izravnava parcele - parcele - pomoč!!!

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
Danes sem bil pri eni firmi, kjer so mi malce zbistrili misli, poznajo tudi teren (Trnovo nad Novo Gorico).

Torej, najboljša opcija, ki so mi jo predstavili je, da se temelji naredijo na sedanjem stanju terena, ter da se objekt (spodnji del) kasneje samo zasuje. Tehnično in denarno naj bi bilo zasuvanje celotnega zemljišča nemogoče, ker je potem treba še počakat, da se teren ustali oziroma potepta.

Torej, ko dobim papirje od parcele, grem najprej do geodeta da naredi geodetski posnetek - nato do arhitekta/projektanta, da objekt izriše in ga "vstavi" na parcelo, potem so soglasja in nato sledi vloga za gradbeno dovoljenje.

sass:
Razmišljala sva, da bi imela klet, pritličje in mansardo. Celotna kvadratura hiše (200m2 ali manj). Pregledala sva okrog 300 tipskih načrtov, vendar nama noben ni bil kaj preveč všeč.
Danes so mi na tisti firmi rekli, da stane nov (netipski) načrt za približno enako kvadraturo, vsemi mapami in umestitvijo na parcelo okrog 7000 € brez davka. Za tipske hiše so mi rekli, da je načrt prav tako z vsemi mapami okrog 3000 € + davek.

Zanima me tudi, od česa so cene načrtov pri arhitektu odvisne? Kvadratura, čas izdelave ..., v mojem primeru z***ban teren???

hvala vsem
lp
pikc
No, saj sem ti rekel.
cool-1.gif

Drugač pa - jaz sem dal za 210m2 načrt za montažno bajto (klet zidana) cca 2500€, pa fejst sem se izmišljeval. V to ceno je bilo všteto vse (načrt bajte, kleti, statika, elektro in strojne instalacije).
7000€? Pa kaj so to zlatarji, al kaj? Če hočeš, ti lahko dam naslov od mojega projektanta, pa se zmenita.

Lisica

Pripravnik
10. sep 2007
48
0
6
Torej vi ste se odločili najti svojega projektanta, ki vam je vse zrisal od kleti do kontažne hiše, potem pa s tem šli do naših montažerjev (Jelovica, Kager, Marles, Rihter,...)? In so vam tudi naredili tako hišo? Ni bila potem cena kar precej višja?

Sam sem razmišljal, da bi pri firmi, kjer bi vzel montažno hišo zrisali hišo (večina trdi, da ti jo naredijo iz ničle, torej po tvojih željah), potem pa imam težavo, ker večina pa kleti ne naredi, zato je verjetno niti ne bi zrisali in bi mogel še enega projektanta dobit.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jaz sem šel do Jelovice, tam mi je njihov prodajnik dal naslov od njihovega projektanta, ki je izrisal VSE (klet, ki ni bila montažna, odvodnjavanje, komunalne priključke, zrihtal je tudi načrt strojnih in elektro instalacij, ki jih ni delal sam - torej, komplet PGD, za 630.000 sit, dve leti nazaj). Zaradi tega montažni del bajte ni bil nič dražji - sem pa moral sam zrihtat do prve plate, torej temelje, klet, ploščo. Na to ploščo so potem postavili montažni del hiše.
Stvar je bila zrihtana v nulo - v treh dneh je bajta stala, komplet, razen strešnikov (ki smo jih dali gor čez 14 dni. Itak je bila sekundarna kritina, Tyvek folija, ki komot zdrži par mesecev brez strešnikov)..

Lisica

Pripravnik
10. sep 2007
48
0
6
Sliši se OK. Pa mogoče veš, ti naredijo tudi rušitveni načrt v okviru načrta nove hiše, če imaš za podreti še objekt na parceli?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Po mojem tudi, le da tisto je pa treba doplačat.
Ne vem, je projektanta za vprašati.

Lisica

Pripravnik
10. sep 2007
48
0
6
Kdo ve, če bi želel na parcelo potegniti vodo od drugje (obstoječ priključek je preozek, prestar,...) je za to potrebno it na občino verjetno, da ti povejo od kje in kako? A to moraš narediti preden narediš geodetski posnetek parcele z obstoječo hišo (ki bo za podret)?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Greš na Komunalo, tam ti bodo glede vode vse povedali.
Geodetski posnetek lahko narediš kadarkoli, ker izkop in polaganje vodovodne cevi ne vpliva na situacijo terena.