Izrael - Palestina

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
eh,

ti imaš pa težave z ozkoglednostjo.

A si mi odgovoril od včeraj, s čim upravičujejo naselbine? In kaj je namen le teh?

horda, babe, musliči - govoriš o hamasu ali o palestincih ali o vseh muslimanih?

Kakšen dogovor pa naj bi sklenili? Da jim prepustijo vso ozemlje, oni pa živijo v ogradi? Si bil kdaj zraven, kakšne so bile opcije dogovorov?

Sej z UA se je tud čist nemogoče dogovort. Zakaj kar ne prepustijo vzhodnega dela? Sej Rusija je močnejša in večja. Naravni zakon močnejšega - pač jim pripada, kar si zaželijo.
Že stokrat odovorjeno, a ti hočeš da se ponavljamo in ponavljamo.
Dogovor je bilo precej, zid se je začel zaradi razfukavanja horde v predelih Izraela...

ps za to so uporabljali invalide, ženske in otorke...

ok zate je to to ..
štekam te pol...
ti na široko gledaš vse skupaj...

Ko ti bo prvi šrapel priletel skozi tvoje široke učke mi boš to teorijo še enkrat razložil in vsesplošno posploševanje. Prej iz kavča je pa lahko polemizirat o problematičnih, dokler niso tvoji sosedi in tvoja družina na varnem.

Sporazume in dogovore imaš na netu, precej.

Razumem pa, da ti ne razumeš kaj je horda in kako se dela z njo.. musliči imajo orodje ki se mu reče šeriat, to pa vemo kako zgleda. Naše sodstvo in pravni red jim je pa komedija...

V kolikor bi tvoje teorije vsaj malo držale o musličih, mi v EU nebi imeli nobenih pizdarij z njimi....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
nisem zasledil kaj je namen naselbin, očitno sem spregledal. če se ti ljubi še enkrat razložit?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.856
-1.365
63
Ne rabiš nam limat svojih prepričanj in vsiljevanja svojega mnenja.
Je pa noro, kako se eni spoznajo na vojno v Ukrajini in Palestini, na covid, poplave, rtv, splav, nafto... Take rabimo v politiki, ne pa to kar se svaljka že oo osamosvojitve.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
(...)

btw
Primer Izrael ni "izredno kompleksen ". Spokajo naj iz Gaze, Zahodnega Brega ter Golanske višave, odpeljejo naseljence s seboj in bo mir.

Torej ti na 53. strani teme v Sloveniji, o konfliktu, kateri se dogaja "na drugi strani sveta" praviš, da primer ni "izredno kompleksen"? Od kod ta relativno nova ideja, da to ni kompleksno? To je razmišljanje fanatikov, ni kompleksno, samo toti se morajo spakat drugam. Bi rekel, da je Izrael-Palestina najbolj politično, družbeno in versko kompleksen konflikt v vsej zgodovini človeštva.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Screenshot_20231010_100122_Facebook.jpg
Screenshot_20231010_100135_Facebook.jpg

• Všeč mi je
Reactions: bizi in aljoman

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
na hitrco:
Na teh dveh linkih se nikjer ne opredeljujem, ali jaz priznavam Kosovo kot državo ali ne - kot trdiš da sem pisal nekaj čisto drugega...
Probaj s kakšnim drugim linkom.
tvoj citat: (Mene zanima, ali ti kot ti priznavaš obstoj Kosova kot samostojno državo. Zanima me zato, ker v temi o Ukrajini si pisal nekaj čisto drugega.)

Ampak da ne boš speljaval teme drugam, moj post, na katerega se se oglašal se je glasil :

V sosednji temi pravite, da bi se vojna v trenutku končala, če bi agresor zapustil okupirana ozemlja.
A v tej temi to tudi velja, al je treba obrnit ploščo?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Na teh dveh linkih se nikjer ne opredeljujem, ali jaz priznavam Kosovo kot državo ali ne - kot trdiš da sem pisal nekaj čisto drugega...
Probaj s kakšnim drugim linkom.
tvoj citat: (Mene zanima, ali ti kot ti priznavaš obstoj Kosova kot samostojno državo. Zanima me zato, ker v temi o Ukrajini si pisal nekaj čisto drugega.)

Ampak da ne boš speljaval teme drugam, moj post, na katerega se se oglašal se je glasil :

V sosednji temi pravite, da bi se vojna v trenutku končala, če bi agresor zapustil okupirana ozemlja.

Vprašanji sta bili dve, ampak dejva se omejit pa samo na recimo drugi stavek:
Uporabnik damirj je napisal:
Mene zanima, ali ti kot ti priznavaš obstoj Kosova kot samostojno državo. Zanima me zato, ker v temi o Ukrajini si pisal nekaj čisto drugega.

Torej ugotavljava, da Makedonija nima pravice napast Kosovo. Kaj pa Srbija? Zanje si trdil, da lahko in smejo.
Ali lahko daš link, kjer sem to dvoje trdil?

