Tebe in tvoje kompanjone še najbolj skrbi, da boš od "sodrge" premalo davkov pobral, s katerimi si greješ polno rit v bruslju.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Zaradi tega, ker si sodrga zeli vedno vec "pravic", cedalje bolj pa zanemarjajo svoje dolznosti, tako do svojih so-drzavljanov - imam, recimo, pravico, da me ne skrbi da me bo v avtu nabil [censored], ki ne zna vozit po omejitvah, in na primer, da so otroci, ki hodijo z mojimi v vrtec cepljeni (in ne, da so zaradi svojih new-age starsev obkrozeni z potencialnimi nosilci bolezni) - in nenazadnje tudi do drzave same (placevanje davkov, ne-delo na crno, sposobnost normalnega odlocanja na volitvah in referencumih, etc.).
Ampak tega folk seveda ne vidi, vidijo le to, kako jim nekdo "krade", "krati pravice", "bogati na njihov racun", itd.
Seveda, ti bi pravila postavljal tako kot tebi paše, ti bi določal koliko sodrgi vzet, koliko jih še stisnit za vrat, ......
Če se pa sodrga ne bo igrala po tvojih pravilih in izpolnjevala svojih "dolžnosti" ki ste se jih v bruslju spomnili, jih pa v to prisilit, če ne zlepa pa zgrda.
Sodrga ima z vsakim sprejetim zakonom manj pravic in več obveznosti, tudi finančnih. Svobode je vedno manj, nadzorwa vedno več, področje represije se širi, kazni pa višajo.