ipod vprašanje

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
ker sem bolj laik na področju ipod-ov (nisem ga še imel), me zanima, če obstaja kaj v smislu (software rešitev, predvidevam), da bi ipod:

- ko dam kontakt v avtu, se prižgal in pričel s predvajanjem
- ko avto usgasnem, dal pavzo in/oz. se ugasnil...

?

hvala za pomoč

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja obstaja. Jaz imam vmesnik, preko katerega iPod priklučiš na radio preko vmesnika za imenjevalec CD-jev. Tako lahko iPod upravljam tudi preko komand ob volanu. Dela pa vse menjava komadov. pavza, ko vzameš kontakt, se ugasne. Pa še na napajanje je priklopljen ves čas. Lahko si tudi nastaviš playliste in med njimi preklaplaš, kot da bi menjal CD-je.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Glede na to, da imaš verjetno avtoradio malce višjega cenovnega razreda, lahko samo dokupiš konektor (originali so malce dragi sicer) in iPoda upravljaš preko radija. Pri Pioneerjih se da celo preklapljat med upravljanjem na radiju in upravljanjem na iPodu.

naprimer -> http://www.alpine-usa.com/driveyouripod/ipod_demo.htm

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
To vem, da lahko upravljam preko radia...mene bolj muci to ,da moj glupi pioneer pozabi kje je ostal, če predvajam z USB oz. SD kartice, CD-jev oz. DVD-jev se mi pa ne da snemat non stop...

zato me zanima, če je kaka rešitev, da bi se ipod samodejno prižgal in pričel s predvajanjem, ko se vklopi radio in avtomatsko dal "pavzo" in se ugasnil, ko ugasnem radio...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
iPod ostane na istem komadu, če ga ugasneš (ugasne se tudi če je dlje časa na pavzi) in še enkrat zalaufaš. Tako da verjetno ostane tako tudi če ga povežeš s konektorjem na radijo, 100% pa ne morem rečt, ker imam jst povezanga direkt preko chinchov na ojačevalc, tako da mi radijo samo kot remote služi ( improvizacija.press
grin1.gif
)

Če pa uporabljaš iPoda samo kot "storage device" (a se to sploh da na avtoradiju?) namesto USB ključa boš pa težko dobil softwaresko rešitev. Za classice in nanote je zelo malo modifikacij zunaj.

Nazadnje urejeno: