iOS vs. Android vs. WP

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ej darjan, ne vem če si že slišal, samo na internetu je na miljone spletnih strani poleg wpcentral in alterja. Mogoče bi kdaj še kako drugo pogledal.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Recimo, da je ta tema prava... Svojega Androida sem zamenjal z WP telefonom (ni Nokia) in zanekrat sem zelo zadovoljen. Kljub temu, da ima slabše specifikacije dela bolj tekoče.
smile-1.gif

Saj, sem ga že kar naštudiral, razen nekaj me pa zanima. Nikjer nisem našel, kaj pomenijo vse tiste ikonce na vrhu ekrana (če potegnem z prstom od zgoraj dol) , ok ene poznam.. baterij, E/H/3G za signal, neke črtice za vibriranje. Potem pa se mi vsake toliko pokaže tudi ena pika, pa ne vem kaj pomeni. Vem, da je bila enrkat ena slika, kjer je vse razloženo, a je ne najdem. Ve kdo kje bi bil oto opisano, oz. vsaj kako se tem ikoncam reče da pogledam.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
V bistvu še glede aplikacij kar precej manjka WP-ju napram iosu in androidu. Tudi več novih aplikacij se že v štartu naredil za iOs in Android.
Tudi meniji in barve marsikaterega mladega odbijejo. Vsaj kolikor sem jaz ljudi spoznaval z WP-jem.

Primerjal sem recimo SGS4 in 1020ko. Približno enako je že, tukaj je potem samo še okus in image tisti, ki odloči o nakupu novega. V nobenem primeru pa ne moreš z nobenim zgrešiti

Meni je pa ravno vmesnik veliko boljši kot pri Androidu in iPhoneu. Hmm... Edino aplikacija za klicanje je nerodna. Dostop do imenika, številk, zadnji klici in podobne stvari je imel Symbian veliko bolje rešeno. Upam, da kaj izboljšajo v različici 8.1.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Rapdialer.

Potem imaš pa 2 ločene ploščici, eno za imenik in priljubljene, drugo pa za zgodovino (obstoječi imenik/zgodovina tile) - en tap in imaš željeno - win win situacija.

Aja, pogosto klicane osebe lahko tudi pinaš direktno na start screen.

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Kot pravi Titov - Rapdialer MUST HAVE aplikacija na Windows Phone.

Glede izgleda je pa tudi men najbolj user friendly, bolj kot android ali ios.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Rabim pomoc
smile-1.gif

za boljso polovico se kupuje telefon. DO sedaj ej imela nekaj HTC, ki pa skozi nekaj serje... signal nihakot, na servisu pa pravijo da je ok
frown-1.gif

Rabi predvsem za klical, slikat, pa kdaj pa kdaj navigacijo. Nekako sem si zamislil Iphona 5c (dobim ga za cca 300€),.... a je za ta denar kaj drugega boljsega?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Da
smile-1.gif

Lahko pa še za kako Lumio pogledaš (Windows Phone). Pač odvisno od preference operacijskega sistema. Če ni zahtevna ji bo v končni fazi vseeno kaj ima.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.903
113
Ce je za babo bi lahko vedo da ni drugo vazno kot da je lepo. Tak da ce ji kaki nexsus namesto barvaste plastike domu prineses, reskiras da ga nazaj v glavo dobis

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Sicer ne vem zakaj, amapka me mogoce se najbolj vlece za Iphone (mogoce zato ker mam sam 5-ko)
smile-1.gif
Nokia nekako odpade,..

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Jaz bi ti predlagal, da vzameš za ženo iPhone 5c ali pa druga varianta (cca. v istem cenovnem rangu) Nokia Lumia 925, ki je v živo zelo estetski, tanek, lahek. Alternativa Nokia zato, ker je dobro izdelan, eden boljših fotoaparatov (kar si rekel, da bo uporabljala) in dobra brezplačna navigacija (kar praviš, da tudi potrebuje). Je pa res, da bi se morala nekoliko navaditi na drug op.sistem, kar pa načeloma ni težavno.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Kar gledam me pride 925 enako denarja kot 5c. Tam kjer bom jest to vzel,.. drugje vem da je 925 cenejsa.

Kaj pa v tem primeru?