iPhone 5

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A bi lahko že vsi skupaj nehali, znanstveno je dokazano, da bo vsak zagovarjal svoj telefon, ker ga možgani smatrajo kot nekakšen externi disk. Lahko nabijete 100 strani v to temo, pa bo še vsak na svojem bregu.

Ja tak je pri veliki večini. Jaz poskušam ostat objektiven, za razliko drugih...

In napisal sem gledano V CELOTI. Torej VSE pomembno je všteto( OS-enostavnost, hitrost, stabilnost,preglednost, optimizacija s hardverjem-lepa izraba strojne opreme, podpora/nadgradnje, izdelava, servis storitve, kvaliteta aplikacij, število napak v OS, zaslužek za razvijalce in pa nenazadnje tudi subjektivna lepota samega telefona). In android odpade že samo zaradi številnih napak/errorjev v samem OS. Če bote še kaj sikali, bom prilepil skupek napak v temi od sgs3, od katerega pa jih bom tut začel zbirat, ko bote začei jamrat.
wink-1.gif

Ostali ,za razliko od guardyja, imate premalo kilometrine-nepoznavanja. Jaz osebno sem uporabnik smartphonov/touchscreenov že od leta 2004 in sem dal skozi VSE popularne operacijske sisteme in vem kako je in je bilo.

Se bomo oktobra pogovarjali, kak bo sgs3 izpadel poleg novega iphona
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa na nove WP8 telefone si pozabil?
smile-1.gif

Nisem.Niso pa še na trgu.Niti še ni znano, kdaj bo uraden izid. WP7.X pa je še dokaj okrnjena zadeva.Dela lepo, tekoče, brez sesuvanj ampak mu fali funkcij in tudi aplikaci. Kak pa je z nadgradnjami in servisom, pa ne vem.Sigurno pa je na tem področju apple top.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.230
7.039
113
No sem mislil oktobra, do takrat bi že skoraj morali wp8 prit.

wp7.x ni več zanimiv
wink-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pri nadgradnjah je še posebej top, ko ti leta 2012 v smart phone vgradijo funkcijo, ki jo je imela najbolj osnovna Nokia vsaj 10 let nazaj, da ne omenjamo, da je Facebook integracijo imel Android že x let nazaj in da je za vklop wi-fi in bt še vedno potrebno iti čez 17 menujev. Bravo Apple.
zmaga.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ja tak je pri veliki večini. Jaz poskušam ostat objektiven, za razliko drugih...
Ja ti si tako zelo objektiven, da te še ios uporabniki qrcajo da nehaj, ker samo slabo luč mečeš na ios uporabnike.
crazy1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Daj ne pretiravaj no. Iz namizja v settings in si že pri wifi...

Glede funkcij pa.Se vidi, da nimaš nekega pojma o programiranju.
Ne moreš tako obsežnega OS takoj nafilat s funkcijami, ker mora sistem delat ob najrazličnejši uporabi.
Kaj je naredil google, ogromno stvari je nametal not že na začetku in glej, kake težave imajo nekateri uporabniki z androidom - še vedno lahko prilepim spisen napak VAS tukaj na forumu. Apple pa dodaja, ker je prvič taki svet, da se vse vrti okoli denarja in je boljše služit na dolgi rok( pametna poteza za njih, majn za potrošnika) kot pa vse s prve ponudit in ker so vedno bili pri applu odlični programerji, vedo, da se da sistem razvit do potrebne kvalitete le s časom in predvsem po korakih in z dobrimi, tudi inovativnimi domislicami.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ja ti si tako zelo objektiven, da te še ios uporabniki qrcajo da nehaj, ker samo slabo luč mečeš na ios uporabnike.
crazy1.gif

Mah, dajte se dalje.

Za danes mam dovolj
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Pri takih temah se zelo nazorno vidi, da je Applovcem (uporabnikom in očitno tudi vodstvu) še vedno najbolj pomembna oblika - furat linijo proizvodov, ki izstopajo po izgledu, tudi če je funkcionalnost slabša....

To je pa v naravi ljudi.

Kaj imaš raje. Grdo žensko, ki zna sexat, al eno hudo bejbiko, k ne zna?
evil.gif

Jst osebno mam najraje tisto ki zna sexat, je huda, zna kuhat, pospravlat in pije pivo. Zato uporabljam SGS2
evil.gif

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A bi lahko že vsi skupaj nehali, znanstveno je dokazano, da bo vsak zagovarjal svoj telefon, ker ga možgani smatrajo kot nekakšen externi disk. Lahko nabijete 100 strani v to temo, pa bo še vsak na svojem bregu.

