Impreza STI

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Iz WRC so se umaknili leta 2008. http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_World_Rally_Team
Od kar je Loeb na sceni v bistvu noben avto razen citroen ni dober.)

BTW audi je iz rallya izstopil praktično ko so ukinili grupo B... je zato slab?

Glede uporabnosti pa so to otročarije v smislu ferrari gre 300 ja kaj ti pa bo, kje se boš pa vozil tok?
Kje se boš pa vozil s porsche gt3 ali pa bmw m3? - povsod. No z Imprezo se boš pa lahko izživljal še na parih lokacijah kjer se s prej omenjenimi ne boš mogel.

Kar se tiče forda - žal ni 4wd in zame sodi v kategorijo meganov, astr in podobnih, drugače je pa super.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Model pa še reče v prispevku, da si to kupijo rally vozniki oz. ljubitelji rallyja. Kje je že par let Subaru v resnem rallyju pa tudi ni potrebno omeniti.
Kaj pa je resn rally zate? Če se zledujemo po WRC bi mogl met vsi citroene... zdej mi pa ti prpel enga citroena z 2.0 turbo motorjem in konkretnim 4 kolesnim pogonom. Kar se tiče drugih skupin, ki se bolj približajo cestnim avtom (grupa N) pa položaj subaruja v bistvu ni slab, prej nasprotno.

Če gledamo WRC lahko vidimo kako je žalostno tam propadel zastareli bokser subaru, da so že po enem letu odnehali z novim modelom (atkinson je vozil zadnji?)
Skratka v wrcju ni imel pogojev, ko so se drugi zraven spravili, sploh če omenim citroen, ki je vsepovsod zmagoval, ko se je lotil zadeve (dakar, wrc, nižje grupe itd.).

Saj je že novinar med vrsticami vprašal v prispevku "kdo sploh kupi to sranje?". In to je tudi razlog, da gre za butično vozilo, saj konkurenca kaj podobnega za civilni trg ne dela, ker ni povpraševanja.

Kje se boš pa s tem vozil, saj je pri nas vse poasfaltirano, za brezpotja pa tudi ni, ker bi hitro kaj pofrčalo. Če boš pa uničeval makadam pa verjemi, da te bo enkrat kakšen kmet kje dobil.

Če ne bi subaru imel na havbi zračnika, zadaj pa spojlera, bi itak zgledal kot kakšen korejec iz 90. let. Bi vsaj na obliki malo delali, ne pa da nastane tako skropucalo. Če že ima zavidljive performanse, je katastrofalnega izgleda.

Drugače pa mi verjemi, da če bi Citroen naredil tovrstno vozilo, bi se bolje prodajalo
smile-1.gif
in bilo zagotovo boljše, al pa Ford itd.
Cena tega "korejca" je 55.000 EUR + ? ne se hecat.

pojma nimaš o avtih

I

Izbrisan uporabnik #488

Očitno tudi drugi proizvajalci po svetu ne, da ne prevzamejo vrhunske oblike Subaruja
smile-1.gif
Še Korejci so vmes napredovali.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ne bi v znaku bilo zvezdic pri Subaruju, bi hitro zamenjal modela na cesti. Dobro da je tega modela Kie malo na cestah.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Če ne bi v znaku bilo zvezdic pri Subaruju, bi hitro zamenjal modela na cesti. Dobro da je tega modela Kie malo na cestah.

Raje se drži prava kajti poznavanje avtov ti ne gre kaj prida od rok.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dejansko se res strinjam da so malo za časom kr naenkrat. Včasih je bila IMpreza res top of teh pop zdej je pa samo še znamka. Čeprov mi je na zunaj res nora ta HB oblika. Se mi zdi Ford še najboljš v tem trenutku. Tanov Focus RS je zver
tanov Focus RS je invalid. Pogon spredaj je za športen avto kot tekač z eno nogo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako kot je pogon na sprednje osmešil celotno wrc konkurenco...
smile-1.gif

Tudi Subaruja wrc, hehe.

Res zanimivo... leta 1999 je bilo to in kar 2x, v Španiji in na Korziki.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dejansko se res strinjam da so malo za časom kr naenkrat. Včasih je bila IMpreza res top of teh pop zdej je pa samo še znamka. Čeprov mi je na zunaj res nora ta HB oblika. Se mi zdi Ford še najboljš v tem trenutku. Tanov Focus RS je zver
tanov Focus RS je invalid. Pogon spredaj je za športen avto kot tekač z eno nogo.

PA vseen so nekateri tekači z eno nogo hitrejši od marsikaterega človeka :D

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik disc pravi:
BTW vsi WRC dirkalniki imajo 4.kolesni pogon
smile-1.gif

A takrat 1999 ni bilo tako
smile-1.gif
jih je sprednji pogon na dveh tekmah z lahkoto pospravil...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kje se boš pa s tem vozil, saj je pri nas vse poasfaltirano, za brezpotja pa tudi ni, ker bi hitro kaj pofrčalo. Če boš pa uničeval makadam pa verjemi, da te bo enkrat kakšen kmet kje dobil.
Ircar že ve kje se vozi s takim avtom, verjemi mi.
Drugače pa je nastopanje v WRC prvenstvu precej draga stvar. Zagotovo si večje finančne vložke lahko privoščijo veliki proizvajalci kot so Citroen ali Ford. Subaru je majhen, zato tudi ni denarja.Ne vem, zakaj ne naredita Citroen ali Ford civilnega avta, ki bi bil konkurenca Imprezi STI ali Evo 10. Mogoče zato, ker je za na cesto treba narediti vzdržljiv avto ki bo delal več kot par sto kilometrov naganjanja?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Ksz...

Sam cakal sem, kdaj boste temo spravili na nivo, kot je sedaj. No pa vam je uspelo... iskrene cestitke!

Zanimivo je pa predvsem to, da je priblizno tak avto peljalo par akterjev tele teme. Mogoce vas je za stevilo prstov ene roke. Ampak veste pa vsi vse. Svaka vam cast!

Ontopic: mene oblika hudo spominja na evota 6-te ali 6.5 generacije. Kar se pa tehnike tice je pa na mestu. O tem ni za dvomit.