Izkušnje in mnenja o Hyundai i30 1.6 bencinar

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
če ima kdo dostop do članka naj napiše kaj več.
prvo mesto Golf
cheer.gif
, potem daleeeec zadaj peugeot, renault in ford, potem spet dolgo nic, kjer se osamljen na zadnjem mestu znajde i30,
mnenje enega izmed novinarjev : "Potem ostane se hyundai, ki ni avto s katerim bi zelel iskati fizikalne meje v ovinku, tudi njegova notranjost ne dosega drugih treh....."
LOL, pac korejc in njihova muzejska tehnologija

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Sam sem 1 teden imel Hyundai i30cw 1.6 (oprema style), drugi teden pa dizla. Avto niti ni tako slab, kot nekateri govorijo o korejcih. Bencinar 1.6 je res za moje pojme mal prepožrešen in imel sem pač občutek, da dizl dosti bolje "potegne" iz mesta, kot pa bencinc. Lega na cesti je tudi vredu. Res, da avto ni nek prestiž, ampak sem bil pozitivno presenečen nad korejcom. Problem pri korejcih je to, da hitro ceno zgubijo.
Meni se od Hyundai avtov najbolj dopade model Genesis ( ne ona evropska verzija), samo tega pač pri nas ne moreš kupit
stupid-1.gif
. In tega, bi si takoj pri nas kupil.
Pa še ena resnična reklama
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nekdo, ki primerja focusa in i30 in pravi, da je focus v notranjosti boljši je enostavno bedak. In pika. Brez zamere, ampak clio 2 je po kakovosti materialov in oblikovanosti za to beštijo mercedes. Res se pa pelje super. Ravno tako mi ni jasno, kako imata focus in recimo megane expression boljše sedeže. Še megane dynamique ima slabše sedeže. In če bi recimo vozili dizle, bi videli kaj pomeni tišina v i30 in ropot in tresenje v ostalih. Novinarji enostavno nakladajo, ker ima i30 zelo krasne sedeže in onadva povsem blizu zanič. Kakšen je golf pa nimam pojma in ne dvomim, da je dober. Pri nas je mnenje novinarjev še vedno povsem vezano na napis na avtu in preference kar se tega tiče.

Aja, da ne bo kdo rekel da sem hyundaist. Zame kot za klenega dolenjca pride v poštev samo renault in vw. Ampak žal je i30 marsikje enostavno vsaj enakovreden in to je treba priznat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Tud BMW lah z 1,6 pije 11litrov....kr vpraš mXsa
evil.gif

Ja, samo tu tankaš avto ki je tam ene 4 razvojne razrede pred korejcom. Pa malo drugače te pogledajo
ko prideš na kak razgovor z bmwjem al pa z korejcom. Pa 11 litrov je meni žrl ko je šla mestna vožnja do 6 jurjev,
ac 210 in podobno,...

Sicer pa raje rečem da mi avto žere 11 kot pa da lažem sam sebi da mi bencinar žere 5,5 (tako eni tu), a dizla pri hiši mati vozi
na 6ih litrih, jaz pa na 9ih ko ga dobim v roke.

Nevem kaj si dvigujete s tem ko imate neke rekordne porabe. A bote našparali za nov avto če bote mesečno 20e manj tankali?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
@mX, Evrokrat.......spoštujem ljudi kot so brgo ki povejo svoje mnenje na podlagi izkušenj.....ne da začnejo stavek kot da sta na svetu samo 2 avtomobilski znamki (BMW in VW ). Vidva se enostavno nista sposobna vsest v kako konkurenčno znamko brez da ne bi že vnaprej šla samo v to da iščeta neke napake ( če se sploh kdai vsedeta v kako drugo znamko...ker bi vaju pekla rit). Btw take podobne komentarje smo že lahko slišal od mXsa.