Tvoj odgovor, te pocitiram:
"Če Srbija nima v ustavi predvideno, da se Kosovo lahko odcepi, potem je razglasitev države Kosovo nezakonito.
In bi morali srbi napast in zavzet Kosovo."

V zadnjem stavku si mislim da vsem razumljivo napisal, da Srbi lahko in smejo napasti Kosovo.

Zato te nihče resno ne jemlje :)

Da pa ne bom ostal dolžan, ker že ravno sprašuješ:

Tukaj lahko obrnemo ploščo, Ukrajina je samostojna država in se je od Rusije odcepila, Rusija je pa nelegalno priključila nekaj regij k sebi. Kaj točno je tu enakega ali podobnega s situacijo Izrael:palestina pa veš samo ti, ampak za začetek Palestina kot država je passe, to kar ti sedaj imenuješ država Palestina so zavozili palestinski ideološki vodje, zdaj je to v resnici samo regija v treh državah, vse kar je državotvornega pa ne obstaja več.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Napisali so, da 50% palestincev podpira hamas. Se pravi imajo že močno oprane glave in jim obljuba o posmrtnem življenju s štiridesetimi devicami pomeni katarzo. Z njimi ni več rešitve v kratkem roku.
To kar pisejo ne odraza stanja. V gazi jih skor nben ne mara, sam nic ne morjo narest. Ze od cajtov ko so fatah izpodrinl.

• Všeč mi je
Reactions: damirj

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Judje sploh ne bi smeli nikoli dobiti države na območju, ki je že 1500 let poseljeno skoraj izključno z Arabci. Judov je bilo do konca devetnajstega stoletja na območju današnjega Izraela zgolj za vzorec v treh ali štirih krajih. Jude bi morali razseliti po vsem svetu, ker so se izkazali kot slabši od nacistov v Nemčiji pred in med drugo svetovno vojno, zato si svoje države sploh ne zaslužijo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
kje pa bi jo naj dobli, oziroma kam bi jih ti poslal? v nemčijo, pa ograjo okol? ups.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Pustil bi jih tam, kjer so bili! Kurdov je več kot 20 milijonov, a vseeno nimajo svoje države, zakaj bi si Izraelci zaslužili državo na območju, kjer jih že skoraj dva tisoč let ni? Na škodo Arabcev, potem se pa čudijo, da se jim ti že od začetka organizirane (prisilne) kolonizacije Judov v Sveto deželo upirajo!

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Vprašanji sta bili dve, ampak dejva se omejit pa samo na recimo drugi stavek:

Tvoj odgovor, te pocitiram:

V zadnjem stavku si mislim da vsem razumljivo napisal, da Srbi lahko in smejo napasti Kosovo.

Zato te nihče resno ne jemlje :)

Da pa ne bom ostal dolžan, ker že ravno sprašuješ:

Tukaj lahko obrnemo ploščo, Ukrajina je samostojna država in se je od Rusije odcepila, Rusija je pa nelegalno priključila nekaj regij k sebi. Kaj točno je tu enakega ali podobnega s situacijo Izrael:palestina pa veš samo ti, ampak za začetek Palestina kot država je passe, to kar ti sedaj imenuješ država Palestina so zavozili palestinski ideološki vodje, zdaj je to v resnici samo regija v treh državah, vse kar je državotvornega pa ne obstaja več.
Jemlješ stvari izven konteksta. To moje pisanje je bil odgovor na vašo mantro, da se donbas ne sme odcepit, ker ukrajina nima odcepive v ustavi, razglasitev samostojnosti Donbasa je nezakonita, in zato lahko ukrajina napada donbas - pa sem napisal, če za kosovo po isti logiki velja isto - ČE Srbija nima v ustavi predvideno, da se Kosovo lahko odcepi potem je razglasitev države nezakonita in srbi lahko napadejo Kosovo. nisem se pa osebno opredeljeval kaj js mislim.

Praviš Rusija je nelegalno priključila nekaj ozemlja k sebi (js se s tem sicer ne strinjam), ampak tudi Izrael je tudi priključil nekaj ozemlja, ki ni njegovo k sebi.

In si odgovoril, da je tukaj treba ploščo obrnit. Tu se ne obsoja okupatorja. Hvala za odgovor.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Izrael je nastal na trhlih temeljih in v celoti na škodo domorodnih Arabcev. Zahodnjaki (Američani, Britanci, Nemci, Kanadčani, Avstralci, ...) so pa strokovnjaki za krajo in kolonizacijo ozemlja domorodcev in za njihovo nasilno potujčevanje ter celo zasužnjevanje, zato nimajo nobene pravice moralizirati drugim narodom glede česar koli!

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa

Naj ta tovariš še točno pojasni:

1. kako naj bi priznanje pomagalo kamelarjem? A bo en terorist priletel s tem papirjem k Netanjahuju, ta se bo pa usral od strahu?

2. Kakšno škodo bi to povzročilo Sloveniji v gospodarskem smislu? Vprašanje je retorično, kaviar komunistom ni jasno kaj pomeni gospodarstvo, oni si preprosto vzamejo kar hočejo