iPhone v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Dobro tole o svetlobnih letih je malo pretirano. Ogromno stvari ima android na enaki ravni, nekatere celo boljše izvedene od iOS.

Jaz dam iPhonu prednost pri kvaliteti izdelave, stabilnosti delovanja OS / programja, kvaliteta programov. Omenjene prednosti so tudi razlog, da si bom konec poletja gotovo omislil iPhone 4, pod pogojem da bo na bolhi (lepo ohranjen, tovarniško nezaklenjen) stal manj od najcenejšega SGS2.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
hysterical-1.gif

Pod vse zgoraj našteto, bi se podpisal, pred cca dvema letoma. Situacija pa je danes močno drugačna. Tako da bo treba tele kristale očitno malce spucati, se je v parih leti že prah nabral
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No ja, sem sprobal pred nekaj dnevi Desire HD in ima telefon tako katastrofalno neodzivne menuje, da mi je šlo kar na jok. Slabše kot je imela prva jabolka 4 leta nazaj. Dober "user experience" je tisto kar šteje pri večini uporabnikov in tukaj jabolka preprosto nima konkurence. Me je pa izjemno presenetil HD7, WP7 deluje res "smooth" in tudi sam koncept uporabniškega vmesnika mi je zelo všeč. Za kaj več bi pa bilo potrebno kakšen teden ali dva "živeti" z njim.
zmaga.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
če ima "katastrofalno neodzivne menuje" je z njim nekaj narobe, ker telefon drugače leti ko raketa.
limonček, pristani počasi v letu 2011
jado, STFU kot ponavadi, če pa že ne moreš, pa lahko vsaj pojasniš zakaj daješ enačaj med drago in jajca? Razen če te kot ponavadi spet faušija jebe ker si ga ne moreš privoščit in je zato jajca?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Katastrofalno je mogoče pregroba beseda, ampak sam scrolling po menujih in med home screeni ni tako "smooth" kot pri jabolki, sem pa preizkusil 3 različne, da je pa z vsemi tremi kaj narobe pa dvomim?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Jao, že spet vojna iOS vs. Android. Kdaj boste razumeli, da sta sistema pač drugačna in enemu ustreza to, drugemu drugo. Uporabnikom iOSa je važno, da sistem deluje kot mora in da telefon lepo zgleda, da ko klikne v App Store-u na Buy, bo aplikacija delala in pika. Pri Androidu je ves čar odprtost sistema in prilagajanje uporabniškega vmesnika željam posameznika, ampak žal je takšnih uporabnikov manj kot 10% (tako kot uporabnikov iOS, ki si jailbreakajo telefon za uporabo tweakov,...). Sploh pa je zgrešen princip low-end Androidov (Wildfire,...), ker to pač ni to in je dejansko stara N95 bolj uporabna in uporabniku prijazna. Spet slaba stran Androida je razkropljenost sistema na 1000 in 1 različno napravo. Ampak žal, kompromis je tukaj potreben.
Hardware pa se lahko primerja med Androidi in nima smisla govoriti 1GHz Android vs. 1GHz iOS, ker je spet tu optimiziranost operacijskega sistema tista, ki zagotavlja "smoothness".

Daj svoji stari mami/očetu iPhone in recimo Galaxy S, ter mi povej, pri katerem bo prej skapiral/a, kako se kliče, pošlje sms, mms,...

Sam sem po treh letih iOSa preklopil na Androida in mi niti malo ni žal, pogrešam edino vsebino AppStora, ampak se najdejo zelo dobre alternative in odprtost odtehta.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
V čem je keč, da nekateri sami sebe prepričujejo v nasprotno nečemu kar je kristalno jasno?

Objektivno dejstvo je, da je apple s svojimi telefončki svetlobna leta pred vsemi hateceji in samsungi, da je njihov operacijski sistem takšen, kot od konkurence ne bo še ohoho let.

Tu je odveč vprašanje kaj posamezen uporabnik potrebuje. Govorim zgolj in samo o pogovorih in prcanjih o lastnostih telefončkov.
Kje je fora?

Zakaj je svetlobna leta pred ostalimi?
confused-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Sam sem po treh letih iOSa preklopil na Androida in mi niti malo ni žal, pogrešam edino vsebino AppStora, ampak se najdejo zelo dobre alternative in odprtost odtehta.

