Glavni plus N95 je več vgrajene periferije (gps, umts/hsdpa, boljši fotoaparat, ...). To so pač hardwareske prednosti nokije. Če niti navajen touch screenov, lahko šteješ tudi navadno tipkovnico kot prednost. Pa uradna garancija je tudi prednost. Zaenkrat je za symbian tudi več izdanih programov. Mogoče sem še kaj pozabil...
Prednosti iPhone-a so naslednje: je hitrejši (čez 600MHz cpu), bolj odziven, boljši OS. Skoraj vsaka malenkost je dodelana. Če imaš rajši touchscreene, je to lahko prednost. Multitouch je tudi fenomenalen. Vgrajen browser dela skoraj popolnoma enako kot na navadnem računalniku. Ravno pred kratkim je apple izdal še SDK za iphonea (software development kit), ki omogoča razvijalcem zelo veliko prostosti (poleti si torej lahko obetamo ogromno novih programov). Tudi tukaj sem verjetno še kaj pozabil in kaj tudi spustil, sicer bi bilo predolgo.
Za konec lahko povem samo še to.
Sem imel N80 (nekak predhodnik N95) in sem šel na HTC Touch-a (pogrešal nisem nič... mogoče malo umts). Sedaj sem si poleg toucha kupil iPhone. Pogrešam naslednje stvari: navigacijska podora, možnost povezave na eduroam (tega tudi nokia nima, iphone bo pa dobil možnost z nadgradnjo na v2.0), pa mogoče še kakšne malenkosti (predvsem določene igre). Ampak kljub tem stvarem že razmišljam o prodaji HTC-ja, ker so ostale prednosti iphone-a tolikšne, da si ne predstavljam poti nazaj.