iPhone 5

I

Izbrisan uporabnik 474

Da se razumemo - iPhone od 1 do 3GS so bili resnično paradni konji pametnih telefonov, ki so postavljali merila za druge. Ampak, ko smo že pri kopiranju Appla - iPhone je sestavljen iz velike večine Samsungovih komponent, katere je tudi Samsung razvil za Apple.

In dejansko imajo prav -kaj češ eksperimentirat pri samrtphonu? Malo odklonov sem in tja, ampak na koncu bo še vedno velik kvadratni zaslon... In Applu gre v nos, ker ne more patentirat črnega pravokotnika... Zato so pa zdaj tečni...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Torej bo zamgovalna kombinacija iPhone 5 + iOS 6, da bo delal Facetime (nekaj, kar je imel že SE Z1010 ob uvedbi 3G) preko data networka?

Ste zihr, da bo tokrat RES iPhone5? Pomoje bodo pri Applu še malo počakali, da se družba pripravi na njihove inovacije in bodo jeseni predstavili iPhone 4s^2 or sth
evil.gif

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kvaliteta je relativna?
bonk.gif
Sej pa je jasno, kaj je bolj trdno in bolj obstojno na uporabo, čas in svetlobo. Aluminij ali plastika? In ne moreš ob isti uporabi aluminija tak uničit, kot lahko plastiko.

Ja, kvalitete je relativna. Do zdaj še nisem videl uporabnika iPhona 4/4s, ki bi se upal telefon nosit brez kakršne koli zaščite (bumper, nagravžni skini....). S tega stališča jaz sklepam dve stvari - da telefon očitno ni zgrajen tako dobro, da bi ga uporabnik lahko nosil sabo brez raznih zaščit in da super duper kvalitetnega aluminija povprečen uporabnik iPhona niti ne vidi, kaj šele da bi ga otipal. Ok, mogoče ko zamenja SD kartico in mora zaščito odstranit...... aja.... saj res, to ne gre
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Mogoče bodo dali noter NFC čip, ga preimenovali CAC (close area communication) in rekli "breakthrough world innovation, never before seen on any device with endless possibilities"

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Eno vprašanje zate pametnjakovič guardy.
Spodaj so štirje različni telefoni, štirih proizvajalcev (Motorola, Nokia, SE in Samsung):
Motorola
Nokia
Sony Ericsson
Samsung

Moje vprašanje pa je sledeče: povej mi v čem se ti telefoni razlikujejo (samo iz vidika dizajna - oblike, ne koliko tipk imajo in kako je katera tipka postavljena)?
To me res zanima samo in izključno iz vidika oblike telefona, kje so take gromozanske razlike.
Zakaj že ni katero podjetje tožilo drugega podjetja na podlagi oblike?

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Ko boš imel ti za sabo toliko kilometrine v mobilnem svetu, ko boš poznal in govoril z odgovornimi za našo regijo, potem se lahko pametnjakovič oglašaš še dalje
wink-1.gif

In prva slika je čisti primer pred in po kapacitivnem zaslonu
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Da se razumemo - iPhone od 1 do 3GS so bili resnično paradni konji pametnih telefonov, ki so postavljali merila za druge. Ampak, ko smo že pri kopiranju Appla - iPhone je sestavljen iz velike večine Samsungovih komponent, katere je tudi Samsung razvil za Apple.

In dejansko imajo prav -kaj češ eksperimentirat pri samrtphonu? Malo odklonov sem in tja, ampak na koncu bo še vedno velik kvadratni zaslon... In Applu gre v nos, ker ne more patentirat črnega pravokotnika... Zato so pa zdaj tečni...

Sam nikoli ne trdim, da je iPhone najboljši telefon, ker takega telefona NI.

Je le telefon ki odgovarja njegovemu uporabniku glede načina in vrste uporabe.

So pa že daleč mimo časi, ko je bil iphone statusni simbol... Tudi cene top modelov pričajo o tem

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Ko boš imel ti za sabo toliko kilometrine v mobilnem svetu, ko boš poznal in govoril z odgovornimi za našo regijo, potem se lahko pametnjakovič oglašaš še dalje
wink-1.gif

In prva slika je čisti primer pred in po kapacitivnem zaslonu
wink-1.gif

So what? Apple toži Samsung zaradi OBLIKE telefona, ima pa še nekaj pripomb na Android oz. na ikone, ki so prisotne pri Samsungu.
Torej še vedno mi nisi odgovoril...kje so te OGROMNE razlike v dizajnu tistih telefonov, do katerih sem ti podal linke (tipke se ne upoštevajo, lahko pa jih, če hočeš).
Lahko imaš ne vem koliko kilometrine in ne vem koga še vse, pa ne znaš odgovorit na eno preprosto vprašanje.

