Internet preko Mobitela..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
..je sedaj tudi v Itak paketu plačljiv.
Ali se neuradno kaj govori o podaljšanju ali čem podobnem, saj moram sicer do konca tedna nabavit Instant paket..

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Misliš verjetno Instant internet.

Nič kaj dosti se ne govori in če je kdo mislil, da bo Mobitel začel šenkavat storitve, se je precej zmotil.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Čaki, æe si že uporabljal mobilni internet v Itak paketu, pol že imaš modem al pa kartico in rabiš samo paket podatkovni bonus dokupit - za 100 MB, 1 GB al pa 10 GB.

Finta instant interneta je, da je vse v eni škatli - modem, inštalacija in podatkovni bonus.

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik blustar pravi:
Čaki, æe si že uporabljal mobilni internet v Itak paketu, pol že imaš modem al pa kartico

Mogoče je uporabljal telefon kot modem
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
dans dobil SMS od mobitela, da je za Itak paket 50% bol poceni srfanje kot preden so uvedli 1GB zastrojn. Se pravi je po novem za 1kb treba odštet 0,00021€. Meni se zdi ugodno

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Da, temu se reče targetirano obveščanje tistih, ki jim novost nekaj pomeni. Zakaj bi dvigovali pomp po vsej Sloveniji brez potrebe. Hkrati je povsem skladno z retention politiko Mobitela, ki se predvsem trudi čim bolj zadovoljiti obstoječe uporabnike in vlaga predvsem vanje, manj pa v pridobitev novih.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Živjo,
ja res - prej sem uporabljal telefon, kar ni bilo praktično, ker se je hitro spraznila baterija, zato sem se sedaj odločil kupiti modem.. Problem je samo v tem, ker je na mojem področju samo GPRS signal - to je 80 kb/sek
frown-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
EDGE gre hitreje in EDGE imaš skoraj zagotovo. Hitrost, ki jo navajaš, je možna že samo preko Mobitel GPRS, ki je pred časom tudi postal hitrejši (sedaj okoli 80 kb/s). Preko EDGE lahko računaš na hitrosti do 200 kb/s.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Sefan pravi:
dans dobil SMS od mobitela, da je za Itak paket 50% bol poceni srfanje kot preden so uvedli 1GB zastrojn. Se pravi je po novem za 1kb treba odštet 0,00021€. Meni se zdi ugodno

jaz nisem dobil nobenega obvestila ... tudi UMTS je postal plačljiv ... in tudi niso posebej obvestili ... malo bolj bi se lahko potrudli za svoje naročnike
crazy1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A rabiš priporočeno pošto? Poglej, predpisi dovoljujejo že samo to, da objavijo na svoji spletni strani spremembe cen. To so storili, spremembe se znajdejo tudi na zadnji strani uradnega dokumenta, imenovanega račun za storitve. Oglasov na TV pa res ne bo noben plačeval za takšne stvari.
UMTS je bil (videotelefonija) že prej plačljiv. Bodimo natančni. Cena je bila postavljena na bivših 50 SIT. Veljal je 100% popust v promocijskem obdobju, ki se je zavleklo na par let. Kar veliko, a ne?
No, popust se je zaključil, cena videotelefonije pa se je znižala s prejšnjih 50 SIT na enako ceno, kot velja za govor. Ta pa je krepko nižja od bivših 50 SIT na minuto.
Če bi bili mandlci bi lahko celo rekli, da so cene znižali. Verjetno bi se našel kakšen v SLO, ki bi to celo tako komuniciral...

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Na Mobitelu so preverili bazne postaje v moji bližini in baje bi EGE deloval zelo pogojno - včasih ja, včasih ne..
Razmišljam sedaj še v drugo smer - WLAN iz mojega prejšnjega stanovanja, ki je oddaljen 4 km, vmes pa je samo cca. 10 hiš..

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
4 km za WLAN ni malo, rabil boš popoln line of sight, brez ovir, kot so hiše, gozd, hrib...
Pa usmerjene antene na obeh straneh in dva solidna WLAN routerja.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
No sej opcija pa je še, da dam zunanjo anteno za mobitel in GSM repetitor. To stane cca. 250 EUR pokrije 200 m2, samo me je malo strah sevanja. Na kateri frekvenci pa deluje EDGE - 900 ali 1800 Mhz?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
EDGE je zgolj noiv kompresijski kodek, ki nadgrajuje GPRS. Torej deluje pri klasičnem sistemu GSM, le-ta pa na 900 in 1800 MHz. Če nisi ravno sredi velikega mesta (kar nisi) bo tvoj repetitor sprejemal in oddajal signal v 900 MHz območju. Sevanja pa se ni treba bati. Tvoj brivnik seva 1000x bolj.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
lahko pa pokličeš tudi na mobitel in ti sporočijo točno jakost signala za konkretno lokacijo. v nekaterih mobitel centrih so na prodajo tudi usmerjevalne antene za boljšo pokritost.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Sefan pravi:

Razmisli!
Prej si imel (pišem v SIT, ker je preglednejše) 0,1SIT/kB,
kar pomeni, da se ti je izplačalo le če si naredil do 20MB prometa, sicer je bilo bolje zakupiti 100MB za 2000 SIT.
Sedaj se ta meja spremeni v 40MB.

Pri konkretno uporabi še vedno premalo in si zopet na zakupljenih minutah.
Če pa malo uporabljaš, pa je tudi pocenitev v absolutnih številkah mala.

Sicer pa za vse naročnike velja, da so se pocenili tudi kB nad zakupljeno količino. Aja pa planet je zastojn.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Kaj pa tisti vsako-mesečni popust 10 mb še obstaja, ali so ga sedaj s tem ukinili?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
EDGE je zgolj noiv kompresijski kodek, ki nadgrajuje GPRS. Torej deluje pri klasičnem sistemu GSM, le-ta pa na 900 in 1800 MHz. Če nisi ravno sredi velikega mesta (kar nisi) bo tvoj repetitor sprejemal in oddajal signal v 900 MHz območju. Sevanja pa se ni treba bati. Tvoj brivnik seva 1000x bolj.

EDGE nima prav dosti skupnega s kompresijskim kodekom.
EDGE je v principu GPRS, s tem:
- da uporablja bolj učinkovito modulacijsko tehniko (PSK versus GMSK pri GPRS) in so tako dvignili bitrate/prenosno hitrost preko radijskega kanala za nekajkrat,
- da so popucali in zoptimizirali še ostale malenkosti in s tem pridobili še par dodatnih % na hitrosti.

Naslednja faza je Evolved EDGE z QAM modulacijo in še večjimi bitrate-i preko radijskega kanala. Čeprav mislim, da se bosta zlasala do krvi z WCDMA na 900 MHz. Bomo videli, kateri od njiju bo preživel, oz. obveljal. Pri obeh so reči pro & contra.
wink-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Kaj pa tisti vsako-mesečni popust 10 mb še obstaja, ali so ga sedaj s tem ukinili?
Tega popusta nima prav veliko naročnikov, zato upam da se bo zgubil nekje med papirologijo in bo ostal še lep čas.
smile-1.gif

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Citat:
Uporabnik Sefan pravi:

jaz nisem dobil nobenega obvestila ... tudi UMTS je postal plačljiv ... in tudi niso posebej obvestili ... malo bolj bi se lahko potrudli za svoje naročnike
crazy1.gif

Za uporabnike Itak so poslali dva tipa obvestil: če si ful prenašal podatke, so ti poslali sporočilo, da si vzemi Maksi/Mega/Giga paket, če pa nisi, so ti pa povedali, da te 10MB pride 500SIT z Mini GPRS v Itak.