iPhone 5

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Kako se proda nekaj, česar še ni?

A se ne potem "prodaja" zgolj prednaročila?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Teh vec kot 2 mio. bodo dobavili od 21.9. pa nekje do konca septembra.... S tem, da jih bo se precej prodanih direktno po stacunah 21.9. Naslednji val prihaja pa en teden kasneje, 28.9, ko se zacne prodajati se v drzavah, ki so v drugem krogu.... Ce ga danes narocis, je dobava v prvem ali drugem v oktobru... Seveda ne v SLO, ker nimamo online Apple Store-a...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Brumen je tudi prodajal po prednaročilu dobavljal pa...

Ravno to me zanima. Zakaj ne priskrbijo zadostnih zalog. 18.9. prednaročiš, dobava enkrat oktobra. Povpraševanje ne more presenetiti ponudbe, ker je to že 6. iPhone in poznajo že vse vzorce.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Jaz ljudi enostavne ne razumem, da ga morajo telefon takoj kupiti. Nič bolje se ne bodo počutili zaradi njega.

Meni je najbolj pomembno, če je sistem odprto koden, če je na voljo takoj po izidu nove različice OS, takojšnja nadgradnja. Ko se kupoval N97 mi je bila pomembna podpora UMTS900. Pri naslednjem pa bo pomembna podpora za LTE 800/1800 ter NFC.

Moj naslednji telefon bo Nexus (ki bo izdan oktobra 2012). Ampak ne bom ga kupil takoj, ampak za 6-9 mesecev, ko bo šla cena za 200-300 EUR dol.

Tako, da ne razumem obeh polov, ki kupujejo S3 ali 5tko v tistem trenutku, ko pride na trg.

Applova strategija je za Apple briljantna, ki za vsa prodan "drek" uporabniku zaračunajo in majo s tem dobiček. Iz tega sledi, da za uporabnike ni. Kaj ti nuca, da moraš za razvoj Applovih aplikacij imeti tako iPhone, iPada in Maca. Da ti en majhen kabelček stane 50 EUR. Pa če je iOS stokrat boljši od Androida me to od Appla oddaljuje. Zato bom raje poleg Android aplikacij razvijal aplikacije za Windows Phone.

Ko sem eno iPad aplikacijo na faksu razvijal sem dobil živčni zlom. Rabil sem nekaj časa, da na PC sem naložil virtualko od Maca. Vse je lepo delalo le ta program na virtualki ne. Tako, da smo morali delati na pravih macih. Nato pa tisto, kar si naredil si lahko pogledal le, če si aplikacijo naložil na iPada. Brez iPada ne moreš prečekirat kaj si naredil. Ne mislim dat 2000 EUR za vse, da bom lahko nekaj gor sprogramiral
smile-1.gif
Pa še najvišjo priključnino imajo na Developer account, kot Google in Microsoft.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Govoriš o stvareh, za katere nam je uporabnikom vseeno.
Sicer pa verjetno tudi za Xgaziljonov različnih modelov androidov ni enostavno programirati.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Pa če je iOS stokrat boljši od Androida me to od Appla oddaljuje. Zato bom raje poleg Android aplikacij razvijal aplikacije za Windows Phone.

Tvoja izguba. Bomo pa ostali bolj profitirali. AppStore je še vedno najbolj profitabilen. Pa če prav ima Android 2x več uporabnikov, ti kupijo manj. Tudi zaradi veliko bolj razpasene piratizacije. WP pa še sploh omembe vreden ni.

Če si delal na virtualki je razumljivo, da se ti je zameril. Razvijaš lahko lepo brez iPhoneain iPada. Priloženi iPhone/iPad emulator je miljonkrat boljši od androidovga recimo, kjer lahko greš na kavo preden se štarta. iPhone emulator pa dela skoraj hitreje kot potem na napravi sami.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Ravno to mi gre pri apple blazno na [cenzura]. Za res cisto vsako priblizno uporabno zadevo bi moral placat. Fuckoff. Na androidu pa so pogosto iste zadeve zastonj, ali pa vsaj zastonj verzija z reklamo. To je se samo dodatna pika na i in en razlog vec za menjavo na nexus 7

