No, saj sem ti rekel.Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
Danes sem bil pri eni firmi, kjer so mi malce zbistrili misli, poznajo tudi teren (Trnovo nad Novo Gorico).
Torej, najboljša opcija, ki so mi jo predstavili je, da se temelji naredijo na sedanjem stanju terena, ter da se objekt (spodnji del) kasneje samo zasuje. Tehnično in denarno naj bi bilo zasuvanje celotnega zemljišča nemogoče, ker je potem treba še počakat, da se teren ustali oziroma potepta.
Torej, ko dobim papirje od parcele, grem najprej do geodeta da naredi geodetski posnetek - nato do arhitekta/projektanta, da objekt izriše in ga "vstavi" na parcelo, potem so soglasja in nato sledi vloga za gradbeno dovoljenje.
sass:
Razmišljala sva, da bi imela klet, pritličje in mansardo. Celotna kvadratura hiše (200m2 ali manj). Pregledala sva okrog 300 tipskih načrtov, vendar nama noben ni bil kaj preveč všeč.
Danes so mi na tisti firmi rekli, da stane nov (netipski) načrt za približno enako kvadraturo, vsemi mapami in umestitvijo na parcelo okrog 7000 € brez davka. Za tipske hiše so mi rekli, da je načrt prav tako z vsemi mapami okrog 3000 € + davek.
Zanima me tudi, od česa so cene načrtov pri arhitektu odvisne? Kvadratura, čas izdelave ..., v mojem primeru z***ban teren???
hvala vsem
lp
pikc
Drugač pa - jaz sem dal za 210m2 načrt za montažno bajto (klet zidana) cca 2500€, pa fejst sem se izmišljeval. V to ceno je bilo všteto vse (načrt bajte, kleti, statika, elektro in strojne instalacije).
7000€? Pa kaj so to zlatarji, al kaj? Če hočeš, ti lahko dam naslov od mojega projektanta, pa se zmenita.