Upam še na več takih odločitev!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
So what? Apple toži Samsung zaradi OBLIKE telefona, ima pa še nekaj pripomb na Android oz. na ikone, ki so prisotne pri Samsungu.
Torej še vedno mi nisi odgovoril...kje so te OGROMNE razlike v dizajnu tistih telefonov, do katerih sem ti podal linke (tipke se ne upoštevajo, lahko pa jih, če hočeš).
Lahko imaš ne vem koliko kilometrine in ne vem koga še vse, pa ne znaš odgovorit na eno preprosto vprašanje.

Prva slika ti pove vse... če pa ne znaš iz slike razbrat razlike, je pa čisto tvoj problem oz mogoč bi tako kot dr. Stare potreboval nova očala
wink-1.gif

In ja, po nekaterih trgih dobi tožbe samsung, po nekaterih pa apple. Tako je bilo in tako bo še naprej
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Povsem enako je, če postaviš skupaj LCD TV (ali pač plazme). Razlika med iPhone 3GS in SGS je v razmerju stranic, dolzini, visini, sirini, tezi, materialih, gimbih, kameri itd itd. Ampak kot ze receno, pravokotnika pac ne mores patentirat in pravokotnik tudi ni inovacija Appla. Zato so tecni.
Apple se tudi rad pohvali, da so imeli prvi OS z okni in misko... ob tem pa prirocno pozabijo omeniti, da so ga v celoti ukradli Xeroxu...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Prva slika ti pove vse... če pa ne znaš iz slike razbrat razlike, je pa čisto tvoj problem oz mogoč bi tako kot dr. Stare potreboval nova očala
wink-1.gif

In ja, po nekaterih trgih dobi tožbe samsung, po nekaterih pa apple. Tako je bilo in tako bo še naprej
wink-1.gif

Torej izgleda, da ti tistih linkov, ki sem jih prej prilepil NISI pogledal.
No pa da ti jaz povem, ker nimaš časa oz. imaš drugo delo.
Telefoni so po OBLIKI skorajda enaki...vsi štirje so zaobljeni na robovih in so v obliki pravokotnika (edino Moto pa Sammy sta na krajših stranicah malce zaobljena, nimata prav ravne tiste krajše stranice na obeh straneh, SE in Nokia pa imata ravno).
In ista fora je pri SGS in iPhone. Torej kje je problem?? Pač Apple se je ustrašil konkurence in jih je začel tožit, zanimivo pa je tudi to, da se toži IZKLJUČNO in SAMO Samsung!! Noben drugi proizvajalec ni pod tožbo...a ni to zanimivo?
Apple v tožbah proti Samsungu trdi, da so kopirali dizajn telefona, je pa zelo lepo in razločno videno, da so take oblike kot si jo je Apple PRILASTIL za svojo obstajale že DOOOOLGO prej kot je Apple sploh razmišljal o tem, da bi naredil telefon. Edino kar je bilo drugače je bilo to, da so bili pred tem telefoni bolj debeli in manjši, ter da niso imeli čez celo površino oz. skoraj celo površino zaslona. So pa bili P800, P900 in P910 že dokaj blizu temu, ampak so imeli "vdrt" zaslon.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Se strinjam s tabo v vsem napisanem
wink-1.gif

Ampak kot sem že rekel sem se obregnil samo v tole, za kar so slikce:

Citat:

3.) Zelo ironično je, da Gou obsoja Samsung vohunjenja, ko pa je ravno Apple tisti, ki je ukradel največ patentov. če bi šlo, bi še prst in dihanje patentirali...

Kradejo in kopirajo vsi, posredno ali pač neposredno

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Povsem enako je, če postaviš skupaj LCD TV (ali pač plazme). Razlika med iPhone 3GS in SGS je v razmerju stranic, dolzini, visini, sirini, tezi, materialih, gimbih, kameri itd itd. Ampak kot ze receno, pravokotnika pac ne mores patentirat in pravokotnik tudi ni inovacija Appla. Zato so tecni.
Apple se tudi rad pohvali, da so imeli prvi OS z okni in misko... ob tem pa prirocno pozabijo omeniti, da so ga v celoti ukradli Xeroxu...

