iPhone 5s in MMS

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
A je komu kaj jasno zakaj mi telefon ne pošlje MMS če sem priklopljen na wifi?

Če izključim wifi in še enkrat pošljem pa potem gre MMS skozi. V obratni smeri pošiljanja MMS pa nima veze ali sem na wifi ali ne.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
MMS deluje samo preko mobilnega omrežja. Pride ko si na Wifi pa zato, ker si telefon sam v ozadju vklopi povezavo in ti sprejme MMS.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
o mojbog kakšna jajca od appla...a zdej moram pa wifi ročno izklapljat če hočem doma kjer mam wifi na katerga je telefon priključen, poslat en mms?

prejšnji 3 leta star android je znal to počet z vklopljenim wifijem al pa brez, je očitno pač vedu da za mms uporabi 3G namesto wifija

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Dela tudi na jabuki. Samo preveri nastavitve.
smile-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ja sej gledam nastavitve, nevem kaj mu ni všeč...men se zdi vse normalno nastavljeno.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
MMS se lahko pošlje SAMO če je vklopljena mobilni internet, drugače ne moreš. Ko pa dobiš MMS si ga lahko, spet, preneseš samo prek mobilnega omrežja. Prek Wi-Fi MMSi ne delujejo.
Če imaš mobilne podatke izključene itak da ne bo poslal, če pa jih imaš stalno vključene, potem lahko imaš lahko tako Wi-Fi kot mobilne podatke vključene, pa ti bo poslalo MMS.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
sej to pravm, da mam vključene mobilne podatke (celular data) in prav tako wifi je vključen in se mi doma ali na šihtu poveže na AP.

In kadar je povezan na AP, takrat enostavno ne zna poslat mms.

Ko grem iz bajte in izgubi povezavo z ruterjem takrat pa lahko pošljem mms.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak to je problem nekje pri tebi... In ne mores takoj reci, da so to "jajca od Appla"... Ker vecini zadeve delujejo cisto normalno... Ali imas iPhone jailbreakan in ti kaksen hack dela probleme... Ali pa imas nekaj nastavljeno drugace, kot si napisal...

Napisi, pri katerem operaterju imas te probleme... In kaksne imas nastavitve za mobilni internet in MMS...

Sumim pa, da ti pojmi niso cisto jasni... In mogoce sploh ne gre za MMS ampak za iMessage... Loci se po barvi oblacka v aplikaciji Messages... Zeleno so SMS/MMS-i, modro so iMessage...

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
na Mobitelu sem.

jajca od Appla rečem zato, ker je še en kup stvari ki so slabše v primerjavi s kakim htc. Sicer so tudi dobre lastnosti, jih je kar nekaj... ampak so tiste slabe take, da si rečem "wtf".

Telefon ni JB.
iMessage je izključen že ohoho časa, izključil sem ga takoj ko sem enkrat nek ključen SMS dobil 2uri prepozno
bonk.gif

Včeraj še enkrat poslal mms in spet ni delovalo. Zdaj zjutraj sem pa lahko poslal, neglede a sem na wifiju, al pa preko 3G, nima veze, zdaj nenadoma dela pa nisem spreminjal nobenih nastavitev. Wtf?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
In komu posiljas? Oz. na kaksen telefon... Ker MMS je dokaj nezanesljiva storitev... sploh na novejsih smartphone-ih ... Sedaj ce ti enkrat dela in enkrat ne dela... je to skoraj "normalno"
smile-1.gif
...

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
izvedel v čem je bil problem po tem, ko sem govoril z mobitelovim supportom,

Težava je v prvi vrsti v iPhonu, ker ne zna skompresirati slike v manjšo velikost (razlaga mobitela). Posledično je problem pri pošiljanju MMS iz Mobitel v Simobil/Tuš omrežje.

Uporabniki pri mobitelu lahko pošiljamo do 2 MB velike datoteke, pri Simobilu pa samo 0,5MB. Posledično preveliki MMSi ne pridejo do Simobilovih uporabnikov.

Na koncu se je izkazalo, da težava ni v Wifi/GPRS omrežju temveč v nekompatibilnosti Mobitel omrežja z drugimi, ampak to seveda samo v primeru iPhona. Drugi telefoni naj bi baje znali handlati take prevelike datoteke.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Ja glede na to, da si se zgoraj kar precej razburjal, ti očitno ni vseeno
rolleyes-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
izvedel v čem je bil problem po tem, ko sem govoril z mobitelovim supportom,

Težava je v prvi vrsti v iPhonu, ker ne zna skompresirati slike v manjšo velikost (razlaga mobitela). Posledično je problem pri pošiljanju MMS iz Mobitel v Simobil/Tuš omrežje.

Uporabniki pri mobitelu lahko pošiljamo do 2 MB velike datoteke, pri Simobilu pa samo 0,5MB. Posledično preveliki MMSi ne pridejo do Simobilovih uporabnikov.

Na koncu se je izkazalo, da težava ni v Wifi/GPRS omrežju temveč v nekompatibilnosti Mobitel omrežja z drugimi, ampak to seveda samo v primeru iPhona. Drugi telefoni naj bi baje znali handlati take prevelike datoteke.

Tole je malo za lase privlečen odgovor. Če bi bilo to res, bi se enaka zadeva dogajala vsem uporabnikom iPhonea, ki pošiljajo MMS v Simobil. Recimo tudi tistim, ki so na Simobilu in pošiljajo sporočila znotraj lastnega omrežja. Pa se očitno ne.

Če me spomin ne vara ima Apple nastavitve za posamezne operaterje (bivše datoteke .ipcc), kjer se nastavi tudi velikost datotek. In očitno ima Mobitel nastavljeno na 2MB, kar ni "safe size". Tovrstne nastavitve so v domeni posameznega operaterja, ki jih nato posreduje Applu.

Drugi telefoni pač "znajo" hendlat prevelike datoteke tako, da jih stisnejo na "safe size". iPhone jih očitno ne, ampak to je odločitev Mobitela, ne Appla.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zna tole biti povezano s updatom carrier settings zadnjič, ko so omogočili LTE. Za MMS max size sem 100%, da je bil manjši, ko sem ga vnašal na roke. Sedaj je pa res 2MB.

P.S. Wau folk dejansko še vedno pošilja MMSe?
2005841-image.jpg

Priponke

• 2005841-image.jpg
    2005841-image.jpg
    104,4 KB · Ogledi: 278

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Je že Jest zgoraj odgovoril - zadeva ni standardizirana in ni zanesljiva. Sploh, ko se pošilja med omrežji ali celo v tujino. Resda je enostavna za uporabo, ampak je fino, če se uporabniki zavedajo njenih omejitev.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Zna tole biti povezano s updatom carrier settings zadnjič, ko so omogočili LTE. Za MMS max size sem 100%, da je bil manjši, ko sem ga vnašal na roke. Sedaj je pa res 2MB.

P.S. Wau folk dejansko še vedno pošilja MMSe?

Ja to je to, to vrednost sem moral spremenit na 600.000, torej 1/2mb.

Zdej dela.

Kdor mi ne verjame naj pokliče na mobitel in mu bodo povedal isti odgovor.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
poslal z iPhonea že miljavžent MMS-ov. večinoma iz Simobila, na vse možne operaterje pri nas, na veliko operaterjev v tujino, nobenega problema.

iMessages pa tudi ne verjamem, da si zaradi tega dobil sms 2 uri prepozno, ker sem tudi sam včasih odvisen od ključnih sms-ov, pa se mi še ni naredilo, da bi kak sfalil - če ne gre iMessage skozi, enostavno pošlje navadnega ...