Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

jello

Guru
22. sep 2008
10.114
3.856
113
Samo potrjuješ kar sem napisal. Da jim sami delate reklamo ko za vsak njihov prdec naredite celo dramo. Pa kaj če so odkrili skrčflacijo stoletje za vsemi ostalimi? Mogoče se jutri lotijo ribjih palčk in zgoženi ugotovijo da lahko vsebujejo sledi rib. In? Če rabiš Niko, zato da sam izpadeš boljši pol ne vem kaj naj drugega rečem kot da si princeska.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.305
10.608
113
a se ne bi lotili zatiranih žensk, pa tam raje skakale in plesale? A ni to bil namen društva? Tako sem jaz razumel.
Zdaj pa onesnažujejo vso sceno, že par let. Ni mi všeč.

2. jul 2020
4.985
6.516
113
Da jim sami delate reklamo ko za vsak njihov prdec naredite celo dramo.

Za razliko od Damjana Murkota in drame ob njegovih prdcih, so pri teh nevladnikih prdci vohajo precej daleč:

Ti prdci pa tako zaudarjajo po blatu, da celo potem dobijo ministra s stolčkom posebej zanj. Menda bi gradil stanovanja. Ker pa je njegova kompetenca na nivoju publikacij o rimjobih, ta stanovanja še čakamo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.235
2.554
113
Tale ''FIT'' ji pa ne gre v rit!

nika.jpg
Nika v Braziliji.jpg
Nika kovač 4.jpg

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
Vse kar piše FIT, VITAL,ipd... je avtomatsko dražje za enih 50%.
Navadne kosmiče naj primerjajo , ki so se sigurno tud podražil sam so recimo cca 2€/kg.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.399
3.715
113
dognanja 8. marca

Zmanjšali naj bi maso izdelka, in sicer tako, da je obseg tulca, v katerem je shranjen čips, ožji, hkrati pa je tulec nižji.

428190406_777856784388357_6876433960159542887_n.jpg

(to NI parodija, je iz strani njihovega projekta)

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Jaz pa ne razumem, kaj jih to boli... Cena je pac taka kot je... Nikjer ne pise, da ne morejo odprt firme in delat to... Pa nej majo se strategijo, da ti placajo, ce uzmes... Pa da vidmo do kam pripelje...

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in 8888

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.235
2.554
113
Zanimivo.
Tako ugotavljanje podražitve sem zasledil avgusta 2023, ko je v Jutranjem listu Škrtica omenila, da je ena ženska listke skret papirja preštevala! In jih je bilo manj.
Trdi, da si ni mogla normalno rit obrisat!

p.s. tisti čips je fake slika! Je pa iz projekta!

jello

Guru
22. sep 2008
10.114
3.856
113
Jaz pa ne razumem, zakaj vas tako boli. Oziroma, s čim vas tako ogrožajo? Na novo so odkrili toplo vodo, prepričani, da delajo revolucijo, ko počnejo nekaj, kar zveza potrošnikov dela že desetletja. All fucks given.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.123
6.926
113
Boli zato, ker namesto da bi rekli "kot ZPS ugotavlja ze leta, se dogaja tudi to in to", oni naredijo PR SPin "I8M nad inflacijo - ali ste vedeli kaj pocnejo grdi trgovci in proizvajalci? Ugotovili smo to in to".

In na ta nacin gradijo temelj, da bodo v trenutku predcasnih volitev skocili iz omare in kot neodvisni institut, ki se bori za malega cloveka, tudi tako, da gre nad inflacijo, poali svoje mnenje kako je potrebno podpreti novi obraz in nadaljevati z bojem za socialno druzbo (vstavi se nadaljnjih 35 floskul po zelji).

Zato boli in se vsem zdi neumno to politicno napihovanje in sprenevedanje.

In ko nekdo "gre nad inflacijo" z f.aking primerjavo mandljevega mleka. Ne se zaj.ebavat, naj grejo v kako menzo pa delavcem razlozijo zakaj je v enem letu malica sla iz 5 na 7 EUR za pasulj s klobaso.

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Jaz pa ne razumem, zakaj vas tako boli. Oziroma, s čim vas tako ogrožajo? Na novo so odkrili toplo vodo, prepričani, da delajo revolucijo, ko počnejo nekaj, kar zveza potrošnikov dela že desetletja. All fucks given.

jello, zagotovo poznaš pojem svetlobno onesnaženje, ki zna biti kar zoprna stvar, ki se mu težko izogneš, tudi če nimaš nič opravka z njim.

