iPhone 6 in iWatch

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ne vem, kaj vse ste pričakovali od ure? HR deluje brez pasa, ima navigacijo in visokoločjivostni barvni zaslon. V primerjavi z garmin fenix in suunto ambit je kot mercedes S proti mercedes C klasi... Ima pa konkurenca zaj pol leta časa, da jo skopira
smile-1.gif
Konkurenca ne rabi pol leta, ker to že vse ima...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ne vem, kaj vse ste pričakovali od ure? HR deluje brez pasa, ima navigacijo in visokoločjivostni barvni zaslon. V primerjavi z garmin fenix in suunto ambit je kot mercedes S proti mercedes C klasi... Ima pa konkurenca zaj pol leta časa, da jo skopira
smile-1.gif

Kakor sem razumel dobi GPS podatke in internet povezavo od iPhone-a s kateri ju spariš. Torej tega nima.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Hm, kaj pa je konkurenca toliko boljšega letos pokazala? Primerjave delate na specifikacijah hardwera, oooo 120MPx kamera uuuu, 12 jedrni procesor uuuuuu oooo, nfc uuuu oooo. V resnici pa bo kamera delala slabse slike, sistem bo deloval počasneje, nfc pa tako ali tako nikjer ne uporabljate. Apple pa je tisti, ki je nfc pripeljal v pravem času, ko so tudi prodajalci bili pripravljeni sodelovati za sistem plačil.
Res me zanima, tisti ki pravite da na iPhonu ni nič enakega, v čem pa se razlikujejo recimo samsung galaxy s, htc one od prejšnjih generacij, meni se zdijo enaki, z posodobljenim hardwerom in nekaj novimi software funkcijami ki jih noben ne uporablja po mescu od nakupa.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.525
113
Samsung, htc in ostali nimajo glasnih vernikov in je pač vseeno kaj te firme dajejo ven. Po specifikacijah hwja so vedno 2 leti pred applom. Kar se pa določenih trditev tiče je pa jasno, da so se jih jabolčni uporabnik enkrat naučili in se jih pač držijo kot pijanci. Npr to, da ima iphone najboljšo kamero že dolgo več ne drži, ne glede na piksle.

Kaj bo pa zdaj, ko je apple dobil 4,7" ekran, ki je bil še nedolgo časa nazaj "prevelik in čisto brezveze"? Zdaj bo pa najboljša stvar po narezanem kruhu a ne.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Hahaha, zdaj si pa eno smešno ven vrgo, da te firme nimajo vernikov? Pa še kake majo, še hujše kot Apple.
Glej meni je popolnoma jasno, da iPhone nima najboljše kamere, najboljšega procesorja in nima prvi nekih funkcij. Ampak (vsaj meni) je finta Appla da res vse dela in dela skupaj. Odpreš mail na računalniku, moreš it v službo, se mail takoj pojavi na lock screenu in lHko nadaljuješ, enako recimo z spletnimi stranmi, pisanjem kakšnega dokumenta. Sms dobiš na računalnik ali na iPad če nimaš iPhona pri sebi, kličeš lahko enako z iPada ali računalnika (vse številke ne samo facetime), da ne rabiš met 2 naprav v roki. Vse je takoj povezano, takoj sinhronizirano. Poleg tega pa sistem dela toliko smooth, da do iOS 9 ne bo potrebne nadgradnje hardwera, z tem hardwerom lahko Apple in developerji naredijo več in hitrejše kot recimo na nekem samsungovem 8 jedrniku. Pa še in še.. Android sicer zadnje čase več skoraj nič ne šteka, ampak po mojih izkušnjah moreš nameščat vse možne appe za vsako od storitev ki na apple napravah delajo brez problema že out of the box. Za uporabo telefona in storitev je bolj na easy. Android pa omogoča ogrooomno več, ampak za neko ceno. In meni se je finta zabavat z tem, pa namescat kake zadeve na nexsusa itd., ampak kar se osebne resne uporabe tiče, ti tisti boljši hardware nič ne pomaga.
Na koncu je tu pač osebna izbira sistema in ne telefona po mojem mnenju. Ker telefon več ni samostojna naprava, ampak je naprava v ekosistemu.
Kar se pa ekrana tiče, pa se jaz osebno posipam z pepelom, ker sem do pred enim letom govoril, da je več kot 4 preveč saj se ne da uporabljat z eno roko. Nakar sem probal HTC one in vido, da dejansko gre, in sem ugotovil, da bi vseeno mel veæji zaslon, ampak samo toliko velikega da ga lahko uporabljas z eno roko, kar 4,7 še gre.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Po mojih izkušnjah hardwersko napreden telefon še ni zagotovilo za dobro delovanje, ker je pogosto SW/FW v kurcu - glej samsung galaxy S3 npr....plus vsi ostali androidi s katerimi sem imel izkušnje.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Toliko o novinarski nepristranskosti: http://i.imgur.com/tdTOVP8.jpg
Če je slika iz Reddita, potem je to tudi eden izmed odgovorov (da bomo res nepristranski):
"* 158.1mm x 77.8mm = 12300.2mm^2 (iPhone 6+)
* 151.2mm x 79.2mm = 11975.0mm^2 (Galaxy Note 3)