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Daj prosim ne nabijaj z nekimi zlajnanimi apple fanatik izjavami ker so soo 2 leti nazaj. Sem imel dovolj prilik sprobat oboje in ce sestejem vsoto koliko bi mi apple vzel, ce nebi android obstajal, me bas boli kita za to domnevno "kvaliteto". Ampak ok, pac se ena nebuloza vec s cim se tolazite ko iscete pluse, ki jih je vedno manj

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
1. Emulator za iOS aplikacije je dejansko dober, medtem ko za androida tega ne moremo rečti. Začneš delati s kakšnim enginom, pa zadeve v emulatorju ne gre več pognati, tako da zopet potrebuješ napravo.

2. Developer račun, res ni najcenejši, ampak če si naredil neko uporabno aplikacijo/igro in imaš z njo namen zaslužiti, 100$ ni glih neka velika vsota.

3. Lani sem kupil 4S novembra, rabljenega 3 tedne za 550€, danes ga še vedno lahko prodam za 400€, kar je v skoraj enem letu samo 150€ izgube. Ne vem no, za skoraj eno leto uporabe se mi to ne zdi tako veliko.

4. Steve, zamenjal si že 10 romov, a zdaj ti pa Jailbreak dela težave?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Jebemomater da mi res dela, oz se mi ne da pretirano ubadat s tem
smile-1.gif

Drugo kar pa je da je stvar principa. Apple in horda razvijalcev so neverjetno pozresni.
Sicer pa qurc ga gleda, v kratkem je ios za mene zgodovina

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ali imaš res veliko nesrečo, ali blefiraš, ali pa nimaš pojma... Meni je še vedno uspelo. Razen mogoč taprvih par ur po izidu jailbreaka, je bila možnost, da so bili serverji preobremenjeni.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Postopek je že zelo ustaljen, samo vedeti ga moreš
rolleyes-1.gif
V cydii ni krekanih aplikacij.

Citat:
Drugo kar pa je da je stvar principa. Apple in horda razvijalcev so neverjetno pozresni.

Ja res 1-5$ hoče za aplikacijo, ki jo je par tednov razvijal.
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ja v cem pa je potem fora vsega skupaj, ce ni krekanih zadev?
@ynos, tak malo po malo vedno nekaj zraven najdem kaj mi gre na zivce. Fora je da ios sploh ni slaba zadeva. dalec od tega. je odlicna, problem je samo ker je android toliko boljsa
smile-1.gif
sploh odkar odkrivam radosti androida na 4.1 verziji na nexusu, je z applom vedno manj ljubezni.
Tak na hitro:
idiotska navezanost na itunes
predvajaj film z podnapisi v roku 10 min ce si frajer. rabis player (pozabil kateri), ki je seveda placljiv
pomanjkanje flasha na straneh je se vedno kje problem
nima file managerja
ne morem romov gor nalagat in si ga prilagajat. ja, na androidu je to car vsega skupaj. pac odvisno od tega kaki clovek si
cisto enostvna opravila, ki so drugje logicna in enostavna, so tu pogosto misija nemogoce, ali pa otezene oz. moras nonstop neke alternative iskat. meni se po pravici povedano ne da iskati alternativ za take banalne stvari, ki so samoumevne da delajo.
vleka torrentov, oddaja oglasa na bolho z sliko, download filma, prenos podnapisa, preimenovanje podnapisa, ogled filma. misija nemogoce. na androidu to uredis v 5 min vse skupaj.
prenos datotek po domaci mrezi, ali printanje. pozabi brez raznoraznih kolobocij
na super neverjetno gladkem, najbolj zanesljivem sistemu na svetu, najbolj oh in ahhh spriccc....se mi chrome, safari, vecer pa se kaj konstantno sesuva. Na bednem stekajocem zanic androidu se 1x ne!

ne zdaj prosim vojne spet zacet. moje mnenje samo. vem da se za vse zgoraj omenjene nevsecnosti da poiskati alternativo. ampak kot receno se mi ne da to delat za stvari, za katere je logicno da bi morale delat.