Imajo avtobusarji zapovedano voziti takole?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
V temle križišču vsako jutro poleg tistih, katerim se res "mudi" v službo in s pasu za naravnost tu zavijajo levo to redno delajo tudi avtobusarji. So plačani na čas, jim to zapoveduje delodajalec, ali to pač počnejo, ker je preoster zavoj v levo in ga ne more namotat? Ah kaj se sploh grem, samo fouš sem jim, ker nimam jajc, da bi to storil tud sam, pussy pač
evil.gif

Slikca...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
To počnejo, ker drugače ne morejo namotat. Tudi na izvozu LJ Savlje/Industrijska cona šiška to tako ponejo. Mislim, da nimajo šanse, da bi drugače zmotali v tisti gužvi.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Na konkretno tem kriziscu, ki pelje iz Crnuc proti industirjski coni Trzin je dovolj placa, da bi lahko namotali tudi ce bi se lepo postavili na levi pas... Verjetno pa gredo po pasu za naravnost, ker je ta bolj prazen...
rolleyes-1.gif

Podobno je na kriziscu, kjer prides iz obvoznice na Dolenjsko cesto... Za zavijanje levo proti Lavrici in Skofljici je samo skrajno levi pas... pa marsikateri, ki se mu "mudi" pelje po pasu, ki je za naravnost (v IC Rudnik), peljejo potem levo proti Lavrici ... in teh krizisc je se precej...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
jest tud to prakticiram.

predvsem me moti, zakaj na takih križiščih, kjer je gužva, ne uredijo tega, če je mogoče. Če se priključuješ na dvopasovnico, ne vem zakaj ne bi mogl narest dva pasova za zavijat. ta zunanji ima še opicjo naravnost. Načeloma se ne bi smelo zabasat...

policajev pa ni zato, ker sami vejo, da je bolje da zjutraj pustijo tistih par k si pač tam upajo, pa je vsaj gužva malo manjša. sej pravila se marsikje kršijo, pa ni policajev... zihr jih z razlogom ni tam. sej na ac bi tud lahko kazni pisali zarad varnostne razdalje, pa jih ne, ker vejo, da če bi se tega vsi držali bi bil ob 16h krog okoli lj hitro sklenjen. da ne govorim kako bi bilo ob 7h zjutraj...

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
ne da bi se postavljal na katero stran, ampak ali avtobusarji pri tem početju koga ogrožajo, ovirajo ali kako drugače motijo? ker če je odgovor ne, potem ne vidim problema.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Ogrožajo tiste, ki želijo zaviti levo proti rondoju, ker lahko samo ugibaš ali je za avtobusom kakšen, ki želi voziti naravnost in ravno zato je bilo tam že precej nesreč.

Sam sem se že navadil na takšno početje avtobusarjev in pač stojim in čakam dokler nisem 100% prepričan da avtobus res zavija levo in da nima dovolj prostora, da bi spustil nekoga, ki želi iti naravnost in bi mi sekal pot. In ker je interval zelo kratek gre pač samo eden ali dva v križišče, ostali za nami pa se mirno lahko pizdijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.696
6.717
113
pri taščici
ovirajo tiste ki iz nasprotne strani zavijajo levo, ovirajo tiste ki peljejo za njimi ker na pasu za naravnost stojijo ker čakajo za levo.

Sicer pa isto tudi jaz počnem na zaloški proti štajerski. samo tam nič ne čakaš (nasproti vozeči imajo rdečo) in ob gneči se lepo "švercam"po desni mimo. (sta dva pasova naprej).

važno da je gneča od 1h do 5h popoldne in kolona dolga nekaj 100m na zaloški, poleg blindiranega pasu za naravnost!
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest tud to prakticiram.

policajev pa ni zato, ker sami vejo, da je bolje da zjutraj pustijo tistih par k si pač tam upajo, pa je vsaj gužva malo manjša.

Bravo. zaradi takih, kot si ti, je gužva malo manjša. Ane?
Ampak pomoje bo bolj držalo to, da taki, ki takole zavijajo se imajo za nekaj več od drugih in se nim ne da čakat. Zakaj bi en velik frajer čakal za navadnimi ljudmi, če mu ni treba. In taki ljudje se tudi v prometu večinom obnašajo tako, kot da so nekaj več od drugih.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
ja valda se pozna 5-10 avtov, sploh če je en pas.

in nimam se za nič več od drugih, samo za bolj iznajdljivega se pa imam!
wink-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
V našem selu je takih iznajdljivcev zmeraj več, celo taki se najdejo, ki če je cesta prazna, zapeljejo v rdečo. Sej če tako gledaš, niso nobenega ogrožali, pač se znajdejo. Si pa normalen folk o takih kot si ti in podobnih seveda ne misli, da so iznajdljivi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
in ti misliš da mi je mar?

men, če me en ne ogroža, je čisto vseen kaj počne na cesti. dokler je varno, se lahko tud rikverc v rdečo vozi.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
in ti misliš da mi je mar?

men, če me en ne ogroža, je čisto vseen kaj počne na cesti. dokler je varno, se lahko tud rikverc v rdečo vozi.

Se mi je zdelo, da ti res ni mar.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Podobni pacienti so tudi na križišču Kajuhove in Letališke, ko po Letališki iz smeri BTC-ja veselo pripeljejo po srednjem pasu, ki je za naravnost in zavijejo levo proti Zaloški, čez avtobusno postajo. Ne vem, zakaj bi bilo tako težko tja postaviti kakšnega policaja ali dva, ki bi polnila proračun. Glede na to, da se ob vsakem semaforjevem ciklu najde vsaj eden ali dva primerka, bi bil posel zagotovljen.
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne da bi se postavljal na katero stran, ampak ali avtobusarji pri tem početju koga ogrožajo, ovirajo ali kako drugače motijo? ker če je odgovor ne, potem ne vidim problema.
Kršijo pšredpise. Je čisto dovolj, da se jih kaznuje.