iphone

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj jih ni treba na netu....

Enostavno kar na iPhonu odpres Installer, ki je ponavadi pri odklenjenih iPhonih ze namescen... in prelistas, kaj je na voljo pa namestis...
smile-1.gif
... in te aplikacije se pretocijo preko WiFi ali GPRS/EDGE in namestijo...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
saj ti je ze jest povedal: zazeni installer, poglej pod "install", kjer imas precej programja. Potem pa dodas se nove source in dobis se vec softwera
wink-1.gif

B.

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Sem tik pred nakupom iPhone-a... pa me zanima koliko dni vam v praksi zdrži baterija (ob normalnem pogovarjanju nekaj minut na dan)...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
GPS na iPhonu je ze... samo zal se ne za sirso javnost... Bo pa predvidoma takrat, ko bo na voljo verzija FW 2.0, ki bo omogocala namescanje dodatnih aplikacij ... (nekje junija letos)...

Na CeBITu smo lahko videli iPhone z nalozenim programom iGo ...

DSC_8330.JPG

DSC_8335.JPG

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Baterija drzi meni pri dokaj pogosti uproabi skoraj dva dni... dalo bi se pa tudi podaljsati na 3, 4 ali mogoce celo 5 dni ...

Jaz imam stalno vkljucen BT, WiFi, mail samodejno preverja na 15 minut, pogovorov kar nekaj (gledam po logu in je od 2.3. do danes vsega skupaj 6 ur in 36 minut pogovorov)...

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Baterija drzi meni pri dokaj pogosti uproabi skoraj dva dni... dalo bi se pa tudi podaljsati na 3, 4 ali mogoce celo 5 dni ...

Jaz imam stalno vkljucen BT, WiFi, mail samodejno preverja na 15 minut, pogovorov kar nekaj (gledam po logu in je od 2.3. do danes vsega skupaj 6 ur in 36 minut pogovorov)...

No to je v redu. Me pa še nekaj zelo muči... kaj v primeru okvare iPhone. Glede na to, da nimam garancije, če kupim kakšnega iz US odklenjenega... kdo mi bo iPhone popravil? So okvare pogoste... ima kdo kakšne negativne izkušnje v tej smeri?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede garancije... Ce je okvara taka, da iPhone se deluje, ga naceloma lahko restoras in nazaj zaklenes... samo ga bos mogel dati popravit v eno od drzav, kjer ga uradno prodajajo... ker imajo pomoje edino tam uradni servis... Nevem pa kako je z World Wide garancijo pri iPhonih... Apple naceloma ima WW garancijo...

Pogostost okvar? Nevem... nekaj jih je ze pisalo po forumih, da jim je recimo crknilo pol displeja (bral sem na dveh koncih o tem.. samo nevem, ce ni to en in isti uporabnik pisal
smile-1.gif
... pa za enega vem, da mu nekaj ni delalo... (pomoje kaksen konektor za polnjenje... ker ko se je baterija spraznila, ga ni mogle vec oziveti...)...

Imam drugega iPhona... in dosedaj se nisem imel problemov z njim...

DriveAll

Zelenc'
26. mar 2008
10
0
1
No ker se nimam karksnekoli povezave z internetom na iphonu naštimane sem se kontaktov lotil drugače. Sim sem dal v star telefon in ga povezal z računalnikot ter vse stike dodav v outlook, na to pa sem povezal iphone z računalnikom ter ga sinhroniziral z outlookom. Hvala vseeno vsem vam za pomoč

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj to je ponavadi bolj eleganten nacin... ker se v tem primeru prenesejo vsi detaili, ce si imel na prejsnjem telefonu imenik v pomnilniku telefona in zraven npr. se slike, postni naslov, e-mail,...

Nacin s pomocjo SIMPort je uproaben le, ce si prej imel imel imenik zgolj na SIM kartici... kjer pa je mozno imeti shranjeno samo eno ime in eno stevilko v vsakem zapisu... Boljsi telefoni pa imajo precej bolj sodoben imenik, kjer pa je pogoj, da si ga preneses v pomnilnik telefona...

Sam ze kar nekaj let za prenos imenika med razlicnimi telefoni uporabljam Outlook...

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Glede garancije... Ce je okvara taka, da iPhone se deluje, ga naceloma lahko restoras in nazaj zaklenes... samo ga bos mogel dati popravit v eno od drzav, kjer ga uradno prodajajo... ker imajo pomoje edino tam uradni servis... Nevem pa kako je z World Wide garancijo pri iPhonih... Apple naceloma ima WW garancijo...

Pogostost okvar? Nevem... nekaj jih je ze pisalo po forumih, da jim je recimo crknilo pol displeja (bral sem na dveh koncih o tem.. samo nevem, ce ni to en in isti uporabnik pisal
smile-1.gif
... pa za enega vem, da mu nekaj ni delalo... (pomoje kaksen konektor za polnjenje... ker ko se je baterija spraznila, ga ni mogle vec oziveti...)...

Imam drugega iPhona... in dosedaj se nisem imel problemov z njim...

Kje pa Tušmobilovi kupci servisirajo svoje iPhone? A v Sloveniji ni servisa?
Fajn je met nek zasilni načrt, v primeru, da se kaj zalomi... iskanje rezervnih delov in servisov v tujini mi ne diši. 400+ eurov vreči v smeti pa tudi ne.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Tušmobil nudi garancijo na lastne stroške (saj jih tudi na sivo prodajajo). V primeru okvare ti najverjetneje kar zamenjajo telefon. Sicer je pa sedaj najbližji uradni servis v avstriji, kjer se že uradno pridajajo iPhone-i pri t-mobile. Teoretično bi ti torej morali v avstrijskem apple store vzeti telefon v garancijo.

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Evo še mojo štorijo.

Včeraj končno našel čas in nabavil iPhone, 1.1.4 že odklenjenega, instaliram vse aplikacije, ki jih potrebujem. Po nekaj urc igračkanja mi seveda ni dalo miru, da nebi na iPhoneu spremenil default root geslo (čeprav mi je installer svetoval naj tega ne počnem, da na verziji 1.1.3 pride do težav). Sem mislil, da je na 1.1.4 to že odpravljeno. Default root gesla seveda nočem. Seveda telefon se zacikla in nikakor več ne pridem na njega. Nič ne dela. iTunes ga več ne zazna, celo crashne in prvič na MacBooku vidim error screen. iPhone pa nedelujoč, niti izklopit se ga več ni dalo, nonstop se zaganja in javlja error.

Srce mi vdari na 220, saj sem mislil, da je zadeva šla po gobe. Kot totalni iphone newbie grem na google in najdem temo, kjer je bil eden ravnotako "pameten". Sledim navodilom, telefon vržem v DFU mode in poskusim z restorom.

Zadeva mi je vzela celo noč živcev. Torej.. močno odsvetujem spremembo root passworda na 1.1.4
smile-1.gif

Sem pa se veliko naučil
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Znano ni popolnoma nič. Vse kar se piše, so sama ugibanja in odkritja iz SDK-ja in programske opreme trenutnega telefona. Apple še ni uradno predstavil naslednjika, se pa ugiba, da bo predstavljen Junija...