iRenew - energetska zapestnica (ROFL)

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Kickboxerji niste glih pojem inteligence... hmmm .. res je. V naši skupini so:
- kardiolog
- odvetnik
- dr. splošne medicine
- trije uspešni slovenski podjetniki (eden celo nominiran za Gazelo)
- dva znana slovenska gledališka igralca
- in ostali neinteligentni pretepači

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik kaligula pravi:
- kardiolog
- odvetnik
- dr. splošne medicine

in vsi imajo tole zapestnico z ledicami na roki, ne?
grin1.gif

saj je ql... jaz sm na absolventu dol na kreti par euro zagonil za te svetlece zapestnice (sam niso ble tak fensi), pa ti povem, neka energija mora bit, ker so se babe limale po meni
grin1.gif

al pa je alkohol bil kriv
confused-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Glej, jaz imam zate nekaj fil dobrega - biomagnetno resonanco! Imam eno znanko, ki se s tem ukvarja, sempreprican, da bi to to se bolj pomagalo! Res, te energije danasnje so nevarne - ves koliko sevanja ti poslje en telefon v glavo! To se da vse pocistit, potem bos pa res popolnoma uravnotezen.
Priporocam.

Imam pa tudi par delnic ene res zanesljive firme v Ameriki - Enron, ce kaj poznas - ki bi jih rad prodal. Pa eno malo zapuscinico (TWENTY EIGHT - 25.000.000.00 - MILLION DOLLAR) od mojega strica, pa se lahko tudi tukaj kaj zmeniva. Ti samo povej! :D

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Aha, torej misliš resno. Good for you.

Prepričan sem, da žaljivke niso bile potrebne. Niti niso bile nepotrebne. Irelevantno pač. Saj je sobota.

Ti greš na trening, daš gor svojo zapestnico, se prešvicaš in greš domov. Povsem jasno mi je, da najverjetneje ne vidiš, niti se ne trudiš videti "the big picture". Poleg tega imam preveč izkušenj s tovrstnimi zablodami, da bi se na tem mestu sploh trudil ti pojasniti, da ni na meni, da dokazujem, da neka stvar ne deluje.

Si pač vzorčni primer tega, kar je narobe z dandanšnjim svetom. Znanstvena nepismenost.

Citat:
ne vem kako oz. na kakšen način deluje in me niti ne zanima

S prejšnjim sporočilom sem mislil predvsem na ta stavek. Preberi ga še enkrat in mogoče ti bo kapnilo, da morda nekaj le ne štima čisto.

Dokler je zaradi tega edina posledica - da je tvoja denarnica lažja za nekaj evrov - no bigger harm. Spomni pa se name, ko boš kupoval "zapestnico" za kaj bolj resnega.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
- kardiolog
- odvetnik
- dr. splošne medicine

A ti si pri kickboxu ali prostozidarjih? :D

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
In vsi so prej kar leteli na nos, s tem pa zdaj končno znajo hodit.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.597
113
No jaz tega nisem preizkusil, ker sem apriori proti takim zadevam in niti ne zelim da bi pri meni vzbudile kaksen "kaj pa ce je res". je pa privlekel en sodelavec in dal probat ostalim. In boljse ravnotezje je dokazoval tako, da je oseba, ki je nosila tole zapestnico, odrocila roke, nato pa je pac nekdo od ostalih (ne ta ki je dokazoval da zadeva deluje) zacel eno od rok vleci navzdol. In ko so bili brez te zapestnice, se je vsak prestopil, ko pa so jo nosili pa so vsi ostali na mestu.

Zdaj a gre za vpliv marsovcev, placebo efekt, vnesi_poljubno mi je vseeno, sam nisem sel niti sprovat, ker preden nekaj uporabljam zelim vsaj priblizno vedet kako deluje.

Ampak dejansko sem opazal iste stvari kot jih opisuje kaligula.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Seveda... Kickboxerjem in policajem pomaga, ljudem z vsaj 1 sivo celico pač ne...
hysterical-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
- kardiolog
- odvetnik
- dr. splošne medicine

Svašta picka rodi, samo para neče.

crazy1.gif

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Hvala, ker tokrat komuniciraš zrelo in razsodno.

Lepo sem napisal, da zadevo uporabljam samo na treningu. Drugje je ne potrebujem. Povsem jasen mi je big picture in mali milijon nategov tega sveta in se v vsem bistvu tega, kar si v zadnjem postu napisal, s teboj popolnoma strinjam (kar se tiče dela o big picture). Če me ne zanimajo vse podrobnosti in natančni tehnični podatki o tem, kaj vse letalo potrebuje in kaj je potrebno, da vsi sklopi pravilno delujejo, da mi omogoči pot do cilja in to tudi stori, sem tudi znanstveno nepismen? Saj ti ne želim ničesar vsiliti, niti ne želim širiti nove vere. Nisem ne proizvajalec, niti prodajalec. Opisujem zgolj svoje opažanje in ti seveda dajem vso pravico, da mi to oporekaš. Vendar bi bil tvoj odgovor (in ostalih) precej bolj kredibilen, če bi zadevo dejansko sprobal, preden začneš besedno topničariti o zadevi, o kateri si verjetno danes prvič v življenju slišal (konkretni produkt). Se pa že v naprej opravičujem, če sem ti s tem naredil krivico in si z izdelkom dodobra seznanjem in si celo prisostoval znanstevnim študijam, ki mene naredijo bebca, ker sem se odločil za nakup. Povsem razumem skepticizem in ga ne obsojam. Ravno nasprotno. Ne zdi pa se mi na mestu reakcija.

Bojazen, da bom kakršnokli "zapestnico" želel tudi za kaj drugega, bolj resnega, je popolnoma odveč. Za kaj "bolj resnega" imamo medicino in ljudi, ki o njej nekaj vedo in se na "bolj resne" stvari tudi spoznajo. Njim zaupam. In če mi po treh minutah diagnozirajo pljučnico, dejansko bolezensko stanje pa je herpes zoster, jim tudi zaupam, pa čeprav sem goltal po nepotrebnem sumamed, ki ni pomagal, medtem, ko je Valtrex odpravil "pljučnico" v treh dneh (ne omalovažujem medicinsko prakso, da ne boš narobe vzel, vendar tudi moja dr. splošne medicine je bila prepričana, da mi bo antibiotik pomagal. Pa to ne pomeni, da sedaj ne verjamem nobenemu dr.-ju več in da ne bom hodil ob "resnejših zadevah" k njim. seveda bom. Absolutno. Čudežnih praškov in pomagal ni, vsaj podprtih z znanstvenimi ali kliničnimi študijami ter regulatorji kot sta FDA in EFSA..)
Ljudje smo si različni. Določene stvari nas prepričajo, določene ne. Zato pa je vse toliko bolj zabavno. Eni probamo in smo butci. Fine with me
smile-1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Če so zate Tiger Woods, Rubens Barrichello, Shaquille O'neal, ipd glupi, ok.

To, da uspešen oz. bogat oz. kdorkoli verjamejo v nekaj oz. verjamejo, da nekaj deluje, samo po sebi zame ni zadosten dokaz.

Če bi ta stvar dokazano delovala bi jo verjetno uporabljali v medicini, se ti ne zdi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tole postaja celo potencialno zanimivo. Po stilu tvojega pisanja (vsaj kar se tiče replik meni) si daleč od nekoga, ki bi mu pripisal tako fanatično zagovarjanje evidentno dvomljivega izdelka zgolj na podlagi neke povsem subjektivne izkušnje.

Nekako sem pričakoval repliko v stilu "ignoranca potnika v letalskem prometu"
smile-1.gif
. Nikakor ne zahtevam, da bi moral vsak vedeti do najmanjše podrobnosti, kako deluje letalo. Še za marsikaterega pilota sem prepričan, da ne. Kar je pomembno je, da razumeš, da je vztrajanje letala v zraku posledica bolj (motor, elektronika) ali manj (Bernouli) kompleksnih fizikalnih zakonitosti. Kar pa je NAJBOLJ pomembno je, da razumeš, da popolnoma nič na tem svetu ni nad temi zakonitostmi. In pod "nič na svetu" mislim tudi tvojo zapestnico.

Ali si pač mnenja, da je TopShop po novem vodilni svetovni proizvajalec (oz. preprodajalec) visokotehnoloških rešitev?
confused-1.gif

Pa še enkrat... ne imej me za ignorantskega, ker tovrstno zadevo, ki že na par kilometrov zaudarja po nategu, označim za prav to. Ni na meni, da bi iskal fizikalne mehanizme, kako zadeva deluje ali ne deluje.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Še to, zakaj folk kljub dvomljivemu učinku tako stvar sploh kupi? Preprosto. Če obstaja verjetnost, pa naj bo ta še tako majhna, da stvar morda le deluje in gre pri nakupu za relativno malenkosten strošek, zakaj ne bi vseeno poizkusil. Tega pa se izdelovalci in prodajalci dobro zavedajo.

Največja umetnost pri vsem skupaj je verjetno to, da postaviš ceno, ki bo ravno dovolj nizka, da so jo ljudje pripravljeni plačati.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.597
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
shocked-1.gif

pol pa sigurno mora bit kaj na tem
rolleyes-1.gif
Jaz sem napisal kar sem videl, sprobaval nisem ker me ne zanima.

@silvio ne dvomim da si ti blazno inteligenten ampak res mi ni jasno kaj delas na forumu kjer se zbiramo kreteni kot sem jaz?

