Izgredi in razdejanja v Londonu

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kako ne sporočajo??? spročajo, da je nekaj hudo ne špila uredu v njihovi državi!

Ja, da je preveč angleških čefurjev tam, ki nimajo nobenega odnosa do tuje lastnine. Poglej na posnetkih. Folk načrtno oblečen v črno, s kapucami in maskami ropa trgovine. Pa ne s hrano.
smirk-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.181
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kako ne sporočajo??? spročajo, da je nekaj hudo ne špila uredu v njihovi državi! Da so nezadovljni s trenutnimi razmerami...

Turbobitch: vem kaj je vzrok. samo to je bila samo pika na i. kaplja čez rob. v ozadju je pa zihr socialna kriza in socialne razlike!

No če potegnemo analogijo z našim lokalnim okoljem ... se to lahko zgodi pri nas?! Če hitro pomislim ne, ampak potem malce bolj pomislim in vidim se je to pri nas že zgodilo v malce milejši obliki. Skratka če jutri policisti ustrelijo ničkrivegaTM okvirja bo zagotovo gorelo v precej delih slovenije!
grims-1.gif

Torej ja revščina, sociala na psu in ljudje iz obrobja družbe so problem .. samo ne tako kot se ga nekje prikazuje in verjetno je v angliji povsem enako (kot z okvirji pri nas)! Je pa sreča da pri nas je okovja manj od %, južnjaki so itak asimilirani, v razvitih državah imajo pa 10-20% tujcev, ki so na lestvici družbene razvitosti nekje pod plemensko skupnostjo bušmanov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kako ne sporočajo??? spročajo, da je nekaj hudo ne špila uredu v njihovi državi!

Ja, da je preveč angleških čefurjev tam, ki nimajo nobenega odnosa do tuje lastnine. Poglej na posnetkih. Folk načrtno oblečen v črno, s kapucami in maskami ropa trgovine. Pa ne s hrano.
smirk-1.gif

no ja, sej nekaj outsiderjev se v vsaki skupini najde. Ampak to je vse posledica demonstracij. Moreš gledat, zakaj pride do njih. Kaj je važno, kaj vse se potem dogaja, mislim, valda je važno, samo to je vse pričakovano.

Če bi pa najprej rešili vzrok, se ne bi bilo potrebno ukvarjati s posledicami.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kako ne sporočajo??? spročajo, da je nekaj hudo ne špila uredu v njihovi državi! Da so nezadovljni s trenutnimi razmerami...

Turbobitch: vem kaj je vzrok. samo to je bila samo pika na i. kaplja čez rob. v ozadju je pa zihr socialna kriza in socialne razlike!

No če potegnemo analogijo z našim lokalnim okoljem ... se to lahko zgodi pri nas?! Če hitro pomislim ne, ampak potem malce bolj pomislim in vidim se je to pri nas že zgodilo v malce milejši obliki. Skratka če jutri policisti ustrelijo ničkrivegaTM okvirja bo zagotovo gorelo v precej delih slovenije!
grims-1.gif

Torej ja revščina, sociala na psu in ljudje iz obrobja družbe so problem .. samo ne tako kot se ga nekje prikazuje in verjetno je v angliji povsem enako (kot z okvirji pri nas)! Je pa sreča da pri nas je okovja manj od %, južnjaki so itak asimilirani, v razvitih državah imajo pa 10-20% tujcev, ki so na lestvici družbene razvitosti nekje pod plemensko skupnostjo bušmanov.

jest pa mislim, da pri nas ni mogoče tole, ker smo totalno nepovezani, in ne znamo držat skupaj. Kr pejt rečt 5 kolegom, če grejo jutr na demonstracije. En bo zihr reku, da ima šiht, in da ga ne more zamudit!!!! To smo slovenci. Reve.

Ja, in pri nas je res sreča, da je večina "tujcev" itak bivših sodržavljanov, in tako imajo še vedno nekaj zavesti.