Ne, Apple je naredil vse legalno, oni niso NIKOLI nobenemu nič ukradli ali skopirali.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sam se bom obregnil samo ob kopiranje Appla
wink-1.gif

Before/After iPhone

Tole sliko je delal nekdo, ki je namenoma ignoriral vse windows mobile telefone.

Glede na to, da se hvališ s kilometrino v mobilnem svetu bi od tebe pričakoval malo boljši spomin glede telefonov pred applom.

Leto 2002:
HTC Wallaby
xda.jpg

Leto 2003:
HTC Falcon
ppc-5050.jpg

Leto 2004:
HTC Himalaya
qtek2020.jpg

ostali HTCji pred iphonom:

HTC Blueangel
HTC Harrier
HTC Magician
HTC Alpine
HTC Gemini
HTC Apache
HTC Galaxy
HTC Wizard
HTC Prophet
HTC Charmer
HTC Hermes
HTC Trinity (uf tegale sem si tako želel
grin1.gif
)
HTC_Trinity.jpg

HTC Artemis
HTC Herald
HTC Census

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
A ti resno ne vidiš slike al se sam delaš?

beforeandafteriphone.jpg

Torej, kako se razlikujejo desni telefoni? (razen zadnjega)

Bom kar tvoj odgovor uporabil:

Citat:
Telefoni so po OBLIKI skorajda enaki...vsi štirje so zaobljeni na robovih in so v obliki pravokotnika (edino Moto pa Sammy sta na krajših stranicah malce zaobljena, nimata prav ravne tiste krajše stranice na obeh straneh, SE in Nokia pa imata ravno).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Roko na srce, ce si sposoben malce nepristankosti, so po prvih iPhonih razni proizvajalci toliko "iphone killerjev" (kopij) naredili, da bi lahko pri Applu tozili vecino (kar je debilizem). Sele SGS1 je bil kolikor tolikor prava "kontra", ki pa je roko na srce precej podoben iPhonu 3GS. Krom obroba, isti vogali, isti zvocnik, isto knof v sredini v barvi ohisja in "vdrt", isto narejen "taskbar" na dnu s 4 ikonami, isto 4x4 meni. Kdor ne vidi precejsnje podobnosti je slep ali glup.

Prav tako mi je zanimiv fenomen pljuvanja iphonovih resitev.

Recimo:
- microsim - kaksna zgrazanja so bila, kaj se apple gre.. Zdaj jih ima vecina novejsih telefonov.
- odsotnost SD reze - spet prelitega crnila u tri krasne, kako si lahko Apple to dovoli. HTC one X, Xperie, Lumie in se marsikateri flagship je nima. Sedaj je tisina.
- neodstranljiva baterija - spet isto. Ker ostali tudi sedaj uporabljajo to resitev, je OK.
- embalaza - kako spara apple na embalazah (ja, tudi ta nabijanja sem slisal). Odpres skatlo galaxy S3, poglej poglej, nekam znana embalaza.

Apple je pa skopiral pull down za notifikacije. Fina resitev.

Ce sem napisal nejasno - naj se kopirajo dobre resitev, zakaj ne. Treba se je samo zmenit, magar kaksno licenco za uporabo kupit, da ni potem jok in stok. Ali pa biti izviren in nastudirati kaj svojega.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

.. in kasneje je Gates Applu ukradel idejo o graficnem vmesniku OS-ja..

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Apple je bil res prvi, ki je dal ven (imo) prvi uporaben touch screen telefon, tukaj se pa tudi zaključi. Obtoževat konkurente kopiranja samo zato, ker so s stališča tehnologije tudi oni sposobni delat only-touch-screen telefone je pa do konca neumno. To je isto, kot bi Sony (naprimer) tožil druge proizvajalce televizorjev, ker so kmalu za njim začeli proizvajat "tanke" televizorje.... tehnologija gre naprej, pri vsem jokanju Appla glede kopiranja pa se vprašam - Kje je vsa inovativnost zadnja 3 leta? Zakaj oni ne naredijo revolucionarne nove oblike touch screen telefona? Ker se je ne da!

Definitivno je Apple začel neke vrste revolucijo mobilnih telefonov (ki bi brez Appla verjetno prišla kakšno leto kasneje) ampak take izjave o konkurenci, samo potrjujejo, da jih, vsaj tehnološko, konkurenti dohitevajo in prehitevajo.