivališče, ali na območju katere dejansko živi.

V primeru, ko se v postopku ugotovi, da posameznik dejansko stalno prebiva na območju drugega pristojnega organa, se ugotavljanje stalnega prebivališča odstopi pristojnemu organu, na območju katerega posameznik stalno prebiva.

Če posameznik nima prijavljenega stalnega prebivališča, po določbah tega zakona pa ga tudi ni mogoče prijaviti, se za njegovo stalno prebivališče šteje naslov organa ali organizacije, kjer dobiva pomoč v materialni obliki, če na območju pristojnega organa tudi dejansko živi. Pristojni organ mora pred prijavo stalnega prebivališča pridobiti pisno soglasje organa ali organizacije, ki posamezniku daje pomoč. Če organ ali organizacija ne da pisnega soglasja, pristojni organ posameznika stalno prijavi na naslovu tistega organa ali organizacije, ki je posamezniku dal zadnji pomoč. Organi in organizacije, ki posamezniku nudijo pomoč, morajo pri prijavi stalnega prebivališča sodelovati s pristojnim organom.

Pristojni organ mora obvestiti organ oziroma organizacijo o prijavi stalnega prebivališča posameznika iz prejšnjega odstavka na njegovem naslovu.

Na podlagi dokončne odločbe, s katero pristojni organ ugotovi dejansko stalno prebivališče posameznika, vpiše v register stalnega prebivalstva novo stalno prebivališče, oziroma odjavi stalno prebivališče v primeru stalne odselitve z območja Republike Slovenije. Dokončna odločba velja kot potrdilo o prijavi oziroma odjavi stalnega prebivališča.

Če pristojni organ v postopku ne more ugotoviti, kje posameznik dejansko prebiva in po določbi četrtega odstavka tega člena ne more prijaviti njegovega stalnega prebivališča, na podlagi dokončne odločbe posameznika iz registra stalnega prebivalstva izbriše.