In napisal sem gledano V CELOTI. Torej VSE pomembno je všteto( OS-enostavnost, hitrost, stabilnost,preglednost, optimizacija s hardverjem-lepa izraba strojne opreme, podpora/nadgradnje, izdelava, servis storitve, kvaliteta aplikacij, število napak v OS, zaslužek za razvijalce in pa nenazadnje tudi subjektivna lepota samega telefona). In android odpade že samo zaradi številnih napak/errorjev v samem OS. Če bote še kaj sikali, bom prilepil skupek napak v temi od sgs3, od katerega pa jih bom tut začel zbirat, ko bote začei jamrat.
wink-1.gif

Ostali ,za razliko od guardyja, imate premalo kilometrine-nepoznavanja. Jaz osebno sem uporabnik smartphonov/touchscreenov že od leta 2004 in sem dal skozi VSE popularne operacijske sisteme in vem kako je in je bilo.

Se bomo oktobra pogovarjali, kak bo sgs3 izpadel poleg novega iphona
wink-1.gif

Pri zadevah z več funkcionalnostmi bo vedno prisotnih več napak. To je pač cena za to, da telefon lahko uporabljaš tako kot sam želiš in ne tako kot ti reče proizvajalec.

A oktobra bo tako, kot je bilo lanskega oktobra, ko novi iPhone niti pol leta stare sgs2 ni dohajal?
hysterical-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

Ne moreš tako obsežnega OS takoj nafilat s funkcijami, ker mora sistem delat ob najrazličnejši uporabi.

Potem pa ne piši, da so TOP pri nadgradnjah, ker niso, manjkajo stvari, ki bi morale biti že 5 let nazaj. Zakaj pa jih oni ne morejo implementirati v iOS pa meni kot končnemu uporabniku kratkomalo dol visi.
crazy1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tako je. To je najvecji fail Appla. Vsaj zame. Vsako leto nov OS, pa novosti ravno toliko, kot pri Korejcih lepih avtomobilov
evil.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Daj ne pretiravaj no. Iz namizja v settings in si že pri wifi...

Glede funkcij pa.Se vidi, da nimaš nekega pojma o programiranju.
Kaj je naredil google, ogromno stvari je nametal not že na začetku in glej, kake težave imajo nekateri uporabniki z androidom - še vedno lahko prilepim spisen napak VAS tukaj na forumu. Apple pa dodaja, ker je prvič taki svet, da se vse vrti okoli denarja in je boljše služit na dolgi rok( pametna poteza za njih, majn za potrošnika) kot pa vse s prve ponudit in ker so vedno bili pri applu odlični programerji, vedo, da se da sistem razvit do potrebne kvalitete le s časom in predvsem po korakih in z dobrimi, tudi inovativnimi domislicami.

Androidove težave so samo v tem, da je en OS namenjen za več naprav, čeprav lahko tista naprava ni zmožna poganjat vsega kar mora in zato potem šteka in se sesuva. Tako kot so vsi neki kritizirali Visto, kako je za en K in ne vem kaj še vse...v treh letih in pol nisem imel enega problema z Visto! Nikoli se mi ni sesula, nikoli mi ni bilo potrebno formatirati kompa ne nič...zakaj? Preprosto zato, ker je bil računalnik sposoben delati vse kar sem delal in je lahko gnal kar sem odprl...če pa na nek slab računalnik naložiš, potem pa se ne čudim, da vse šteka...in isto je pri telefonih.
Če bo zadeva kolikor toliko dobra bo delalo vse normalno.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Tako je. To je najvecji fail Appla. Vsaj zame. Vsako leto nov OS, pa novosti ravno toliko, kot pri Korejcih lepih avtomobilov
evil.gif

Dobra!
aplauz.gif

Drugač pa vsakem svoje paše tko da. Tko kot nam niso vsem enake ženske všeč (hvala bogu!!!) nam tudi telefoni niso. Kak bi pa blo če bi mel vsi SGS 3 oz. iPhne 4S? Dolgčasss...zdej se mate vsaj glede česa kregat po forumih
evil.gif

To energijo, ki jo ponucate za razgovore kdo je jači porabte za kej koristnga. Recimo pejte probat če je vaša ženska sam leta al tut dobr f***
grims-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

...kaj je dobro in kaj ne. Če je iPhone res tako superioren kot mislijo pri Applu, potem ne vem koga se bojijo? Kolikor vem je cena vseh top telefonov v večini podobna, lahko par € oz. $ razlike.

Recimo, da se ukvarjaš z izdelovanjem stolov in narediš novi model stola, ki je drugačen od konkurence. Naslednje leto pa praktično vsa konkurenca začne delati skoraj enake stole, kot je tvoj. Ti ne bi bil jezen na njih in bi poskušal na vse načine doseči, da bi še ti imel kaj od tega?

