Impreza STI

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, da še malo pojezim Subaru ljubitelje.

Od žalosti je Subaru šel na Dakar, kjer ni več Citroena. Pa kljub temu, da so tam še sami penzjoneri, je pridelal 1 dan zamude
smile-1.gif
Prijavili so se z neko "gozdarsko" varianto vozila.

Saj nikogar ne jeziš, le zabavamo se nad tvojim nepoznavanjem stvari (da ne uporabim hujšega izraza).
In ne, Subaru ni šel na dakar. S tistim, kar je bilo tam, tovarna nima nič (tam so tovarniški le VW in BMW, Nissan in deloma Mitsu pa imata podporo francoskega in še kakega uvoznika, ne pa tudi tovarne). Vsak prvatnik si lahko kupi avto, ga (po prvilih) predela in se prijavi ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz se pa zabavam nad slepo ljubeznijo do "korejskega" neuporabnega vozila. Če bi bila zadeva tudi vizualno tako napredna in vrhunska, bi jo zagotovo še drugi proizvajalci kopirali.

Spominjam se, ko sem spremljal wrc in se spraševal zakaj ne more subaru dosegati vsaj konkurenčnih rezultatov, bili so ja prvaki itd. No potem najavijo nov avto, ven pa pride face lifting iz 90. let. Vsi so šli na 3 vratne različice, oni pa še kar z "družinskim" vozilom, da ne govorim o zastareli bokser zasnovi.
Rezultat je bil jasen vnaprej.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Vsi so šli na 3 vratne različice, oni pa še kar z "družinskim" vozilom, da ne govorim o zastareli bokser zasnovi.
Rezultat je bil jasen vnaprej.

Vsi?
Konkurenca je le Evo, in Evo je štirivraten. Na račun petvratne različice so sicer dobili nekaj novih kupcev, so jih pa tudi nekaj izgubili, kar naj bi nova 4-vratna verzija popravila.

In čisto mimogrede: Impreze ne bi nikoli kupil. Ni po mojem okusu - je pa fajn za peljat tu in tam.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
čaki no... dej se zdej malo umiri.

govorimo o STI imprezi. Namen tega avta je turbina, hitrost, športnost. Valda ne moreš od nje pričakovat, da bo uporaben in praktičen. Za to si kupiš outbacka al pa legacya. Pač avto je namenjen tiščanju in brzini. to je to. vse ostalo, kar tebe moti, ne moti vseh kupcev sti. Pač vsega v enem avtu ne moreš imeti. oz. imaš lahko, če imaš denar. In a tebi je cilj imeti avto, k ga vsi kopirajo? Passat, in potem vidiš istega seata? a to ti je ql? a ni bolje imeti avto, k ima svoj stil? in očitno jim gre kar uredu, saj je na cestah veliko imprez sti.

In ja, citreon pa ford so dobri na rallyih, kaj pa v civilnih avtomibilih? a si vidu kakšnega citroena, k ima serijsko turbino, 250+KM, 4x4? Forda? ST? koliko jih je? le zakaj jih samo toliko... pač tukaj brcaš v temo. Subaru in evo nimata konkurence med civilnimi vozili v svojem cenovnem razredu.

me pa zelo impresionira RS4, samo to je igrača za druge denarce pomoje...

I

Izbrisan uporabnik #488

Konkurence nimata, ker ne delajo vozil v tem segmentu in jih zato ne moreš videti (čudno a ne?). EVO je tudi v resnem rallyju wrc pogorel enako kot subaru.

Subaruja noben ne kopira?. Le zakaj?
smile-1.gif
(govorim o izgledu).

Da bi bili Fordi in Citroeni slabi civilni avtomobili pa prvič slišim. Brcaš v temo. Za ceno ki jo plačaš, dobiš primerno kvaliteto.

Če daš za Subaruja 55k+ je normalno da pričakuješ, da bo nekaj časa vozil, sploh če ga le 10% njegovega življenja uporabljaš za njegov namen (al pa še to ne). Ni vrag, da mora držati, če niti 100PSov ne uporabiš, 4x4 pa imaš za prve tri ure dok cestarji ne splužijo in posipajo. Potem pa dalje s tresočo nogo mimo črpalk...