Jaz isto, s tem da so moje izkušnje popolnoma nasprotne. Dopuščam možnost, da je problem SGS in njegov lag, samo odzivnost celega telefona je katastrofalna. In to tam, kjer je to najbolj opazno. Npr pri iskanju kontaktov, sms-i. Še najbolj sem pa razočaran z maili, tu pa res pogrešam iOS. Vgrajeni aplikacij za mail in gmail so katastrofalno počasni. Aplikaciji za facebook in twitter ne sežejo iOS alternativam do kolen. Dejansko sem vse te praktično nehal uporabljati na telefonu in jih sa mo še na iPadu.

Na SGS imam gingerbread rom JVK , ki je precej boljši od prejšnjega froyota. Sem videl, da je izšel novi darky z gingerbreadom. Moram probat, če je kaj bolje.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz imam na Galaxy-ju XWJS7, se pravi 2.2.1, dela ko šus.

Drugače pa vsak kupi kar mu paše, nimam nič proti iPhonu v SLO uradno
smile-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Vem da je off...

Zanimivo, meni pa na Desire HD deluje vse brez enega samega zatikanja in zato sem tudi zadovoljen z Androidom. Kontakte, SMSe, maile, telefon, vse mi odpira veliko hitreje kot 3Gs (s 4ko še nisem primerjal). Imam pa optimiziran stock gingerbread ROM brez sensa (ki kuri kar precej RAMa in je čisto nepotreben).
Verjetno ima veze s telefonom, vsaj nekaj se je takrat govorilo okoli lagfixa pri Galaxy S.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
SGS2 deluje več kot zadovoljivo. Zgoraj omenjenih "počasnosti" ni. Prej bi se reklo da je iPhone 4 počasen proti SGS2 (povsod).

Uradna twitter aplikacija za android je boljša od uradne za iOS. Najbolša za iOS se mi zdi Tweetbot, a še vedno slabša od originalne za android.

Pa ne razumite me napak, jeseni nameravam kupiti iPhone 4.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kakšna je pa kaj kvaliteta izdelave ter materiali? Ker Galaxy S deluje v roki tako cheap da ti kar slabo postane.
crazy1.gif

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Res je, čeprav je SGS2 dosti boljše izdelave, ampak kljub vsemu dam za samo kvaliteto izdelave in materiala kapo dol iPhone-u, ki dejansko res vse prekosi.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
SGS2 deluje več kot zadovoljivo. Zgoraj omenjenih "počasnosti" ni. Prej bi se reklo da je iPhone 4 počasen proti SGS2 (povsod).

Uradna twitter aplikacija za android je boljša od uradne za iOS. Najbolša za iOS se mi zdi Tweetbot, a še vedno slabša od originalne za android.

Pa ne razumite me napak, jeseni nameravam kupiti iPhone 4.

Se pravi iPhone 4 je pocasnejsi in ima slabse aplikacije in Galaxy S2 deluje vec kot zadovoljivo, zato bos jeseni kupil iPhone ?
confused-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik gpc17 pravi:
Me prav zanima kako bo zdaj ko bo prišel iPhone 4 v Slovenijo s temi Android fani..
Če se kdo želi smejati http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=2&t=1755&start=400

Torej cel kup nekega sranja, slaba baterija, izgubljanje omrežja, pregrevanje. In potem je bila cela štala, ker jabolko štiri zgubi črtico ali dve če ga resnično tesno držiš na točno določenem mestu v položaju kjer ga tako ali tako nemoreš uporabljati?

Ja bravo.
hysterical-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Radirko: če boš dobro prebral, boš videl da je bilo govora le o Twitter aplikaciji (pa še to je subjektivno). Par postov nazaj, pa boš prebral, da so za iOS kvalitetnejše aplikacije. Pohvalil sem tudi izdelavo in stabilnost.. Zato ga bom kupil.

V benchmarkih je SGS2 hitrejši, je pa tudi 1 leto novejši telefon. Zato primerjava ni smiselna.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
jaz bom pri naslednjem telefonu verjetno se odločal med iphone in wm7. Androida sem bom do takrat verjetno že naveličal, tako kot sem se symbiana in kasneje wm6.5, razen če spravijo do takrat kaj revolucionarnega ven pri googlu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.