Internet preko Mobitela..

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Seveda ni razlike. S stališča operaterja je čist vseen, kaj se prenaša. Glavno, da tečejo kilobajti.
Bom sprobal utorrent preko HSDPA. Pred časom mi je delal, če se prav spomnim. Resda pa mi ne sede preko mobilnega interneta dol vleči filmov.

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Sej torrenti lavfajo... 3kB/s
grin1.gif
, ker so porti zaprti.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Resda pa mi ne sede preko mobilnega interneta dol vleči filmov.

Vidiš meni pa. Ker je pač to moj edini dostop do interneta in če že imam zakupljenih 10GB podatkov, bi jih želel tudi 10GB prenesti, brez da mi M@ meče polena pod noge z zapiranjem portov.
grin1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:

Resno me zanima kakšna je razlika (iz vidika operaterja) če bi nekdo 10GB porabil za službo ali pa za torrente?
Ogromna! Tistih, ki bi 10gb porabili za službo je manj, hkrati pa imajo (zaradi pogovorov in drugih storitev) bistveno višje račune, tako da se "izguba" že tam pokrije.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
In kako je s porti pri Simobilu? So odprti? Si mogoče kaj poklical operaterja in pojamral? Če nisi, zakaj (še) ne? Če si, kaj so ti rekli? Če so te zavrnili, ali si napisal pritožbo/reklamacijo računa?

Ne samo jamrati tukaj. Samo od sebe se ne bo nič uredilo. Dvigni telefon in pokliči. Če ne boš zadovoljen, napiši dopis. Nanj boš dobil odgovor. V Mobitelu se na vsak zdravorazumski dopis odgovori. Korporativna politika, ki zahteva odgovore tudi na pogosto neumna vprašanja.

Je pa žalostno, da te moramo zelo dobri poznavalci scene in insiderji učiti o takšnih stvareh, ki bi jim nekateri rekli pljuvanje v lastno skledo.
No, jaz jim pravim drugače - fair in uravnotežena informacija ter nasvet, kar je dobrina, ki je na Alter.si ni ravno v izobilju.

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Kaj torrenti in služba niso združljivi??? Sicer pa a so res porti na Mobitelu zaprti? Zdi se mi, da so (vsaj včasih) bili zaprti na Si.mobilu, ne pa na Mobitelu.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Si siguren da ne delajo?

Jaz sem namreč na telefon naložil symbian programčke za torrente in približek ene mule in je stvar delovala.
Sem posnel 1 film dol, hitrost je bila 45KB/s, potem se pa poskusil še preko tiste mule in je tudi normalno delovalo.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Ma če to drži, potem so pa res naredili dobro potezo. Pocenitev pa taka, mladini vzamejo popust, ostalim pa dajo ceneje, ki jih itak 80% tega nikoli ne uporablja.
jezen.gif

Jah nekje se jim mora pokriti
rolleyes-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mladina bo to itak uporabljala, ostale pa je potrebno stimulirat,...
v končni fazi pa kdo pravi da mora vse dobit mladina,...

b

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
In čemu potem sploh ponujajo 10GB paket?
Resno me zanima kakšna je razlika (iz vidika operaterja) če bi nekdo 10GB porabil za službo ali pa za torrente?
Jaz je namreč ne vidim.

10 GB se splača tudi če preneseš več kot 2 GB podatkov, kar je za en film. In seveda tak paket lahko ponujajo, dokler se nanj ne naroči preveč uporabnikov, ki uporabljajo isto bazno postajo, sicer je potrebna nadgradnja postaje.

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
Itak je itak mladim namenjen, očitno je to njihova primarna ciljna publika za manjše prenose ipd. Ne morš vsega v en koš metat, to delajo slabi marketingaši.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Kaj pa tisti vsako-mesečni popust 10 mb še obstaja, ali so ga sedaj s tem ukinili?
Tole sem preveril in free 10 mega na mesec 100 % ostaja za tiste srečneže, ki so takrat kupili z1010.
smile-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Kaj pa tisti vsako-mesečni popust 10 mb še obstaja, ali so ga sedaj s tem ukinili?
Tole sem preveril in free 10 mega na mesec 100 % ostaja za tiste srečneže, ki so takrat kupili z1010.
smile-1.gif
Tudi drugi, ki ga niso, ga še imajo. Preverjeno. Nazadnje je bil UMTS telefon tam kupljeen lani septembra in je na zadnjem računu obračunan popust (del).

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
10 MB je res malenkost. Se pa še vedno marsikomu splača kupit paket 1 GB in odjavit stacionarni internet. To je recimo naredila moja sestrična, ki internet uporablja za gmail.com in 24ur.com.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
točno tako 1GB je za maile in surfanje odlična izbira, če pa rabiš samo za maile pregledovat pa je itak dovolj osnovni paket, saj to opravis kar preko telefona

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Za resne uporabnike, ki si pošiljamo plain text ja, glede na to da pa ljudje ne znajo poslati linka na youtube nameso 9 MB velikega videa, pa počasi tudi 1 GB ne bo dovolj. : -)))

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
tudi za to je dovolj. saj si itak v nastavitvah označiš naj ti prenese le glavo sporočila, potem pa odpiraš tista, ki te zanimajo. preko telefona ali računalnika, če uporabljaš outlook in podobne mail programe. če pa mail preko neta gledaš, pa itak ne prenaša videa, dokler ga ne klikneš. probelm je le, če si hočeš vsak tak filmček pogledati, kar pa se mi zdi nemogoče, saj toliko enega brezveznega sranja kot se ga po youtubu pretaka, ne more nobenega popolnoma interesirat.

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
help! mene moj se k610i vsake toliko spomni na nekakšne posodobitve in če jih želim prenesti. potem kar pritisnem ne.
uf-1.gif

kaj pomeni, če želim te posodobitve prenesti? potem plačam prenos podatkov? in za koliko kb/mb je običajno teh podatkov?
confused-1.gif

hvala za odg.