Naj si Subaru ne želi resne konkurence pri tovrstnih vozilih, ker bo še ta renome izgubil.

https://www.youtube.com/watch?v=Wcd_kH-CCq4 = evo Citroena 4x4
smile-1.gif
me zanima Impreza STI kaj bi se dogajalo...

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
pol pa ti nam zrihtaj eno francosko šajtergo s 300 konji pa da bo žvižgala od 2.5k naprej.tako seveda da lahko greš v salon po njo.

taki analitiki mene zabavate sto na uro.si včeraj kupo svoje prve rorcange zdaj pa že cel zelen od pametovanja?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
tomi makinen? kdo je to..kaj je s tem snecerjem?

Kdo je bil?... preteklost. Potem pa mrk, enako za Subaruja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik getrag pravi:
pol pa ti nam zrihtaj eno francosko šajtergo s 300 konji pa da bo žvižgala od 2.5k naprej.tako seveda da lahko greš v salon po njo.

taki analitiki mene zabavate sto na uro.si včeraj kupo svoje prve rorcange zdaj pa že cel zelen od pametovanja?

Za takšno butično povpraševanje se jim ne splača. Drugače bo pa res nerodno za Subaru, če bi se še kdo spomnil... mogoče Korejci al pa Kitajci
smile-1.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
ti posplošuješ nap odlagi slovenskega trga.na celem svetu obstaja dovolj kupcev da pokupijo impreze.kupca impreze ne zanima če je ta avto isti kot wrc mašina za milijon evrov važen mu je samo uuumf barva pa felne.
včasih pa eni vejo kaj hočejo in ne odstopajo od tega
meni se je tui tip smejal ko mi je prodajal m3 s sesutim spodnjim delom jas pa sn vedo zakaj ga kupujem.čez pol leta sem se jas smejal njemu.meni užitek pa zadovoljstvo pa zagotovo odtehtata mnenja ljudi ki kaj takega nimajo ali pa ne znajo porihtat

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Snecer, kaj bi ti sploh rad dosegel?

Z negativno reklamo hoče zbiti cene WRX STi različici, da jo bo lahko kupil nekoliko ceneje.
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hehe... dobra!

Snecer: govorim za forde in citroene k bi šli lahko ob bok imprezi ali pa evotu...

in ja... 4x4 je namenjen samo in izključno snegu. sej so res čudni ti japonci. K da je pri nas ful snega? komot bi dal 2wd, pa bi takoj manj požl, a ne??

pa jest res ne vem, kaj ti je?? kako daješ video od citroena 2cv in sprašuješ, kaj bi impreza počela?? za to ima subaru druge avte. za na cesto je impreza, za v teren imaš pa forsterja, a ne?

pišuka, zanč sm kupu traktor, sam je ful bedn, k ne morem it 120 km/h z njim po AC... traktorji sucks!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik getrag pravi:

Za takšno butično povpraševanje se jim ne splača. Drugače bo pa res nerodno za Subaru, če bi se še kdo spomnil... mogoče Korejci al pa Kitajci
smile-1.gif

Zanimivo, da se tako Sbarujo kot Mitsubishiju splača delat te različice. Morda zato (recimo), ker jih prodajajo po celem svetu (in jih zato prodajo dovolj, da se jim še kako splača), kak Citroen pa avtov ne zna prodajat globalno?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Lej SJTV1, ti sploh ne razumeš. Subaru je taka pokveka na štirih kolesih, da so jih primorani ponujat po celem svetu za drage denarje, medtem ko Citroënu zadostuje že Francija.
grims-1.gif

Zdaj lahko samo ugibaš kje je več norcev.
hysterical-1.gif

Mislim pa, da bi lahko WRC ukinili in lepo nazaj Grupo A in najmanj 5000 serijskih avtomobilov. Ker tudi Impreza WRX STI nima toliko skupnega s tistim kar je drvelo v WRC.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Saj so nova pravila blizu. 1.6 turbo je kar pogoasta živalca ... OK, 4x4 neima vsaka forma, amapk po drugi strani je pa faj, da lahko tudi kak privatnik kaj naredi (kot na dakarju) ...

Drugače pa: ja, prav imaš. Le na kaj sem mislil, pojma nimam. Še dobro, da imamo Snecerja,d a nam take stvari pojasni.