Zadnjič sem se pogovarjal z nekom iz Švedske - imajo velike probleme s tujci, država še kar podpira priseljevanje, čeprav ni več delovnih mest... in pravi, da kipi v vseh teh "soseskah", in da enkrat bo počilo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest pa mislim, da pri nas ni mogoče tole, ker smo totalno nepovezani, in ne znamo držat skupaj. Kr pejt rečt 5 kolegom, če grejo jutr na demonstracije. En bo zihr reku, da ima šiht, in da ga ne more zamudit!!!! To smo slovenci. Reve....
Lahko bi z drugimi besedami rekli, da je pri nas država precej bolj uspešna pri preprečevanju takšnih dogodkov. Nas zna pravočasno skregat med sabo, ali pa nas drži tako na kratko, da ne upamo. In ni to slučajno.

grki so demonstrirali zaradi majhnih plač, pa imajo 2x večje od nas, ki smo jim še dali posojilo, ki ga ne bodo nikoli vrnili.
Skratka, bolj nas država drži v strahu, bolj nas drži na kratko, več ljudi drži v šahu, ker so jih postavili na drugo stran zakona, manj imajo ljudje svobode, več imajo nadzora nad ljudmi..... več si vladajoča očligarhija lahko privošči. In ker za tem, koliko lahko ljudi še stisnejo za vrat, da ne vržejo vlade tiči cela znanost, je uspeh demonstracij vedno manj verjeten.

Sej oligarhija se ne sekira preveč, če enmu lokalnemu trgovcu zažgejo trgovino, razbijejo avto.... glavno da ostanejo na oblasti. Tam so veliki denarji.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Se da na čisto drugačen način sporočit nezadovoljstvo. Ne pa tole huliganstvo, razbijanje in uničevanje tuje lastnine, za katero se je lastnik leta in leta trudil, pa tudi plačeval prispevke in davke, da so lahko ti brezdelneži živeli. Zdaj pa, ko se je VB odločila, da je počasi čas, da se tile lenuhi spravijo nekaj delat, pa je vse narobe in je treba uničevat in ropat vse po vrsti... Uboj tistega 29-letnika (najverjetneje z nekim razlogom) je le en poceni izgovor za uničevanje.

Je pa tisti predlog za prisilno delo (v Fukušimi npr.) zelo dober, veliko boljše je nekaj takega kot pa zapor.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest pa mislim, da pri nas ni mogoče tole, ker smo totalno nepovezani, in ne znamo držat skupaj. Kr pejt rečt 5 kolegom, če grejo jutr na demonstracije. En bo zihr reku, da ima šiht, in da ga ne more zamudit!!!! To smo slovenci. Reve....
Lahko bi z drugimi besedami rekli, da je pri nas država precej bolj uspešna pri preprečevanju takšnih dogodkov. Nas zna pravočasno skregat med sabo, ali pa nas drži tako na kratko, da ne upamo. In ni to slučajno.

grki so demonstrirali zaradi majhnih plač, pa imajo 2x večje od nas, ki smo jim še dali posojilo, ki ga ne bodo nikoli vrnili.
Skratka, bolj nas država drži v strahu, bolj nas drži na kratko, več ljudi drži v šahu, ker so jih postavili na drugo stran zakona, manj imajo ljudje svobode, več imajo nadzora nad ljudmi..... več si vladajoča očligarhija lahko privošči. In ker za tem, koliko lahko ljudi še stisnejo za vrat, da ne vržejo vlade tiči cela znanost, je uspeh demonstracij vedno manj verjeten.

Sej oligarhija se ne sekira preveč, če enmu lokalnemu trgovcu zažgejo trgovino, razbijejo avto.... glavno da ostanejo na oblasti. Tam so veliki denarji.
Si upam trdit, da smo imeli navadni ljudje v prejšnjem sistemu več svobode in smo bili manj nadzorovani s strani varnostnih služb. In še slabše bo. In ker so pametni, znajo folk še navdušit na to, da bodo še bolj zatirani in nadzirani. Kar poglej tu na forumu, koliko je takih ki podpirajo krčenje pravic, svobode, večanje represije.....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Si upam trdit, da smo imeli navadni ljudje v prejšnjem sistemu več svobode in smo bili manj nadzorovani s strani varnostnih služb. In še slabše bo.

