iPhone 7. gen aka iPhone 5S

I

Izbrisan uporabnik 3287

Meni so pa buče, da je Stevi bil oh in sploh. Ok, baje zelo pameten in bla, bla,... Pa kaj resno (določeni) mislite, da v podjetju, kot je Apple nimajo še kakega pametnega? Dajmo bit resni. Imajo denarja, kot, da ga serjejo. Lahko kupijo (ja kupijo) ne samo najamejo stručkote za telefone. Zakaj pa delajo tako kot delajo? Jah dokler folk kupuje zadeve kot nor, ne spreminjaj veliko. KO in ČE povpraševanje pade, bodo dejansko videli ali ima Apple še kaj "na zalogi". Vse ostalo nabijanje : Stivija ni več , Apple nima pojma, Apple gre v kura.., je lepo rečeno nabijanje.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
No, ja. Je razlika med vizionarjem in enim nadrkanim MBAjevcem, ki je vso pamet na faksu požrl in se točno drži matric in šablon iz faksa. Od Stevove smrti so spremenili marsikaj, kar je vprašljivo, če bi on dopustil. iPad mini, iPhone 5 z razmerjem 16:9, štepanje novih verzij iPadov, letos dve verziji, 3. in 4. gen. Steve tudi nikoli ne bi dovolil, da bi splavili tak polizdelek kot je Maps. Veliko je bilo legend o tem, kako je imel on končni nadzor nad izdelki in kako je letal ter utrujal inženirjem, dokler stvar ni bila taka kot si je zamislil. Pri čemer si je on to lahko privoščil, ker so ga morali upoštevati. Da Apple trenutno spi, vsaj na softverskem področju, se vidi lepo na iOS 6, ki v resnici ni vreden tega imena, saj sploh ni res nova verzija, kar naj bi jo diferenciralo od stare, Maps, so pa totalno zavozili.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
@morilska kura, z militantnimi jabolcniki tvojega kova vec naceloma ne diskutiram, ker je debata z steno recimo bolj zanimiva. Ampak ce me ze vprasas, zakaj bi umrl od srece? Cenim jabolcne produkte, imel sem jih vec kot jih ti znas iz glave nastet, imel pa sem tudi ze vse zivo drugo. Tisto fancy, inn sceno sem prerasel in pogled na stvari se je zjasnil. Javi ko bos ti tam. Od jabke ne kjupim vec nic. Edino kar pri njih cenim je osx in to bi se kupil na kakem macbooku recimo. Te ipade in ifone ki jijh zdaj stancajo brez repa in glave, ki so ze ko pridejo ven na marsikaterem podrocju zastareli, se povoham ne.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Kar se jobsa tice, ob ustanovitvi je apple bil na vrhu, ko je sel je potonil. Ko je prisel je spet bil na vrhu, ko ga vec ni, ze vidimo prve znake padca - beri post od mossero

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Največja nevarnos pri applu, je da zgleda ni več osebe z avtoriteto, da bremza MBA-jevce. Scott je zgleda nekaj poskušal, pa ga ni vec. Bomo videli, kaj bo Ive dosegu. Ta je še večji perfekcionist, kot je bil Jobs.

IOS je za mene še vedno daleč spredaj v UX. Se pa zgleda zgodovina ponavlja. Inferiorni produkti so prelavili trg, ker so cenejši. Podobno kot windows vs mac pred 20 leti. Se pa ti učijo in so iz generacije v generacijo boljši (tako kot je bil windows). Apple je pa malo izgubil kompas. Upam, da se najdejo, ker so pri monopolu uporabniki dolgoročno na slabšem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Inferiorni "konkurenti" Applu v resnici sploh niso konkurenti, ker ciljajo na popolnoma drugo populacijo. Dejstvo je, da se android in WP postavljata na noge, pri Applu pa softversko stagnirajo, hardversko pa letajo ko kura brez glave. Sploh si ne znam predstavljat, kako besen mora biti early adopter iPada 3. generacije, ko mu takole pred nosom lansirajo štirico, pa še vse porte spremenijo. In to tako, čez noč, praktično brez predhodnega obvestila in govoric. Verjetno se jim je zdelo, da to morajo narediti zaradi poenotenja portov, ampak izgovor je, kar se mene tiče, precej beden.

