iphone

LSlabe

Zelenc'
12. mar 2008
12
0
1
Mi je sicer zelo ušeč, ampak nima umts-a. Mogoče veš kako se nastavi EDGE za mobitelove uporabnike?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
GPRS imaš nastavljen in s tem posledično in avtomatsko tudi EDGE.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
APN: internet
Username: mobitel
Password: internet

Tole meni dela. UMTS je pa tako, da na telefonu samem ne opaziš neke razlike. Vsaj meni se ne zdi nalaganje strani nič počasneje kot včasih na moji stari N73. Če si pa v dometu WIFI, pa deluje zelo hitro. Tako da jaz osebno UMTS-a nič kaj ne pogrešam. Pa še baterija zdrži dlje
smile-1.gif

Edino kaj bi včasih prišlo prav, je povezava prenosnika na internet preko telefona. To na žalost ne deluje, ker bluetooth na iPhone-u ne podpira dileup profila. Se pa baje da narediti ad-hoc povezavo preko wifi. Si moram enkrat vzeti malo časa pa probati.

Nazadnje urejeno:

LSlabe

Zelenc'
12. mar 2008
12
0
1
Imam vsaj to srečo da imam doma wlan, tako da za enkrat ni problema, bom nastavil edge, Hvala.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
jas imam nokia n95 8gb sem ga kupil pred 2tednoma med nokio n95 in n95 8gb so razlike:večji zaslon, enkrat več rama, močnejša baterija, in 8gb masovni pomnilnik, n-gage, spider man3. No to bi blo use sploh tle je škoda komu kej u glavo ubijat sej ste itak tle sami apple feni.Men je čis useen kater telefon kupiš saj boš sam delal napako ti mare92 si beda.k
iphone sucks itrash

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
... n-gage, spider man3 ...

hysterical-1.gif

BTW, jaz imam N95 in je za trenutni iPhone ne bi menjal predvsem zaradi UMTS-a in GPS-a. Drugače pa sta telefona dokaj neprimerljiva in ciljata na drugačne uporabnike. iPhone 2 pa bi že znal bit zanimiv.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> ... in je za trenutni iPhone ne bi menjal predvsem zaradi UMTS-a ...

Zakaj zaradi UMTSa? kaksno prednost ima UMTS na Nokii v primerjavi z EDGE-om na iPhonu? Hitrost odprianja spletnih strani je nekako enaka... hitrost pobiranja mailov je tudi tam tam ... edino videoklic, kot ena imzed storitev UMTS je tisto, kar Nokia zna, iPhone pa ne... ima pa UMTS eno veliko slabost... in to je trajanje baterije... Ko sem imel Nokio N95 me je pri podobni uporabi kot sedaj z iPhonom baterija marsikdaj pustila na cedilo ze popoldan... Pri iPhonu se mi to se ni zgodilo
smile-1.gif
...

Vsak telefon ima svoje prednosti in slabosti... in vsak posameznik se mora sam odlocit, kaj mu je bolj vsec...

DriveAll

Zelenc'
26. mar 2008
10
0
1
Zanima me kako prestavil iz sim na telefon kontakte. Vem, da drugače ne gre ampak obstaja pa nek program. A ve kdo kje ga lahko dobim?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zakaj zaradi UMTSa? kaksno prednost ima UMTS na Nokii v primerjavi z EDGE-om na iPhonu? Hitrost odprianja spletnih strani je nekako enaka... hitrost pobiranja mailov je tudi tam tam ... edino videoklic, kot ena imzed storitev UMTS je tisto, kar Nokia zna, iPhone pa ne... ima pa UMTS eno veliko slabost... in to je trajanje baterije... Ko sem imel Nokio N95 me je pri podobni uporabi kot sedaj z iPhonom baterija marsikdaj pustila na cedilo ze popoldan... Pri iPhonu se mi to se ni zgodilo
smile-1.gif
...

Niti ne. Preko UMTSa (oz. predvsem HSDPA, kjer je mogoče) je surfanje PRECEJ hitrejše, še posebej se pozna, kot priključiš telefon na prenosnik. Glede baterije pa ni bistvene razlike med 2G in 3G načinom. Polnim pač vsak večer.

Videoklica pa ne rabim.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pozna se edino kadar uproabiljas to povezavo na prenosniku... Na samem telefonu pa se ne pozna prav nic...

In baterija v 2G ali 3G nacinu se precej pozna... Meni je recimo prej E90 drzala baterija ene tri dni... potem, ko so pri SI.mobilu vklopili 3G pa je bila situacija podobna kot pri N95... marsidaj je bilo potrebno ze zgodaj popoldne poiskati vticnico
smile-1.gif
...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pozna se edino kadar uproabiljas to povezavo na prenosniku... Na samem telefonu pa se ne pozna prav nic...

In baterija v 2G ali 3G nacinu se precej pozna... Meni je recimo prej E90 drzala baterija ene tri dni... potem, ko so pri SI.mobilu vklopili 3G pa je bila situacija podobna kot pri N95... marsidaj je bilo potrebno ze zgodaj popoldne poiskati vticnico
smile-1.gif
...

Tudi na telefonu se pozna, odvisno od spletne strani ter kaj počneš. Pa pozna se pri pošiljanju priponk etc.

In ja, pri Simobilu verjamem da se pozna na bateriji (no, mogoče ne več), ker je isto bilo pri Mobitelu pred časom. Zgleda da so porihtali omrežje in tudi telefonu kurijo precej manj baterije.