Italijanska Nutella

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Preverjeno je v Sparu italijanska. Morda ne v vsakem. V Muellerju je tudi italijanska, narejena za nemški trg.

Preverjeno ti povem, da na tisti, ki je bila kupljena v Mullerju piše, da je narejena v nemčiji, na uni iz Spara (Vič) pa da je narejena na poljskem. In ker poleg nemške prenesem edino italijansko (poljsko kupimo v sili, za tamalo), ti vem povedat tudi, da v Sparih (vsaj tavelikih v Lj, kjer ponavadi kupujem), nisem še nikoli videl italijanske.

Jozesk

Pripravnik
7. jun 2012
68
0
6
kaj ne rabiš doma 5 kilske, jaz sem jo kupil marca v italiji in je bila čez 3 mesce prazna, zdaj se not zbirajo centi
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Preverjeno je v Sparu italijanska. Morda ne v vsakem. V Muellerju je tudi italijanska, narejena za nemški trg.

Preverjeno ti povem, da na tisti, ki je bila kupljena v Mullerju piše, da je narejena v nemčiji, na uni iz Spara (Vič) pa da je narejena na poljskem. In ker poleg nemške prenesem edino italijansko (poljsko kupimo v sili, za tamalo), ti vem povedat tudi, da v Sparih (vsaj tavelikih v Lj, kjer ponavadi kupujem), nisem še nikoli videl italijanske.

Se opravičujem glede Muellerja. Trdim pa, da sem v Sparu v NG, kot je tudi že nekdo omenil, kupil italijansko, kot tudi v Kočevju in Postojni. Morda sem imel srečo. Ampak to sem vse dobil letošnje poletje, pred tem je res bila s Poljske. Kdaj si nazadnje gledal v Sparih v LJ?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Italijanska nutella je v Šparu posebej označena. (vzhodnoevropska kvaliteta)

V Koprskem šparu imamo obe, Italijansko in Poljsko ... sedaj v akciji obe .. drugače pa je par centov razlike v ceni.

(drugačni dobavitelji)

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
5 kilska Nutella pa je v trgovini na meji z IT, okoli 28€, če se prav spomnem .. je pa res ena velika kanta
smile-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Za ljubljano je naslednje:

Spar = male pakunge Poljska, 5 kilske pakunge ko jih imajo Italijanska (verjetno Poljaki ne delajo takih pakiranj)
E'Leclerc = Francoska
Muller = Nemška
Lidl = Nemška (ja, Lidi ima original nemško Nutello v ponudbi)
Nama = Italjanska (posebej označeno na policah, da ni Poljska ampak original Italjanska)
Mercator, Tuš = Poljska
Hofer, Eurospin = nimata Nutelle

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
kot že omenjeno, ima Lidl nemško, Muller večinoma nemško včasih celo poljsko, Leclerc pa kokr je, včasih francosko, včasih poljsko.
Meni je sicer bolj všeč linolada, najraje belo, Hoferjeva nutoka pa mi ni dobra.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
italijanska je zelo podobna poljski, torej sladka in mastna..nemška ima drugo teksturo deluje manj mastno, % pa ima nekaj več lešnikov.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Me je ravno včeraj hči opozorila, da je ta nutela, ki sem jo prinesel iz Lidla boljša od tiste, ki smo jo imeli prej v omari (Spar). Sem šel preverjat in je res drugačna. Je bolj temna in boljšega ukusa. Si nisem mislil, da je lahko taka razlika.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Za ljubljano je naslednje:

Spar = male pakunge Poljska, 5 kilske pakunge ko jih imajo Italijanska (verjetno Poljaki ne delajo takih pakiranj)
E'Leclerc = Francoska
Muller = Nemška
Lidl = Nemška (ja, Lidi ima original nemško Nutello v ponudbi)
Nama = Italjanska (posebej označeno na policah, da ni Poljska ampak original Italjanska)
Mercator, Tuš = Poljska
Hofer, Eurospin = nimata Nutelle

Tale dečko je čisto prav napisal
cheer.gif

Imajo pa Spari ob meji z Italijo, italijanske Nutelle, v notranjosti države pa ne. Lidl ima na vsake toliko akcijo in so pol-kilske Nutelle precej cenejše kot 400g poljske v Sparu.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Pa saj menda veste, da se različne Nutele razlikujejo predvem v različnih stopnjah sladokorja ter deležu mleka (npr. italianska več sladorja, nemška več mleka), pač prilagojeno lokalnemu okusu, medtem ko je ostalo enakovredno? Po testu Zveze potrošnikov Slovenije, ko ljudje niso vedeli kaj poizkušajo, sta se italianska in poljska odrezali enako dobro, nemška pa malenkost slabše.