That's 325.2mm^2 difference - the iPhone 6+ is 2.7% bigger in XY dimensions. However, when you add in the Z...

* 158.1mm x 77.8mm x 7.1mm = 87331.3mm^3 (iPhone 6+)
* 151.2mm x 79.2mm x 8.3mm = 99392.8mm^3 (Galaxy Note 3)

...we see that the Galaxy Note 3 is actually 12061.5mm^3 or 13.8% bigger in volume. So the iPhone 6+ might be a smidge taller in XY dimensions, but it's narrower and drastically thinner. It's not just as simple as calling it "larger"."

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
A to prav vidim? Apple je naredil iPhone Note, z malo več robu okli ekrana...? Hudo...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.525
113
jop od inovativnosti je ostalo samo še caplanje leto ali dve zadaj

inercija iz Stevovih časov sicer še kar traja

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
. Android sicer zadnje čase več skoraj nič ne šteka, ampak po mojih izkušnjah moreš nameščat vse možne appe za vsako od storitev ki na apple napravah delajo brez problema že out of the box.

Napiši mi prosim katero aplikacijo moram jaz dodatno instalirat ki jo ti na jabolki dobiš out of the box. Zanima me... mogoče sem na katero pozabil..

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Toliko o novinarski nepristranskosti: http://i.imgur.com/tdTOVP8.jpg
Če je slika iz Reddita, potem je to tudi eden izmed odgovorov (da bomo res nepristranski):
"* 158.1mm x 77.8mm = 12300.2mm^2 (iPhone 6+)
* 151.2mm x 79.2mm = 11975.0mm^2 (Galaxy Note 3)

That's 325.2mm^2 difference - the iPhone 6+ is 2.7% bigger in XY dimensions. However, when you add in the Z...

* 158.1mm x 77.8mm x 7.1mm = 87331.3mm^3 (iPhone 6+)
* 151.2mm x 79.2mm x 8.3mm = 99392.8mm^3 (Galaxy Note 3)

...we see that the Galaxy Note 3 is actually 12061.5mm^3 or 13.8% bigger in volume. So the iPhone 6+ might be a smidge taller in XY dimensions, but it's narrower and drastically thinner. It's not just as simple as calling it "larger"."

aplauz.gif

Note 3 je celih 0,8 mm debelejši... se da to sploh brez šublerja razločit??
evil.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Preberi še enkrat komentar, ker ti očitno ne potegne.
Katere storitve?
FindMyiPhone (v celotnem obsegu storitve)
Handoff
Sms relay
Wifi klicanje
Game center (sinhronizacija napredkov v igrah po vseh napravah)
Sinhronizacija "nastavitev" med napravami

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.525
113
Sicer nimam pojma o čem govoriš, ker niti ene od teh stvari ne poznam

Iz imena nekaterih pa sklepam, da sicer v androidu to je, samo tebi ne diši preveč, ker je nekompatibilno s tvojim ekosistemom.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Katere storitve?
Handoff
Sms relay
Wifi klicanje

Če vzameš roke Windows tablico, telefon in računalnik bo tudi hitreje in morda enostavneje sinhroniziran, ker je pač vse v sklopu istega operacijskega sistema.

Če pa ti zdaj primerjaš Android HTC, Samsung, Sony, ... z Windows Asus, HP, homemade računalnik pa je itak logično, da rabiš kako aplikacijo več, da si te zadeve urediš.

Jaz imam Samsung telefon, Nexus tablico in Windows računalnik pa nimam nobenega problema s sinhronizacijo kontaktov, mailov, beležk,... Tudi SMS-e lahko pošiljam preko računalnika s programom AirDroid ali pa si pošiljam sporočila preko Viber PC aplikacije in mi pogovor sinhronizira na telefon. Če nisi glih na stopnji 5 letnega otroka v letu 92, ko še ni bilo teh zadev, si vse to urediš v nekaj minutah.

