Izrael - Palestina

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Malo se bolj potrudi. To je kapljica v morje, kolikor jih je pobil Izrael. In ja, Izrael je nezakonito kradel in gradil na tujem ozemlju, tako da popolnoma razumem Palestince. Samo ker imaš ti po pisanju sodeč zakoreninjeno sovraštvo do muslimanskega sveta, pač to ne vidiš. Ekstremiste enačiš z normalno populacijo.
Ker imaš ti po pisanju sodeč zakoreninjeno sovraštvo do nemuslimanskega sveta, pač to ne vidiš. Ekstremiste enačiš z normalno populacijo.

Če že pišeš o tistih, ki jih je pobil Izrael, napiši še kaj o nedolžnih žrtvah palestincev še izpred časov Arafata pa do danes. Poudarek je na NEDOLŽNIH, kot teh sobotnih 260

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ker imaš ti po pisanju sodeč zakoreninjeno sovraštvo do nemuslimanskega sveta, pač to ne vidiš. Ekstremiste enačiš z normalno populacijo.

Če že pišeš o tistih, ki jih je pobil Izrael, napiši še kaj o nedolžnih žrtvah palestincev še izpred časov Arafata pa do danes. Poudarek je na NEDOLŽNIH, kot teh sobotnih 260

vsakodnevno maltretirajo civiliste na zasedenih območjih. če je bil kdo preveč glasen je hitro utihne za vedno. grem stavit, da se jih nabralo že preko 260.

A mogoče ti veš, kaj je namen zasedenih območji? opti je mrknil...

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-531
48
Valparaiso
Celoten Izrael je zasedeno arabsko območje!
1696937897276.png

jap, ampak kaj lahko narediš pri tem...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.244
113
Če se ne motim, tole ni svež video a vseeno....

Moram dodati, da sem takšno zgrešeno mentaliteto o otroku kot potrošnemu materialu za doseg "višjega" cilja videl pri ljudeh z BV že velikokrat - običajno pri ilegalnih migrantih, ki so svoje otroke zlorabljali za poizkuse olajšanja prehoda meje na tak ali drugačen način.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Jemlješ stvari izven konteksta. To moje pisanje je bil odgovor na vašo mantro, da se donbas ne sme odcepit, ker ukrajina nima odcepive v ustavi, razglasitev samostojnosti Donbasa je nezakonita, in zato lahko ukrajina napada donbas - pa sem napisal, če za kosovo po isti logiki velja isto - ČE Srbija nima v ustavi predvideno, da se Kosovo lahko odcepi potem je razglasitev države nezakonita in srbi lahko napadejo Kosovo. nisem se pa osebno opredeljeval kaj js mislim.

Praviš Rusija je nelegalno priključila nekaj ozemlja k sebi (js se s tem sicer ne strinjam), ampak tudi Izrael je tudi priključil nekaj ozemlja, ki ni njegovo k sebi.

In si odgovoril, da je tukaj treba ploščo obrnit. Tu se ne obsoja okupatorja. Hvala za odgovor.

Mislim, da nisem vzel iz konteksta.

Obsojamo dejanja Izraela, ki je okupator, še bolj pa obsojamo sedanje živalsko obnašanje palestine.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
A ni bilo 1917 Otomansko cesarstvo? Samo vprašam.
Ne ne, motiš se, to je Perzijski imperij, pardon Bizantinsko cesarstvo, pardon Rimsko cesarstvo, Asirci?, Babilonci? Še prej pa Judeja, Izrael in Palestina. Originalno pa tak Egipt pa še kdo pred njimi. To niso več isti ljudje. Tudi Slovani smo priseljenci iz 6. stoletja, mogoče čas, da se spakamo domov.

Pa saj je vseeno kdo je zakuhal situacijo, kdo jo bo rešil? Po moje če vprašaš povrečnega Izraelca ali Palestinca, hočeta samo normalno živet, imet službo, dat otroke v šolo...zastava pa je lahko katerakoli, tudi vera konec koncev.
Da se tukaj postaviš na bilokero stran, imaš narobe.

Te mape, ki kažejo kako se je kaj širilo ali krčilo, so zelo zavajujoče in vzete iz konteksta, čista propaganda.

• Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: jonny77 in trance0

mistique

Guru
16. jun 2009
14.011
1.820
113
Emona / Carnium
Že mnogo bliže nam (na robu otomanskega imperija v nekih drugih časih), so na najbolj preprostih stvareh, jasno prepoznavali drugačnost med kulturami, navadami, vrednotami kristjanov in muslimanov, a so ljudje znali sobivati (pod določenimi pogoji, za katere skrbi država, oblast, sistem,...).
Zato bi bilo prav, da na tako invaziven in institucionaliziran način, kot je bilo priseljevanje v "svete" kraje, ne drezamo eni v druge. A kaj, ko je zgodovina človeštva polna takšnih dejanj. In zdaj se lahko zbudimo...

Reševati vzroke za napad na nedolžne ljudi (na festivalu), z zgodovinskim opravičevanjem (krivice za naselitev in širitev judovskega oz. izraelskega ozemlja), ni pravi način in vodi v neskončno zanko obtoževanj, dokler nekdo ne potegne ven "čakije". Hkrati pa ni dovolj modrih in vplivnih posameznikov, ki bi lahko pripeljali do rešitve in mislim, da se to tudi nikoli ne bo spremenilo. Zato je jasno, da se bo zdaj zgodilo klasično maščevanje...

delter333

Guru
21. maj 2010
1.928
1.626
113
Notranjska
No sej Turki so pušnili v ww1 in vse je pripadalo Angležem. Pa ne mi zdej kaj in kako. Pri nas je bila tudi meja na Vrhniki čeprav so se Italijani razbežali do reke Piave.
Takrat so se črtale meje in Arabci niso bili zadovoljni. Resnici na ljubo do 1970 so imeli ogromno šans da Izraelce poradirajo sam, če so toliko nesposobni kdo jim je kriv.
Tu mislim na Egipt, Sirijo, Jordanijo.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.928
1.626
113
Notranjska
Ne ne, motiš se, to je Perzijski imperij, pardon Bizantinsko cesarstvo, pardon Rimsko cesarstvo, Asirci?, Babilonci? Še prej pa Judeja, Izrael in Palestina. Originalno pa tak Egipt pa še kdo pred njimi. To niso več isti ljudje. Tudi Slovani smo priseljenci iz 6. stoletja, mogoče čas, da se spakamo domov.

Pa saj je vseeno kdo je zakuhal situacijo, kdo jo bo rešil? Po moje če vprašaš povrečnega Izraelca ali Palestinca, hočeta samo normalno živet, imet službo, dat otroke v šolo...zastava pa je lahko katerakoli, tudi vera konec koncev.
Da se tukaj postaviš na bilokero stran, imaš narobe.

Te mape, ki kažejo kako se je kaj širilo ali krčilo, so zelo zavajujoče in vzete iz konteksta, čista propaganda.

Hotel sem le napisati da so se tudi v Evropi po ww1 risale meje ne samo na Bližnjem vzhodu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.244
113

Drone Footage Shows Scale of Gaza Damage After Israeli Strikes​