Oprosti, tvoje pravice do "svobode" se koncajo, ko zacnes razbijat moje imetje. :S

Itak so bili pri UDBI, STASI-ju, KGB-ju in njim podobnih zaposleni res sami dobrotniki, ki so skrbeli za svobodo.
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Se da na čisto drugačen način sporočit nezadovoljstvo. Ne pa tole huliganstvo, razbijanje in uničevanje tuje lastnine, za katero se je lastnik leta in leta trudil, pa tudi plačeval prispevke in davke, da so lahko ti brezdelneži živeli. Zdaj pa, ko se je VB odločila, da je počasi čas, da se tile lenuhi spravijo nekaj delat, pa je vse narobe in je treba uničevat in ropat vse po vrsti... Uboj tistega 29-letnika (najverjetneje z nekim razlogom) je le en poceni izgovor za uničevanje.

Je pa tisti predlog za prisilno delo (v Fukušimi npr.) zelo dober, veliko boljše je nekaj takega kot pa zapor.

Seveda se da. Iti pred parlament, v soboto z nekimi cheap polivinilasimi ogrinjali z ZSS logotipom in se prestopat na mestu kakšne 3 urice in potem iti nazaj na bus domov. Seveda se da. Sam kakšen učinek pa je dosežen??? Če vlada dosega cilje z ustrahovanjem, zakaj mi ne bi smeli njih ustrahovati, ker je samo tako očitno mogoč kakšen uspeh?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Si upam trdit, da smo imeli navadni ljudje v prejšnjem sistemu več svobode in smo bili manj nadzorovani s strani varnostnih služb. In še slabše bo.

Oprosti, tvoje pravice do "svobode" se koncajo, ko zacnes razbijat moje imetje. :S

Itak so bili pri UDBI, STASI-ju, KGB-ju in njim podobnih zaposleni res sami dobrotniki, ki so skrbeli za svobodo.
bonk.gif

A država pa ima pravico razbijat moje imetje?

Pri Udbi Stasi, Kgb.. niso bili nobene perle, vsekakor pa so imeli manj nadzora nad državljani kot ga ima SOVA danes.
Tudi zakoni so dovoljevali več svobode kot danes.
Skoraj da ne poznam zakona, sprejetega v zadnjih 20.tih letih, ki bi širil pravice, običajno se pravice ljudem krčijo, področje represije širi, kazni pa višajo. Na vseh področjih.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Če vlada dosega cilje z ustrahovanjem, zakaj mi ne bi smeli njih ustrahovati, ker je samo tako očitno mogoč kakšen uspeh?
Ti pa si smešen.
hysterical-1.gif

Katera vlada se pa je še ustrašila huliganov, ki razbijajo trgovine in avte navadnih državljanov?
Nobena. Če jim rata dobro zatreti proteste, dobijo te vlade plus točke. Vedno je bilo tako in vedno bo. Huliganstvo pač ni nekaj, s čimer bi ti spremenil stvari na bolje.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Zaradi tega, ker si sodrga zeli vedno vec "pravic", cedalje bolj pa zanemarjajo svoje dolznosti, tako do svojih so-drzavljanov - imam, recimo, pravico, da me ne skrbi da me bo v avtu nabil [censored], ki ne zna vozit po omejitvah, in na primer, da so otroci, ki hodijo z mojimi v vrtec cepljeni (in ne, da so zaradi svojih new-age starsev obkrozeni z potencialnimi nosilci bolezni) - in nenazadnje tudi do drzave same (placevanje davkov, ne-delo na crno, sposobnost normalnega odlocanja na volitvah in referencumih, etc.).

