Vloga na UE, ugotavljanje dejanskega prebivališča. Pridejo na začasni naslov brez najave (tu se pozanimaj malo za dejanski potek), ugotovijo, da tam ne živi in jo brez komplikacij zbrišejo iz naslova. Ona še vedela ne bo.
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Vloga na UE, ugotavljanje dejanskega prebivališča. Pridejo na začasni naslov brez najave (tu se pozanimaj malo za dejanski potek), ugotovijo, da tam ne živi in jo brez komplikacij zbrišejo iz naslova. Ona še vedela ne bo.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ce imas podogbo je vseeno. Napisita pogodbo, overita na UE za par EUR, ti naslednje leto do 15.1. DURSu oddaj napoved za odmero akontacije dohodnine, pa mirna bosna. (Pa magari, ce napises, da je najemnina 200 EUR, racunas pa 200 "na pogodbo", od cesar ti bo tko, od oka ostalo 150 - pa "200 na roko")
Ce nimas pogodbe pa sebi otezis zivljenje.
Citat:
Uporabnik veronika65 pravi:
Imam prijateljico, ki trenutno živi pri meni in je začasno prijavljena v mojem stanovanju.
Prijavljena je do junija 2012. Stalno prebivališče ima nekje drugje (v Sloveniji).
Je slovenska državljanka.
Z njo nimam nobene najemne pogodbe - sploh nobene pogodbe!
Rada bi jo vrgla ven iz stanovanja zaradi besednih sporov...
Lahko me toži, če jo vržem ven iz svojega stanovanja?
Prosim za kak nasvet, kako naj se je čimprej znebim.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj se hecate..imam hiso..in ko me razpizdi sosed, bom not dal cigane..brez pogodbe, solastnistva in lastnistva..pa kaj so to za ene fore. a smo res tako daleč.
Komot se prijavi, še stalno prebivališče. In sicer gre s podpisano najemno pogodbo (baje sedaj ni več potrebno niti, da je za nedoločen čas). Ni treba, da je lastnik zraven. Če pa ni pogodbe, pa se potem lahko prijavi le z izjavo lastnika, da dovoli. Tudi ni treba, da je lastnik zraven. Khm, ponaredit podpis pa ni ravno zajeb...Citat:
Uporabnik softi pravi:
pomoje odjaviš lahko, prijavit se ne more noben brez lastnika.
če ni tko
SE SERJEM V TO DRŽAVO. in očitno ej najbolje v primeru težav s problemi samo mlatit..da vsaj veš zakaj maš probleme