iPhone 5

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Jebemomater da mi res dela, oz se mi ne da pretirano ubadat s tem
smile-1.gif

Drugo kar pa je da je stvar principa. Apple in horda razvijalcev so neverjetno pozresni.
Sicer pa qurc ga gleda, v kratkem je ios za mene zgodovina

A vidiš, pri meni pa to ne predstavlja nekega problema. Če mam 600+ eurov za telefon in 500 eurov za pad, pa imam še tisti euro za kako pametno igrco. In ker nisem gorenjc ali siromak, mi tud ni težko s temi par centi nagradit razvijalca in ga spodbudit k razvijanju nadalnjih dobrih aplikacij/iger.

AIter

Pripravnik
9. dec 2010
284
0
16
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
A vidiš, pri meni pa to ne predstavlja nekega problema. Če mam 600+ eurov za telefon in 500 eurov za pad, pa imam še tisti euro za kako pametno igrco. In ker nisem gorenjc ali siromak, mi tud ni težko s temi par centi nagradit razvijalca in ga spodbudit k razvijanju nadalnjih dobrih aplikacij/iger.
zmaga.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Citat:

Popolnoma se strinjam. Če dam 600€ za iPhona bom dal pa še tistih 20-30€ na leto za programe in igre. Evro ali dva z veseljem plačam razvijalcu dobre aplikacije, porabil je xx ur za razvijanja, logično da nebo delal zastonj oz se bolj potrudi, če dobi plačano.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Un model kao programer mi je res smeh. Po eni strani razvija appe in zih ***** čez pirate, svoj app je pa razvijal na ukradenem OSu, pa iphone mu ni všeč, ker je poleg telefona treba še appe plačati, ne da se jih pa krasti. S-v-a-š-t-a.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Citat:

Popolnoma se strinjam. Če dam 600€ za iPhona bom dal pa še tistih 20-30€ na leto za programe in igre. Evro ali dva z veseljem plačam razvijalcu dobre aplikacije, porabil je xx ur za razvijanja, logično da nebo delal zastonj oz se bolj potrudi, če dobi plačano.

Ja, super ste, poanta pa je da je ponavadi vse to na androidu brezplacno

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Res je. Bistven podatek jabolcnikov za qrce merit. V praksi pa nevem ce se mi je kdaj zgodilo da sem na androidu kaj pogresal, kar imam na iosu. Ampak ja, imas prav, vazno je da imam triljon aplikacij na voljo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Praviš, da nič ne kupiš na app storu, potem pa praviš, da nič ne pogrešaš na androidu, kar imaš na iOSu. Valjda, če nič nimaš.
rolleyes-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
3home screeni na ipadu ni ravno nic. Glej, uzivajte vi lepo v placevanju vsega sranja, kar je na androidu in vseh drugih platformah nekako logicno da je brezplacno. Ce vam pase... Pa se tolazite se lahko da imate triljon na voljo. Mislim da je bilo dovolj brezveznega prcanja, ki itak ne vodi nikamor

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Logično, da je brezplačno? Pa kje ti živiš? Logično, da je brezplačno je samo to, kar se od telefona pričakuje. Pa ti misliš, da razvijalci delajo za tvojo skopuško rit?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Logično, da je brezplačno? Pa kje ti živiš? Logično, da je brezplačno je samo to, kar se od telefona pričakuje. Pa ti misliš, da razvijalci delajo za tvojo skopuško rit?

Če je poslovni model tak, da aplikacija živi od oglaševanja, potem je to res logično. Če je ad-free potem ni logično, da je brezplačna.

Se pa strinjam z enim zgoraj. Samsung bi moral za flagship malo več vložit v samo kakovost izdelave. Da je look&feel boljši, ko zapraviš 600 EUR. Za tiste cenejše modele je itak vseeno...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tole se je še vedno izkazalo za resnično:

If you are not paying for it then you are the product.

Če uporabljaš ukradene aplikacije si pa še kaj drugega. Dolgoročno bo taka platforma izgubljala razvijalce in s tem kvalitetne aplikacije.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Še nekaj o A6 procu

Citat:
At this point, Apple has spent about $400 million to buy PA Semi and Intrinsity, tens of millions for a license to design its own ARM CPUs, and probably north of $100 million to support its CPU design efforts over the past four years. It appears that the end result will be that Apple ships a Cortex-A15-class CPU about three months before arch-enemy Samsung does. These three months happen to come during the big holiday buying season, during which the iPhone 5 could generate $25 billion in revenue. So that half billion dollars could be money well spent.
cool-1.gif

Citat:
The report notes that Apple is likely to follow a typical two-year design cycle with its own chips, working on a 64-bit ARMv8 solution for launch in 2014. As a result, Apple's 2013 devices will likely use ramped-up variants of the current A6 design, perhaps by moving from a dual-core CPU to a quad-core processor or by boosting the graphics capabilities of the package as the company did for the A5X in the third-generation iPad.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Problem je proizvodnja, ki je Apple nima. Torej mora vse narest Samsung. Prej kot slej bo tle fajt. Lahko imaš patente in čip dizajnerje, ma če nimaš fabrike za izdelavo, zna bit jeba. In kle zna Samsung usekat, kot so nekoč že počeli Japonci. japonci so nekoč obvladali nek del hardverja, bodisi tranzistor, bodisi raven ekran in nato druge s tem jebali v glavo, ker so imeli monopol proizvodnje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Za to so pa pogodbe... In proizvodnjo se da dokaj hitro preselit v kaksno drugo drzavo, kjer je se vseeno poceni delovna sila... Pri takih kolicinah je to gotovo izziv ...

Samsung se tega pomoje se predobro zaveda...
wink-1.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Ta stran drugace velja za nepristransko in objektivno? Da ne bo kdo mislil, da sem kaksen apple hater, ker cisto vrjamem, da je 5ka spet odlicen telefon, samo pri temle odstavku sem pa vseeno malce podvomil v objektivnost avtorja:

Citat:
Reading the press coverage since the unveiling, you may have heard that the iPhone 5 is disappointing, or boring. Those people, quite frankly, are fools. They either haven’t actually used the device, or only played with it for a few minutes in the hands-on area after last week’s event. (Or worse, they’re projecting their own boredom in their jobs due to Apple’s dominance of the tech scene these past few years.) Using a device on a regular basis is what really matters. And in that regard, the iPhone 5 shines in just about every conceivable way.