O Macih pa nič ne vem, zato jih ne bom komentiral.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
@morilska kura, z militantnimi jabolcniki tvojega kova vec naceloma ne diskutiram, ker je debata z steno recimo bolj zanimiva. Ampak ce me ze vprasas, zakaj bi umrl od srece? Cenim jabolcne produkte, imel sem jih vec kot jih ti znas iz glave nastet, imel pa sem tudi ze vse zivo drugo. Tisto fancy, inn sceno sem prerasel in pogled na stvari se je zjasnil. Javi ko bos ti tam. Od jabke ne kjupim vec nic. Edino kar pri njih cenim je osx in to bi se kupil na kakem macbooku recimo. Te ipade in ifone ki jijh zdaj stancajo brez repa in glave, ki so ze ko pridejo ven na marsikaterem podrocju zastareli, se povoham ne.

hysterical-1.gif

Kapo dol. Militantni jabolčnik
aplauz.gif

Da s tvojo agresivnostjo in arogantostjo dnevno naklepaš več anti japka postov kot jaz pro japka v celem letu je seveda brezpredmetno.
hysterical-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Dokler bo trajala inercija bo še šlo, potem pa... Pomankanje inovativnosti in aroganca se že vračata kot bumerang. Sicer imajo veliko bazo vernikov, zraven pa še večjo bazo smrtnih sovražnikov in so s tem sami sebi omejili trg. Po drugi strani za samsunga vsem dol visi, oni pa samo prodajajo in prodajajo vsak dan več.

No ravno anketa na to temo

http://www.siol.net/Data/Ankete/Tehnologija/2012/12/Pametni_telefon.aspx

Apple 26,2% 539
Samsung 43,2% 889

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Dokler bo trajala inercija bo še šlo, potem pa... Pomankanje inovativnosti in aroganca se že vračata kot bumerang. Sicer imajo veliko bazo vernikov, zraven pa še večjo bazo smrtnih sovražnikov in so s tem sami sebi omejili trg. Po drugi strani za samsunga vsem dol visi, oni pa samo prodajajo in prodajajo vsak dan več.

No ravno anketa na to temo

http://www.siol.net/Data/Ankete/Tehnologija/2012/12/Pametni_telefon.aspx

Apple 26,2% 539
Samsung 43,2% 889

Ja, pojem pametnega telefona je android in s tem očitno Samsung? , ker je pač najbolj odprt OS.To pa je to in nič več.Tako da ta anketa tukaj nima nobene veze oz. informacij o priljubljenosti določena OS. Nasploh čudna anketa...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Glej to je anketa, ki so jo očitno izpolnjevali ljudje. Če ti anketa ni všeč lahko posežeš po statistiki, ki pravi, da je naprav z androidom okrog 74% (kak mesec nazaj). Priljubljenost si pač lahko razlagaš na različne načine.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Anketa gor, anketa dol mislim, da ni smiselno sploh primerjati iOS proti androidu glede razširjenosti, še manj pa to v temi o iphonu 5S oz. kakorkoli se bo že imenoval. O tem se prcajte v kakšni drugi temi, ne pa da je vsaka tema posvinjana z vojno med iOS in androidom.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nič ne rečem glede priljubljenosti.Očitno so postavili Samsung na prvo mesto zaradi inovativnih funkcij v androidu, katerih druge firma z androidi nimajo.To je edina logična razlaga.Pa seveda ta, da je največ samsung in apple userjev.In ti so v veeliki večini postavli svoj telefon na prvo mesto.

Kateri mislijo, da je android android in da ni bistvenih razlik med firmami, se motijo in teh verjetno ni tak malo.android zasluženo na vrhu, kot pojem pametni telefon, samsung pa po malem zaradi funkcij po malo zaradi popularnosti in veliko userjev.
smirk-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.906
113
40
MB
ne da se ubežat stivijom in podobnim, zgleda majo na rss vse teme ki se začnejo na app*
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Anketa gor, anketa dol mislim, da ni smiselno sploh primerjati iOS proti androidu, še manj pa to v temi o iphonu 5S oz. kakorkoli se bo že imenoval. O tem se prcajte v kakšni drugi temi, ne pa da je vsaka tema posvinjana z vojno med iOS in androidom.

Ni vojna, ampak primerjanje.Novega iphona še mesece nebo, tak da mene osebno ne moti, da se ta tema malo zasvinja in da se debatira tut o konkurenci.

I

Izbrisan uporabnik 3287

No ja. Ankete si sicer nisem ogledal. Treba je vzeti v račun, da je ogromno naprav z androidom zelo poceni. Če bi striktno gledali le "višje" (cenovno) modele, bi (verjamem) bilo razmerje drugačno. Android ni slab sistem, prav tako tudi ios ne. Enim paše eno, drugim drugo. Pustimo se presenetiti in poglejmo kako razmerje bo čez eno leto. Moje mnenje je, da ne smemo pozabiti Microta, ki lahko po levi prehiti konkurente.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Res je.

Recimo 7 let nazaj bi verjetno bili rezultati ankete taki:

67% Nokia (symbian)
25% HTC (wm5)
8% SonyEricsson ? lol
2% Eten (wm5)

smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
http://www.iclarified.com/26461/ apple-to-launch-iphone-5s-in-mayjune-with-multiple-screen-sizes-and-colors

Upam, da je kaj na tem.Čeprav je apple (postal) gnila firma, je sestavla zelo dober OS (hiter, malo požrešen z resoursi in stabilen) , kateremu pač manjka svežina na pogled oz. UI, custom vmesni zaslon z recimo aktivnimi appsi in večji zaslon.Ko to naredijo sem back on track.
smirk-1.gif