Internet preko Mobitela..

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Jaz od cca 25 linkov na youtube ali celo celih filmckov, ki jih dobim na mail vsak teden, pogledam tocno nobenega, tudi ko je racunalnik priklopljen na 10/10. Ce si odvisen samo od mobilnega interneta, bi bilo mogoce 100mb premalo ne zaradi mailov, temvec pozresnega antivirusa (tudi tu bi se dalo se kaj ukreniti), predvsem pa obcasnih windows updajtov, ki pa tudi niso ne vem kaj esencialni. Torrenti in mula so zgolj zabava, ki si jo pac privoscis, ker si jo lahko. Seveda hocem reci, da 100mb ni cez glavo, ampak ob danasnjih moznosti downloadanja vseh sort zadev, clovek pozabi, da se da s 100mb da skozi priti - oz s toliko vec kot 100mb, kolikor je se ceneje kot 1gb paket.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Se da skos prit, ampak nisi več tak komot. Smisel tehnologije pa je ravno to - narediti življenje bolj udobno.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Se da skos prit, ampak nisi več tak komot. Smisel tehnologije pa je ravno to - narediti življenje bolj udobno.
Zdaj se pa pojavi vprašanje kaj komu pomeni "narediti življenje bolj udobno". Recimo nekomu mogoče več pomeni, da lahko tedensko potegne dol 10gb pr0na, drugemu pa da je lahko na netu kadarkoli in kjerkoli. Pa naj bo to v knjžnici, bifeju ali pa avtobusu. Če hočeš bit pa res kamot v obeh pogledih, imaš pa 10gb paket tudi več kot dovolj, če le nisi nek pretiran p2p freak (ok, preko DSL imam mesečno precej več prometa, toda tudi če bi ga zmanjšal ne bi bilo nobene razlike - bi pač iskal samo filme, ki jih bom tudi res pogledal, pa še tiste potegnil dol samo v eni kopiji, ne pa v 3 zaradi "katera bo prej")

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Semizdi da ima več oseb enak zunanji IP, zato so vsi porti zaprti, saj si dejansko za NAT firewallom. Vsaj pri mobitelu semizdi da sem to nekje zasledil.

Alisha

Pripravnik
8. nov 2007
36
0
6
Imam eno vprašanje...berem te poste, pa mi ni čisto jasno. Sama bi zelo rada mp3-je kar z mobilnega interneta potegnila in me zanima, kako bi to najlažje izvedla. Omenjate torrente pa e-mule, ampak mi ni jasno, kako je to izvedljivo na mobilcu. :/

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Na mobilcu malo težje, če nimaš direktnega linka do mp3-ja.
Večina (vsaj tisti ki imajo naročene podatkovne pakete) nas uporablja mobilni internet skupaj s PCjem.
Torej telefon ozr podatkovna kartica je samo modem s katerim dostopamo do interneta na PCju.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Nič ni težje, deluje brez problema le če imaš symbian telefon in gor naloženo aplikacijo symella