Apple pač naredi novo verzijo OSX in iOS in noter namesti nove programe in ti posodabljanje vzame 1 uro, jaz pa si v 5 minutah najdem aplikacijo in sem na istem.

In nisem Android freak, sem že imel iPhone, kot tudi dva iPada. Še vedno bi jih imel ampak sem glede na svoje trenutne potrebe več prednosti (predvsem cenovnih) videl v napravah, ki si jih trenutno lastim.

Čisto brezveze je zaj gledat kaj vse iPhone omogoča, ker večino teh stvari ali še več so drugi telefoni že zdavnaj imeli in iz tega niso delali pompa. Vse kar je prednost Appla je vrhunsko trženje. Tu jim ostali ne sežejo do kolen. In hvalabogu, da se znajdejo. Tu jim ne moremo ničesar zavidat. Prodajo 2 leti staro tehnologijo za več denarja kot konkurenca. In prav zaradi tega so močni, ker počakajo, da se tehnologija ustali, oni pa jo potem z rahlimi spremembami in nadgradnjo uspešno ponudijo svojim kupcem.

Kar se tiče i6 in i6+, ter ure pa sem mešanih občutkov. V izdelavo ne dvomim, da je vrhunska, niso pa kaj preveč presenetili. Telefon je samo povečan in malenkost nabildan, ura pa tudi ne ponuja nič revolucionarnejšega kot ure, ki so trenutno na trgu. Res pa je, da me takšna gadget ura mika že od prve Samsung ure in se tudi ta Apple. Sicer nevem zakaj bi jo rabil ampak te ure so take kul igračke za en tedn, potem pa jo dalje uporabljal kot sem do zdaj uporabljal analogno uro
grin1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
No vidiš, dokler tega ne sprobaš pač ne veš kaj lahko imaš. Govorim za Android ekosistem (logično mi je da povezava iOS - Android ne dela z nobeno storitvijo v nobeni smeri). Android teh zadev nima out of the box da bi delovale 100%, se jih da uporabljat z aplikacijami, ki jih moreš vedno znova nameščat in ne delajo tako kot treba.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Katere storitve?
Handoff
Sms relay
Wifi klicanje

Aha ok in ker recimo moras ob nakupu naprave po tvojem mnenju na androidu instalirat 5 aplikacij, ki jih na ios ne rabis, je to zdaj neka ful prednost in razlog zakaj kupit enega in ne drugega? Cisto resno? Si to res pisal pri polni zavesti? Vcasih ste imeli boljse argumente, ki so dejansko pili vodo. Zdaj ko vec ni podlage, pa se ocitno zatekate k cistim budalscinam.
Ze samo dejstvo da rawr ne pise romanov, omedleva od navdusenja, se ne prepucava v nedogled, pove dosti o tem, da je jabolcek se samo senca tistega, kar je bila pod Jobsom
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Katere storitve?
FindMyiPhone (v celotnem obsegu storitve) - ima tole samsung že vgrajeno v Android OS
wink-1.gif

Handoff - D a začneš nekaj delat na računalniku (net brskanje?) in nadaljuješ na drugi napravi... Sinhornizacija Google Chrome tud deluje, tko da še ena pade v vodo :p
Sms relay - branje sms sporočil na računalniku ? Ja, še tega hudiča se je manjkal, da bi lahko kdo bral smsje prek računalnika... Pozabil si pomembno zadevo... Userji morjo na MAC-ih imet naložen OS X Yosemite
smile-1.gif

Wifi klicanje - Wifi klicanje ob vseh skypih, viberih, FBju... Potrebno al ne
smile-1.gif

Game center (sinhronizacija napredkov v igrah po vseh napravah) - Hmmm, ok..
Sinhronizacija "nastavitev" med napravami - če se na tablci in telefonu vpišeš s istim IDjem, ti avtomatsko prenese tud, recimo, nastavitve za vsa Wifi omrežja, kjer maš geslo... Recimo, en primer :p

...pa vse to pride z novim iOs 8ko... Počakaj na predstavitev Android 5.0
evil.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.525
113
Še enkrat: nimam pojma kakšne so storitve, ki jih omenjaš. Ampak vsaj za nekatere že iz imena sklepam, da so na vsaj približno stock androidu nameščene out of the box.