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Sem popolnoma prepričan, da se v večini strinjava. Ravno v sled temu debatiram. Tako kot ni na meni, da bi karkoli dokazoval, tudi ni na tebi, čeprav imava oba očitna interesa iz takšnih ali drugačnih nagibov. Oba veva o čem govoriva. Prepričan sem tudi, da oba dobro veva kaj je prodajna filozofija poslovnega modela "Top shop" in da o produktih z visokotehnološko rešitvijo ni vredno zgubljati ne časa ne besed in se strinjam s teboj v postu, ko omenjaš vzorčni primer. Teh je na žalost na svetu nekaj sto milijonov preveč, ker v nasprotnem primeru model "top shop" ne bi generiral prodaje takih razsežnosti in dobičkonosnosti. Upam, da nisi dobil občutka, da goreče zagovarjam artikel, za katerega sem povedal, da mu ne priznavam superiornosti in ostalih nadnaravnih svojstev. Navedel sem le, da sam opažam, da imam na podlagi uporabe izdelka, boljše ravnotežje v specifičnem okolju in specifičnih pogojih. To je bilo vse. Lahko, da gre za placebo efekt in moč avto sugestije (čeprav se mi poraja dvom, dopuščam to možnost), lahko da ne. Dejstvo je, da opažam razlike, če zadevo uporabljam ali je ne uporabljam. In to je bila vsa poanta. Ali sem se naplahtal ali ne, je popolnoma subjektivno mnenje. In res je, ne potrebujem vedeti vsega, če želim to uporabljati. Še vedno zagovarjam tradicionalno medicinsko prakso, čeprav mi je tudi akupunktura pomagala pri odpravi akutnih in ponavljajočih se glavobolov. Pa smo spet tam. Ne oporekam znanosti niti v enem njenem elementu. In tudi sam sem najprej bil izjemno skeptičen,ko sem se na treningu prvič srečal z zadevo. Dokler je nisem probal. In še enkrat. Ni čudežna. Tako kot ni čudežnih praškov, ki bi zdravili raka (pa jih ljudje na žalost masovno kupujejo in se odpovejo tradicionalni medicini v lastno škodo). In zopet se strinjam s teboj., ker imaš popolnoma prav. Gre za subjektivno izkušnjo, katero vsaj upam, mi dovoljuješ izražati brez primerjav o prizvoka fanatičnega zagovarjanja. Ne vidim slabega v tem, če svoje mnenje izrazim in povem svojo izkušnjo. Saj ti zadeve ne skušam prodati
smile-1.gif

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Se strinjam. Zato pa medicinski in farmacevtski lobiji nemalokatero stvar, ki se izkaže kot tržno uspešna "prevzamejo" pod svoje okrilje in mu dodajo etiketo "zdravilo" ali medicinski pripomoček, pa se dobiček preko njihovih prodajnih kanalov, steka v njihove žepke. Ampak za to zadevščino se ne bojim, da bi se ji kaj takega pripetilo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dobro povedano!

Bi se torej strinjal z izjavo, da je nevarno (v globalnem smislu) javno poudarjati subjektivne pozitivne izkušnje pri evidentnih (oz. recimo reda radi močno, močno dvomljivih) placebo-based nategih, saj se tovrstne izjave hitro sumirajo v širšo zablodo (npr. homeopatija, chemtraili, nevarnost mikrovalovnih pečic, povezavo med polno luno in prometnimi nesrečami... in še neskončno podobnimi zablodami, ki se končajo pri materi vseh zablod - veri v nadnaravno)? Oziroma zakaj ne?

Evo, pa sva prišla do "big picture", o kateri sem govoril na začetku in zakaj tovrstne "dobronamerne" izjave posameznikov tretiram kot olje na ogenj globalnemu razsoju idiokracije in jih brez vsakega sramu označim kot neodgovorne, neumne in brez kakršnegakoli občutka za znanost in logiko.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
V večini navedenih točk ! In zato ti že od samega začetka (normalne komunikacije) ne oporekam in poudarjam, da se razumeva oz. da razumem tvoj general point. Zato upam, da tudi razumeš, da je težko dvigniti nivo komunikacije, predvsem pa globino ramišljanja na tem forumu, čeprav določeni uporabniki izkazujejo razsežnosti logičnega razmišljanja in višje inteligence. A je tudi teh žal premalo. Pa je samo forum. In v tem trenutku večina gleda BB na tv-ju
smile-1.gif
).

Fajn bodi. Hvala za konstruktivizem in zapisano.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Očitno sva potem zaključila. Oprosti za žaljiv ton v prvi repliki. Evidentno sem te narobe ocenil po samo parih stavkih, za kar mi je žal.

Fajn bodi.

Podobne teme