Ampak tega folk seveda ne vidi, vidijo le to, kako jim nekdo "krade", "krati pravice", "bogati na njihov racun", itd.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Pri Udbi Stasi, Kgb.. niso bili nobene perle, vsekakor pa so imeli manj nadzora nad državljani kot ga ima SOVA danes.
Kaj ne poveš. Včasih nisi smel čez Tita in Partijo reči niti v najbolj zakotni gostilni nekjev Suhi Krajini, danes pa svobodno rečem karkoli kjerkoli čez kogarkoli.
Kakšen nadzor pa ima Sova trenutno, ko tole pišemo?
KGB pa Stasi bi bil tukaj zihr na Alterju.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Če vlada dosega cilje z ustrahovanjem, zakaj mi ne bi smeli njih ustrahovati, ker je samo tako očitno mogoč kakšen uspeh?
Ti pa si smešen.
hysterical-1.gif

Katera vlada se pa je še ustrašila huliganov, ki razbijajo trgovine in avte navadnih državljanov?
Nobena. Če jim rata dobro zatreti proteste, dobijo te vlade plus točke. Vedno je bilo tako in vedno bo. Huliganstvo pač ni nekaj, s čimer bi ti spremenil stvari na bolje.

ja... ampak opozoriš pa na problem! sej mi ne vemo, a kej rešijo potem, al ne. Sej tega mediji nikoli ne poročajo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ti pa si smešen.
hysterical-1.gif

ja... ampak opozoriš pa na problem! sej mi ne vemo, a kej rešijo potem, al ne. Sej tega mediji nikoli ne poročajo.
Zaenkrat nisem nikjer opazil, da bi ti huligani kaj opozarjali, zaenkrat samo ropajo in požigajo.

Daj povej, na kakšen problem opozori tisti, ki ti ukrade avto s parkirišča?

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ti pa si smešen.
hysterical-1.gif

Na kakšen problem v tem primeru konkretno?

Na problem, da policija lovi kriminalce in strelja nazaj če te kriminalci streljajo na njih?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Zaradi tega, ker si sodrga zeli vedno vec "pravic", cedalje bolj pa zanemarjajo svoje dolznosti, tako do svojih so-drzavljanov - imam, recimo, pravico, da me ne skrbi da me bo v avtu nabil [censored], ki ne zna vozit po omejitvah, in na primer, da so otroci, ki hodijo z mojimi v vrtec cepljeni (in ne, da so zaradi svojih new-age starsev obkrozeni z potencialnimi nosilci bolezni) - in nenazadnje tudi do drzave same (placevanje davkov, ne-delo na crno, sposobnost normalnega odlocanja na volitvah in referencumih, etc.).

Ampak tega folk seveda ne vidi, vidijo le to, kako jim nekdo "krade", "krati pravice", "bogati na njihov racun", itd.

467716-post_slo.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Že tretji dan zapored so ulice Londona zavzeli posamezniki, ki so si za cilj zadali uničiti, kar se uničiti da. Včerajšnje nasilje se je začelo v londonskem okrožju Hackney, ko je policija ustavila in preiskala moškega, a pri njem ni našla nič sumljivega. Ko se je večer prevesil v noč, so izgredniki dobili svež zagon in izgredi so se širili po mestu.

Razbijali so okna, kradli, uničevali avtomobile in zažigali stavbe. Goreče skladišče družbe Sony je le eden od mnogih žalostnih prizorov, ki kažejo, da je v Londonu nekaj resno narobe. Ali kot je za BBC dejala prebivalka Hackneyja Catherine Holmes: "Nesmiselno nasilje nas je prizadelo in je škodovalo naši skupnosti."

V Birminghamu so mladi svoj bes stresli v nakupovalnem območju, kjer so razbijali okna in ropali trgovine. Hkrati so v Handsworthu, ki je v Birminghamu, zažgali policijsko postajo. V Birminghamu je policija med včerajšnjim divjanjem sicer prijela 100 ljudi. Iz Manchestra poročajo, da so izgredniki poškodovali več avtomobilov, v Liverpoolu pa je težave povzročalo do 200 mladih. Bristolska policija je zaradi nemirom obravnavala okoli 150 ljudi.

Sick.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ti pa si smešen.
hysterical-1.gif

Zaenkrat nisem nikjer opazil, da bi ti huligani kaj opozarjali, zaenkrat samo ropajo in požigajo.

Daj povej, na kakšen problem opozori tisti, ki ti ukrade avto s parkirišča?

ja kot sem že rekel, da je to posledica. pa sej, če mislite, da živimo v pošteni državi ok. Jest se pač nič ne čudim, da prihaja do takih izgredov. Kakšen je pa pravi vzrok, bojo pa verjetno angleži najbl vedeli.