Svetlobno onesnaženje
Neprimerna osvetlitev povzroča motečo osvetljenost, ki vpliva na ljudi, ptice in žuželke, ob hkrati nepotrebni veliki porabi električne energije za osvetljevanje. S primernimi ukrepi je to možno omiliti.
Cilj omejevanja svetlobnega onesnaženja je zmanjšanje moteče osvetljenosti, ki vpliva tako na ljudi kot na ptice in žuželke, ob hkratni omejitvi porabe električne energije, namenjene za osvetljevanje. (vir: gov.si)

I8M je pa tak primer medijskega onesnaženja, na prvi pogled precej neškodljivo početje (zero fucks given), po premisleku pa vidiš, da zadeva niti ni tako nedolžna (kot tudi svetlobno onesnaženje ni) in ima izrazito družbeno škodljiv učinek (od tega naprej, da odžirajo medijski prostor organizacijam, ki delajo družbeno bolj koristno delo in ne delajo na samopromociji, .....)

Npr. v ponedeljek, ko je bila novica dneva, da je I8M pogumno zakorakal v boj proti inflaciji, je bil tudi mednarodni dan epilepsije, kar pa je bila le v nekaterih medijih obrobna novica. Pa je ozaveščanje, kaj epilepsija je (upoštevajoč, da je ena najbolj pogostih nevroloških motenj), kako pomagati ob epileptičnem napadu, družbeno znatno bolj pomembno od samopromocije I8M.

jello

Guru
22. sep 2008
10.114
3.856
113
Ojoj, saj bi se strinjal, če bi tole napisal pred desetimi leti, tako pa je v današnjih časih samo nič drugega kot patetično (vlečenje izgovorov iz riti, če odštejemo whataboutthefuckizem). Ob vsakodnevnem gnojenju kompletne medijske krajine, ki ji danes brez težav rečemo greznica, pa se to sploh ne sliši več tako slabo, je tole kar se gre I8M manj kot mušji prdec.

Zadnjič sem v bedakih na cesti pokomentiral eno gnojnico, sicer popolnoma resnega članka na temo policijske kontrole, pa se nihče ni oglasil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.123
6.926
113
Ojoj, saj bi se strinjal, če bi tole napisal pred desetimi leti, tako pa je v današnjih časih samo nič drugega kot patetično (vlečenje izgovorov iz riti, če odštejemo whataboutthefuckizem). Ob vsakodnevnem gnojenju kompletne medijske krajine, ki ji danes brez težav rečemo greznica, pa se to sploh ne sliši več tako slabo, je tole kar se gre I8M manj kot mušji prdec.

Zadnjič sem v bedakih na cesti pokomentiral eno gnojnico, sicer popolnoma resnega članka na temo policijske kontrole, pa se nihče ni oglasil.
Saj se ne rabis strinjat - vprasal si pa sem ti napisal kaj boli.

ne gre za medijsko greznico. Gre za politicno manipulacijo pod krinko NVO.

grem pogledat temo ki jo omenjas…ne
redno.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.258
6.093
113
Nekdo je izpolnil obrazec 8. marca proti podražitvam in uporabil 100.000 elektronskih naslovov. Odvetniška pisarna Senica je vložila prijavo na policijo.

V napadu je doslej neznani storilec zlorabil elektronske naslove skoraj sto tisoč posameznikov in organizacij baze podatkov, ki je sicer v inštitutu ne poznajo. “S temi email naslovi je napadalec nepooblaščeno podpisal peticijo. Na spletni naslov Inštituta smo začeli prejemati začudena elektronska sporočila posameznikov, ki nikoli niso podpisali nobene naše peticije,” so pojasnili.

Dodali so še, da je napad “ponovni poskus utišanja, diskreditacije in spodkopavanja kredibilnosti inštituta. Direktorica inštituta Nika Kovač pa je ob tem poudarila, da “ne bodo dovolili, da jih ustrahujejo”. Ustrezne postopke so že sprožili, ekipa IT strokovnjakov pa je v najkrajšem možnem času izvedla vse potrebne nadgradnje in ukrepe, ki so zaustavili napad. “Prav tako so preverili in nato tudi potrdili, da so vsi osebni podatki dejanskih podpisnikov peticije na varnem,” so še sporočili iz inštituta.