Izselitev nekoga z začasnim prebivališčem

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Vloga na UE, ugotavljanje dejanskega prebivališča. Pridejo na začasni naslov brez najave (tu se pozanimaj malo za dejanski potek), ugotovijo, da tam ne živi in jo brez komplikacij zbrišejo iz naslova. Ona še vedela ne bo.

veronika65

Pripravnik
12. jul 2011
32
0
6
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Vloga na UE, ugotavljanje dejanskega prebivališča. Pridejo na začasni naslov brez najave (tu se pozanimaj malo za dejanski potek), ugotovijo, da tam ne živi in jo brez komplikacij zbrišejo iz naslova. Ona še vedela ne bo.

Ampak je to čist ziher - mislim, da pridejo pogledat, če tukaj dejansko živi? A ne velja to samo za ugotavljanje dejanskega stalnega prebivališča?
confused-1.gif

Sem malo pogooglala..

Nazadnje urejeno:

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ce imas podogbo je vseeno. Napisita pogodbo, overita na UE za par EUR, ti naslednje leto do 15.1. DURSu oddaj napoved za odmero akontacije dohodnine, pa mirna bosna. (Pa magari, ce napises, da je najemnina 200 EUR, racunas pa 200 "na pogodbo", od cesar ti bo tko, od oka ostalo 150 - pa "200 na roko"
rolleyes-1.gif
)

Ce nimas pogodbe pa sebi otezis zivljenje.

Hvala.. načeloma nisem človek ki išče krajše poti, samo takole ko berem o podnajmnikih me hudo razpizdi. Pa o nekih pravicah, ki jih imajo. Imaš mogoče še kakšen osnutek najemne pogodbe.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik veronika65 pravi:
Imam prijateljico, ki trenutno živi pri meni in je začasno prijavljena v mojem stanovanju.
Prijavljena je do junija 2012. Stalno prebivališče ima nekje drugje (v Sloveniji).
Je slovenska državljanka.
Z njo nimam nobene najemne pogodbe - sploh nobene pogodbe!
Rada bi jo vrgla ven iz stanovanja zaradi besednih sporov...
uf-1.gif

Lahko me toži, če jo vržem ven iz svojega stanovanja?
sprasujem se.gif

Prosim za kak nasvet, kako naj se je čimprej znebim.

Nisem vsega čital, nekaj so predhodniki zadeli in navajali pravilen zakon.

Situacija je naslednja.
V stanovanju biva na podlagi ustnega dogovora, tvojega dovoljenja.

Nekako ji moraš predočiti, da se je gostoljubje končalo in ji zaradi "lepšega" daš nek primeren rok (npr. 30 dni bo dovolj), da se izseli iz stanovanja.

To naredi npr. pisno s povratnico, ali pa naj pred tabo podpiše prejem obvestila.

V kolikor bo po roku še vedno v stanovanju, bo stanovanje uporabljala nezakonito in lahko vložiš tožbo na izselitev takoj, zadeva je prednostna kot so zapisali predhodniki.

Menjava ključavnice in podobni mazaški prijemi do pravnomočnosti sodbe (izvršilni naslov) bodo pomenili motenje posesti sostanovalke, ki te lahko zaradi tega toži in bo uspešna, a le začasno, saj bo slej ko prej sledila sodba na izselitev.

V praksi se pa sostanovalko nažene čez vrata, se ji zloži v škatlo in marš. Boš pač moral pritiskati na njo in prinesti prazne škatle ter pričeti z drugimi prijemi (obisk močnejšega prijatelja) ipd..

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Res je.

Kaj ti bo koristilo, ce pridejo? A dejansko pri tebi prebiva? Da? Se pravi je edino potencialno kriva tega, da ni prijavila stalnega prebivalisca
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede formalne prijave bivališča, ki ni dejansko. Obstaja kot so že napisali upravni postopek dejanskega ugotavljanja bivališča, rezultat tega postopka je izbris iz registra, ne pa tudi izselitev.

Izselitev je sodni postopek v pristojnosti pristojnega Okrajnega sodišča.

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Kaj pa če zanika, da je ona živela tam? Prijavljena ni bila tukaj, dokaza ni, če je najemnina bila plačana na roko....

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja krasno če zanika, potem lahko tožnica kar takoj zamenja ključavnico in umakne tožbo
smile-1.gif

To bi bilo super.

Stvari pa ji zabriše na cesto.

p.s.
Kako ni dokaza? Dokaz = zaslišanje tožnice kot stranke

Sodniki pa so že dovolj brihtni in bodo verjeli tožnici in ne toženki...

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Ne ne, če avtorica te teme zanika in reče, da se ji zdi, da je tale ženska malo motena, da ona pa res ni nikoli tam živela....to mislim.

I

Izbrisan uporabnik #488

V tem primeru pa bo sostanovalka vložila tožbo zaradi motenja posesti in v dokaz izpovedala svojo zgodbo, kjer bo lahko presenetljivo natančno opisala stanovanje in življenje v njem...

Hm
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Kako motenje posesti, če pa stanovanje ni njeno?
Avtorica teme pokliče policijo in pove, da tale "kolegica" večkrat pride na obisk in se obnaša, kot da je tu doma...
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Te res zanima al bi me rad solal?
smile-1.gif
posest je oblast nad stvarjo, ne pa pravica na stvari (lastninska npr.) sodnega varstva ne bi imela, ce bi posest pridobila skrivaj, na silo ali z zvijaco, to pa ni bilo v tem primeru.
Tudi tat imam posestno varstvo napram tretjim...

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Ne, res me zanima oz. me razpeezdi tak način. Naj ji lepo pove, če ne uboga, pa ne vem...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pomoje odjaviš lahko, prijavit se ne more noben brez lastnika.

če ni tko

SE SERJEM V TO DRŽAVO. in očitno ej najbolje v primeru težav s problemi samo mlatit..da vsaj veš zakaj maš probleme

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj se hecate..imam hiso..in ko me razpizdi sosed, bom not dal cigane..brez pogodbe, solastnistva in lastnistva..pa kaj so to za ene fore. a smo res tako daleč.

To bi pa rad videl kako bos ti bajto ciganom podaril
evil.gif
Ven bodo sli samo v primeru, da jim das nekaj boljsega.

veronika65

Pripravnik
12. jul 2011
32
0
6
Sem že bila na UE v petek in so rekli, da je ne morem odjavit brez njene privolitve.

Ona se lahko sama odjavi (brez moje prisotnosti), jaz pa nje ne morem!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Sej to je logicno. Da se je lahko prijavila, je potrebovala ali pogodbo ali pa tvoje pisno privolenje. Pac stvari v urejeni druzbi potekajo tako, da ce nekaj podpises za tem stojis. In ni normalno da bi se potem ko si nekaj podpisala lahko zmisljevala in sla nekoga kar odjavit.

Sicer pa mi zadeva smrdi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pomoje odjaviš lahko, prijavit se ne more noben brez lastnika.

če ni tko

SE SERJEM V TO DRŽAVO. in očitno ej najbolje v primeru težav s problemi samo mlatit..da vsaj veš zakaj maš probleme
Komot se prijavi, še stalno prebivališče. In sicer gre s podpisano najemno pogodbo (baje sedaj ni več potrebno niti, da je za nedoločen čas). Ni treba, da je lastnik zraven. Če pa ni pogodbe, pa se potem lahko prijavi le z izjavo lastnika, da dovoli. Tudi ni treba, da je lastnik zraven. Khm, ponaredit podpis pa ni ravno zajeb...