Da ne govorim o mXsovih komentarjih o temu da v svoje dizle (OPAAA) tanka samo kurilca
hysterical-1.gif

In ponavad so taki vrli komentatorji etak prvi k kj zaprdijo v kaki taki temi!
uf-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.561
1.087
113
Titograd
Evo, mati pa golfa ne more, pravi da je nikakvi za voziti, len (dizl 110 km), neudoben, glasen........ ja golf 6.....

Celo življenje prisiljena voziti službene VW- je in jih sovraži
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Kolegica že z Vko ni bla zadovoljna....da ne govorim da ji je odpadla ploščica na šaltheblu k sva se pelala na drink! Pa je bil avto par mescev star
smile-1.gif

cetnik333

Zelenc'
3. apr 2009
5
0
1
I30 pa usi hjundaji so NEdovršeni mehki rahli polizdelki za katerega ne bi odšteu niti 0.5€. i30 je narisu ovca k so ga odpustil iz bmw-ja ker je naredu katastrofalno grdga bmw serije 1 sam za hjundaja je legenda! hjundaj ferma izdeluje dizel motorje za ogromne ladje za to so strokovnjaki ampak za izdelavo avta so pa AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik cetnik333 pravi:
I30 pa usi hjundaji so NEdovršeni mehki rahli polizdelki za katerega ne bi odšteu niti 0.5€. i30 je narisu ovca k so ga odpustil iz bmw-ja ker je naredu katastrofalno grdga bmw serije 1 sam za hjundaja je legenda! hjundaj ferma izdeluje dizel motorje za ogromne ladje za to so strokovnjaki ampak za izdelavo avta so pa AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

pravi nekdo, ki ni sposoben napisati tudi enega stavka, ki bi bil razumljiv in vsaj delno slovnično pravilen
bonk.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Lušini vse pohvale tudi iz moje strani. Ko bi le bilo več takih servisov.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
ksz....

neverjetna debata se je izcimila iz tega
smile-1.gif

sicer sem pričakoval tak odziv od vseprepametnih alterjevcev...
smile-1.gif

kljub temu, da že več kot 5 let vozim Mazde, in da smo doma s Hyundaiem bili do sedaj zelo zadovoljni, smo se v nakup novega podali zelo pazljivo in smo premlelli kar nekaj konkurenčnih znamk, vključno z Golfom, Focusom, Astro, Peugeotom, Meganeom, Ceedom, torej večino vozil tega segmenta, ki so dosegljive v cenovnih mejah, ki smo si jih zastavili

upoštevali smo predvsem ugodno višje sedenje, notranjo prostornost, položaj voznika, ter kaj ponuja kateri model in za kakšno ceno

prvi trije faktorji tesno povezani z maksimalno ceno, in z dejstvom, da bosta avto vozila starejši osebi, ki jima prija višje sedenje, ter z maks. ceno, ki si jo bomo privoščili, so pač pripeljali do rezultata...

zatorej, vsi tisti, ki ste pametni in blatite znamke od A-Ž, probajte včasih tudi malo trezno razmisliti
wink-1.gif

nekateri pač ne kupujemo/kupujejo avta zato, da bi bili pomembni in bi bil avto všeč sosedom, ampak bolj iz uporabnih vidikov

p/s: vozili smo Golfa, Focusa in Hyundaia... in Hyundai se je izkazal kot zlata sredina... Focus se pelje najlepše ampak ne najboljše...( in je hkrati bil rezerva za izbiro, vendar za ugodno ceno ni bil več dobavljive željene kombinacije motorja in opreme v akciji ) od Golfa pa smo pričakovali več, ker je pač Golf, žal tudi z višjo ceno in slabšo opremo

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
nekateri pač ne kupujemo/kupujejo avta zato, da bi bili pomembni in bi bil avto všeč sosedom, ampak bolj iz uporabnih vidikov
Ja, eni kupijo avto zase, eni pa "za sosede".
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hyundai je absolutno avto, ki pokrije obe področji. Prvič se ti dobro pelješ in drugič te vsi sosedje okrog obrekujejo kot reveža, ki nima za normalen avto. Pri nas žal to tako je.