iphone

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ja, iphone zgleda super, ko upravljaš z njim je odličen občutek, to pa je žal tudi vse. Funkcijsko je za naše razvajene razmere obup. Je pač (odlična) šminka!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
In predvsem draga šminka
smile-1.gif
makar je n95 pogosta kot golf, je precej več telefona

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
No ja glede na to, da je iPhone večji in težji, je torej le-ta funkcijsko osiromašena opeka?

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Saj ima iphone lep ekran, touch screen in lepo izgleda listanje slik in coverjev, ampak to je to. Pozimi, ko si v rokavicah, je bolj priročno imeti prave tipke, kaj ne?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Zenaj4 pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Hvala za odgovore, sem se že bal, da sem tolk "bukov", da ne znam naredit tako osnovnih stvari, kot je poslati fotko.
Ddd, to je feature, da iphone tega nima. Bi bilo preveč zakomplicirano za navadne uporabnike
wink-1.gif
Apple likes to keep it simple.

"N95 deluje v pimerjavi z njim zalo zastarelo" - seveda, z vsemi temi starinskimi features, saj res.

Govorim o samem občutku, ko imaš telefon v roki. Kdor ga je, bo vedel o čem govorim.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Aja, pa še to: a kdo ve kakšen je postopek nakupa iPhona v USA? Kolega gre kmalu tja, pa bi si ga kupil.

Torej, greš v Apple store, plačaš 400$ in odneseš iPhone? A moraš kaj pustit podatke, pokazat osebno itd...? Telefon je seveda zaklennjen in bi ga moral aktivirati, kar ga seveda ne bo. Se da potem to pri nas odklenit?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Placas 399 U$D + davek, ki je razlicen v razlcnih zveznih drzavah ... (Kolikor sem bral, naj bi bil okoli 8 do 15%)... Placas baj lahko samo s kreditno kartico... nekateri so se celo pisali, da mora biti ameriska kartica (torej mora biti izdana v U$)...

Za odklep je razlicno... Ce bos se dobil kje verzijo 1.1.2, potem bos moral dokupit se turboSIM kartico (ki stane se nekje od 35€ do 150€) za uporabo z drugo SIM kartico, kot je tista, ki je prilozena.... ce pa bos dobil verzijo 1.1.3. pa zaenkrat se ni resitve... Starejse verzije od 1.1.2 verjetno ne bos nikjer dobil... te se namrec da tudi softversko odklenit... V vsakem primeru ga bo treba se jailbreakat, da ga bos lahko uproabljal in nalagal svoj aplikacije...

Na nekaterih prodajnih mestih moras baje takoj podpisat pogodbo... v nekaterih pa ne... Vsaj tako se da prebrati na razlicnih forumih....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
kolega je 5 mescev nazaj kupil iPhone z gotovino, v NY.

Baje pa dobesedno neradi prodajajo iPhone neameričanom.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Hvala z informacije, mu bom povedal.

Torej je še najboljše prepričati kakega znanca ki živi tam, da ti gre kupit telefon. Odklep je tudi kar drag, tak da je že vprašanje, če se splača.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
5 mesecev nazaj je bila poponoma druga situacija
smile-1.gif
... Vmes so zaostrili na 5 iPhonov na osebo, potem celo samo na 3...sedaj pa naj bilo spet mozno kupit 5 kosov ...

Ponekod ga ne dobis brez podpisa pogodbe... ponekod pa ...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ne poznam podrobonsti.

Dotični telefon sem držal v rokah in se z njim malo poigral pa moram povedat da me res ni navdušil. Razen tisto igračkanje z slikami in povečevanjem. Pa recimo e-mail client je dober ampak za prave maile itak rabiš PC.

Bottom line, razen touchscreena ni vreden denarja, v tem primeru raje nek dober Nseries.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Ne poznam podrobonsti.

Dotični telefon sem držal v rokah in se z njim malo poigral pa moram povedat da me res ni navdušil. Razen tisto igračkanje z slikami in povečevanjem. Pa recimo e-mail client je dober ampak za prave maile itak rabiš PC.

Bottom line, razen touchscreena ni vreden denarja, v tem primeru raje nek dober Nseries.

Evo, kaj naredit z iphoneom. Greš v Apple store, se poigraš z njim, če ti ni dovolj, še enkrat. Potem pa nimaš več skomin in je. Če so že tako zakompliciral prodajo, pa naj ostane sam za razstavo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ma jest ga bom dal v avto, itak deluje kot iPod, internetni dostop je pa tud kul.

Prijtelj ga pa že menja za N95
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Od vceraj dalje je mozen odklep vseh verzij iPhona (1.0.2, 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3)... tako da so razne *SIM (TurboSIM, StealthSim, X-SIM,...) postale zgodovina...

Sem vceraj enega zafleshanega OOTB 1.1.2 resil (nadgradil na 1.1.3, je odklenjen in jailbreakan) in ga lastnik danes ze veselo uporablja
smile-1.gif
...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj pa ko bo prišla spet nova verzija softwarea? Ga bo treba nadgraditi in na novo odkleniti?