Pa poglejmo česa pred Applom ni bilo. Nisi imel opcije kupovanja glasbe, tv serij, filmov z enim klikom in da se vsebina prenese na napravo. Sedaj to omogočajo pri Googlu, amazonu, Netfliksu, ... Ni bilo centralizirane trgovine za aplikacije, sedaj jo imajo pri Googlu, Amazonu, Samsungu, Microsoftu, Nokiji, ... Ni bilo telefona, ki bi ga upravljal brez sylusa in tipkovnice, ki ga upravljaš s prsti s podporo za multi touch. Sedaj skoraj ne najdeš telefona, ki tega nima. Ni bilo telefona, ki bi imel celotno sprednjo ploskev iz enega kosa. Ni bilo tablice na kapacitivni zaslon. Spodobne virtualne tipkovnice še vedno ni uspelo narediti konkurenci po petih letih.

Tako da je izjava da naj Apple STFU in pogrunta kaj novega popolnoma mimo.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Pa poglejmo česa pred Applom ni bilo. Nisi imel opcije kupovanja glasbe, tv serij, filmov z enim klikom in da se vsebina prenese na napravo. Sedaj to omogočajo pri Googlu, amazonu, Netfliksu, ... Ni bilo centralizirane trgovine za aplikacije, sedaj jo imajo pri Googlu, Amazonu, Samsungu, Microsoftu, Nokiji, ... Ni bilo telefona, ki bi ga upravljal brez sylusa in tipkovnice, ki ga upravljaš s prsti s podporo za multi touch. Sedaj skoraj ne najdeš telefona, ki tega nima. Ni bilo telefona, ki bi imel celotno sprednjo ploskev iz enega kosa. Ni bilo tablice na kapacitivni zaslon. Spodobne virtualne tipkovnice še vedno ni uspelo narediti konkurenci po petih letih.

To je za mnogo Androidasov pointless, ker je skoda denarja za to, ce lahko zloadajo s pasnikov in skopirajo na fon
evil.gif

Vsaj tako je pri meni. Vec, kot polovica folka, ki kupi androida, me takoj buzerira: "ej ej ej, a bi mi prosim kaksne igrce pa programcke dal gor." Ko omenim naj sname v google play, je reakcija: "ampak tam ni nic zastonj + internet imam izklopljen"
hysterical-1.gif

EDIT: iPhone/iPad pa nista zanimiva, pa ne ker bi bila predraga, ampak ker "prideta prazna in moras se za vsaj 150€ dokupit aplikacij, da je rec uporabna"
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

...kaj je dobro in kaj ne. Če je iPhone res tako superioren kot mislijo pri Applu, potem ne vem koga se bojijo? Kolikor vem je cena vseh top telefonov v večini podobna, lahko par € oz. $ razlike.

Recimo, da se ukvarjaš z izdelovanjem stolov in narediš novi model stola, ki je drugačen od konkurence. Naslednje leto pa praktično vsa konkurenca začne delati skoraj enake stole, kot je tvoj. Ti ne bi bil jezen na njih in bi poskušal na vse načine doseči, da bi še ti imel kaj od tega?

Primerjaš jabolka in hruške! Kolikor vem ima Spinalis svoj stol patentiran. A vi Apple fanatiki res ne razumete, da je taka oblika telefona ŽE obstajala, edino kar ni bilo je to, da je bil čez skorajda celo površino zaslon! Pa še to so bili prej primeri, kjer je to bilo, samo TS je bil drugačen. Če si že načel to temo....potem naj tisti, ki je naredil prvi avtomobil, toži celotno avtomobilsko industrijo, ker izdelujejo avtomobile in imajo štiri gume, pa podobno obliko itd itd.

Veš do kdaj sem kupoval glasbo (filmov in ostalega nisem nikoli)? Točno do takrat ko sem dobil internet, od takrat pa sem kupil le še sem pa tja kak CD in to je bilo to. Kolikor mi je znano (vsaj takrat ko sem imel v rokah SE P800) si lahko upravljal telefon brez stylusa in tipkovnice, le na malce težji način je šlo, ker si moral biti kar precej precizen. Še vedno to ni inovacija, s katero patentiraš obliko! Meni moja tipkovnica na telefonu ustreza, edino kar me moti je to, da nima multi toucha, ampak še vedno deluje super.
smile-1.gif

Aja...pa Motorola bi lahko tožila vsa mobilna podjetja!! Vsaj po tvojem mnenju no.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ko bi ti vedel, koliko licenc se plačuje pri vsakem telefonu. Če pa nočeš plačati, se pa toži. Microsoft služi z androidom več kot Google.

Apple dela na prepoznavnosti oblike. Vsi ostali se pa šlepajo na njej. Tudi spinalis bi tožil, če bi konkurenca prodajala skoraj enake stole in jim ne bi plačali licenčnine za patent. Če ga res imajo.