iPhone 7. gen aka iPhone 5S

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Lumia dve ledici in nista drugačne barve pa ravno tako zelo sveti
smile-1.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ce na i5s zrihtajo samo baterijo tako kot so jo na novem airu bom jaz cisto zadovoljen... Pa marsikdo drug tudi.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
In kaksne so prednosti 2 ledic razlicnih barv?

Meni pride na pamet samo mogoce, da se ob bolj rumeni ambientni svetlobi prizge rumena, ob bolj beli pa bela. Torej nekako "vgrajen" barvni gel.
Se kaj drugega?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Kaj si ti malo prevec jobsa gledal na keynotih, da reces neki najmanj pomembni stvari kot je ledica, revolucija? Prav vidi se hudo pomanjkanje novosti, ce se za eno blesavo ledico veselite in skacete po luftu od sile in evforije

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ne bereš ravno dobro? To je bilo posmehovalno. Jobsa gledal? Sem uporabnik apple zadev a sliko modela sem (vsaj mislim) prvič videl ------> ko je bil že pokojni.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Hah, lepo si ga trollno :D
Si že mene skoraj prepričal s komentarjem na prejšnji strani, sem že mislil napisati, da me je zaradi takih komentarjev sram, da imam iphona, sam se mi je zdelo sumljivo, pa sem se rajši zadržal.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Mah, brez veze. Ko berem na Jabki izjave parih osebkov..... lahko recem samo: ima ludih posle rata (predvidevam, da sem prav napisal). Bolane izjave, kako je iphone oh in sploh. Jaz se trudim biti objektiven. Rad pa se hecam. Še posebno iz fanatikov (takih in drugačnih)..... Pa jih (apple full fan-ov) tu gori ni kaj dosti...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
haha, mislimda je bilo že dosti očitno potem na tvojo repliko na moj odgovor, da se norca delaš :D

I

Izbrisan uporabnik 3287

Manjkajo napisi zadaj. Designed..., model...., oznake za skladnost,....

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Manjkajo napisi zadaj. Designed..., model...., oznake za skladnost,....

Iphone in apple logo nista natisnjena ampak nekako drugače obdelana.Oznake in ostalo pa so natisnjene. Vsaj na iphone 5 je tak in zgleda majo neko novo metodo, ker so se losali stekla na zadku, kjer pa je to malo drugače narejeno.

Iphone 5 ima IMEI zapisan na zadku, poleg ostalih oznak
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Tak slabe tudi niso no. V soncu se zgubi nekaj detajlov, ki pa jih one pričara v slabih pogojih.Vsaj po samplih sodeč.

S 4MP ne morejo biti dobre. Naredi mi iz tega fotko za A3 koledar, recimo ... Je bolj žalosten rezultat. Škoda, ker imajo sicer močnejši senzor noter, pa so se šli neke SW fore za kako boljšo kvaliteto slik. Saj morda se bo pojavil kak program, ki bo original resolucijo odklenil.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Daj ostani raje pri avtih.
evil.gif

Kot prvo telefoni niso prvotno namenji fotografiranju fotk za koledarje ampak predvsem zajemanju spominov.

Poleg tega je že 2MP vrh glave za A4 print, čeprav v tem času zelo malo uporabnikov še tiska fotke...
In ni samo velikost fotke/plakata tista, ki vpliva na potrebne MPje ampak je zelo pomembna tudi razdalja do plakata.

Ker če bi šel npr 300 dpi pretvorit v resolucijo za jumbo plakat (3m x 4m) bi ugotovil da rabiš 35433 x 47244 = 1673MP
rolleyes-1.gif

Priporočam malo izobraževanja: http://www.kenrockwell.com/tech/mpmyth.htm

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Ne rabim izobraževanja, hvala. Glede na to, da sem tudi v tem fohu že enih 20+ let (še iz časov diasov, boben skenerjev in filmov za tikarne), vem o tem več kot dovolj. Pa o telefonih tudi kaj vem, sem se tudi s tem že kdaj ukvarjal.
2MP za A4 print? Ja, če printaš na domači inkjet morda. Za A4 tisk pa ziher ne.

Zajemanje spominov? Seveda. AMpak ko hočem iz teh fotk naredit koledar (tak, stenski A3), si z 2MP nimam kaj pomagat, sploh če je treba malo pocropat. In s 4MP tudi ne.

Pa ne mešaj jumbotovo zraven, govora je o normalnih formatih, torej tja do A3.

In ker kljub temu, da imam doma zelo spodoben fotoaparat (z 12MP, če se prav spomnim), 99,9% slik naredim s telefonom. Zakaj? Ker ga imam vedno pri sem, fotoaparata pa pač ne. In ta % ne bo padal. Za večino folka bodo telefoni edini fotoaparati, ki jih bodo poznali/uporabljali. Na to nekateri proizvajalci telefonov pozabljajo. In vse več uporabnikov kvaliteto (velikost v MP, realnost barv, pa tudi samo delovanje fotoaparata v telefonu) postavlja na zeo visoka mesta pri kriterijih za izbiro telefona.

Da o tem, da na linku pišejo neumnosti, ne govorim. 150 DPI za dobro sliko? Se heca? Revije se tiskajo na 175 lpi, torej rabiš 350 dpi sliko. OK, 300 je dovolj, ampak s 150 dpi si pa pač nimaš kaj pomagat. Skratka, za dobro tiskano A4 stran rabiš cca 8MP sliko. Za recimo custom koledar rabiš enih recimo pol manj. 4MP sliko torej. Ampak pri 4MP kameri to pomeni, da pozabi na cropanje. Če bi bila vrhunska 4MP slika iz odličnega fotoaparata, se jo da za kakih 25% raztegnit oz pocropat, pa se ne bo opazilo. Iz fotk, ki jih delajo telefoni, je to skoraj nemogoče. In zato pravim, da je 4MP kot produkt sodobnega smartfona pač premalo.

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Problem je število mega pik na ploščinsko enoto. To dela slabe slike in visok šum takoj ko ni idealne osvetlitve. In tukaj bodo tudi kompaktne kamere vedno korak naprej napram telefonu. Da o optiki ne govorimo. Če pustimo DSLR ob strani, boš z povprečnega kompakta lahko ob cropanju ali nadaljnem obdelovanju potegnil veliko več detajlov, kot z telefona. In to predvsem zaradi večjih in več leč, ter večjega senzorja pri istem številu pik. Pri mojih treh kompaktih doma najlepše fotke še vedno dela prastari canonov S45 z 4MP na praktično enaki velikosti senzorja, kot nove pogruntavščine z 10+ MP. Koliko ljudi pa printa slike večje kot 10x15. Še za v revijo je večina slik dovolj v tej velikosti.

Edini pravi fotoaparat v telefonih, je tista samsung pogruntavščina, kjer gre v bistvu za kompakta z vgrajenim gsm vmesnikom.

Nazadnje urejeno: