Imajo avtobusarji zapovedano voziti takole?

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
v idealni sloveniji, kjer bi bilo dovolj policajev na cesti, da bi lahko polovili vse pijane voznike pred vsemi gostilnami, z radarjem merili na vseh kritičnih odsekih in urejali promet na vseh zabasanih križiščih, bi se strinjal, da se dosledno sankcionira tudi vse minorne prekrške. ampak ker se (skoraj) vsi strinjamo, da policajev primanjkuje, jaz raje vidim, da se prvenstveno posvečajo kakim bolj kritičnim primerom, kot so npr. prej omenjeni.
sicer pa so mi že odgovorili, da avtobusarji s svojim početjem dejansko zmanjšujejo preglednost v križišču in tako ogrožajo nasproti vozeče, zato bi se tudi jaz strinjal s sankcioniranjem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
Podobni pacienti so tudi na križišču Kajuhove in Letališke, ko po Letališki iz smeri BTC-ja veselo pripeljejo po srednjem pasu, ki je za naravnost in zavijejo levo proti Zaloški, čez avtobusno postajo. Ne vem, zakaj bi bilo tako težko tja postaviti kakšnega policaja ali dva, ki bi polnila proračun. Glede na to, da se ob vsakem semaforjevem ciklu najde vsaj eden ali dva primerka, bi bil posel zagotovljen.
zmaga.gif

Tam se dnevno dela kontrola.

Osebno se v primeru vecje gnece (cakanje na semaforju vec kot 2 intervala) peljem po srednjem pasu, preckam kajuhovo in nato cez 50m obrnem in grem nazaj ter desno. Obicajno tako "prehitim" cca 2 intervala. Se pa zgodi, da je cez kajuhovo tudi gneca in se ne da lepo takoj obrnit... no in vcasih cakam se dlje potem... Ampak vecinoma pa uspe. In to ni prekrsek preden se kak bistroumnez oglasi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
ok, pol bojo pa spet kolone, pa spet ne bo uredu???

pa kaj ste eni tok zategnjeni??? sej vsi vemo, da so kakšna pravila tud mal smešna in nesmiselna!

če bi se s kršenjem teh tako hudo koga ogrožalo, bi zihr prišli policaji in filali proračun...

Hanzi; greš po sredinskem naravnost, tm polkrožno obrneš - če si spreten, ti uspe še v istem intervalu, drugače pa počakaš na naslednjega - še vedno bo prej, kot pa če bi čakal v koloni od TopDom-a naprej...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ok, pol bojo pa spet kolone, pa spet ne bo uredu???

pa kaj ste eni tok zategnjeni??? sej vsi vemo, da so kakšna pravila tud mal smešna in nesmiselna!

če bi se s kršenjem teh tako hudo koga ogrožalo, bi zihr prišli policaji in filali proračun...

Hanzi; greš po sredinskem naravnost, tm polkrožno obrneš - če si spreten, ti uspe še v istem intervalu, drugače pa počakaš na naslednjega - še vedno bo prej, kot pa če bi čakal v koloni od TopDom-a naprej...

Ti si misliš, da smo eni zategnjeni, jaz si pa o takih, ki tako vozijo v križiščih mislim, da so eni navadni kreteni, ki mislijo, da so nekaj več in jim je pod častjo, da bi nekje malo počakali.

Še vedno pa nisi odgovoril, kako lahko ti veš, da nekdo iz pasu za levo zavijanje ne bo zavil na tisti pas, na katerega greš ti.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest tud to prakticiram.

predvsem me moti, zakaj na takih križiščih, kjer je gužva, ne uredijo tega, če je mogoče. Če se priključuješ na dvopasovnico, ne vem zakaj ne bi mogl narest dva pasova za zavijat. ta zunanji ima še opicjo naravnost. Načeloma se ne bi smelo zabasat...

policajev pa ni zato, ker sami vejo, da je bolje da zjutraj pustijo tistih par k si pač tam upajo, pa je vsaj gužva malo manjša. sej pravila se marsikje kršijo, pa ni policajev... zihr jih z razlogom ni tam. sej na ac bi tud lahko kazni pisali zarad varnostne razdalje, pa jih ne, ker vejo, da če bi se tega vsi držali bi bil ob 16h krog okoli lj hitro sklenjen. da ne govorim kako bi bilo ob 7h zjutraj...

Še vedno čakam tvoj odgovor. Vidim, da si izbral synthmanovo taktiko, da ko en veš odgovora enostavno ignoriraš vprašanja. Ti praviš,. da se v križiščih znajdeš. Upam si trditi, da si ti tisti, ki povzroča zmedo in nevarne situacije, ostali pa se morajo znajti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
ja kolikor razumem tvoje vprašanje...

kaj, pač bom mal pombrezal, pa še spustil, in šel naprej. mogoče zmedem tiste, k ne znajo odreagirat, ko pride do ene malo drugačne situacije, kot jo je vajen že 30 let. taki pa itak niso za na cesto...

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Gustl: tam so precej redno policaji, pa v obratni smeri tudi (na začetku kajuhove) tako da kar pazi....
jaz se tam ne hecam

Že nekaj let se redno vozim nekajkrat na teden skozi to križišče in dvomim, da sem doslej trikrat videl policaje, ki bi stali tam na avtobusni postaji in delali red. So pa pogosto na Letališki, tam kjer je uvoz v tovorno železniško postajo in ustavljajo tiste, ki pripeljejo po Kajuhovi iz smeri Žal na Letališko in izsiljujejo prednost v križišču. Kar konec koncev tudi ni slabo.
zmaga.gif

Drugače pa nič bat. Še nikoli nisem na tak način izsiljeval prednosti v križišču. Enostavno ni fer do tistih, ki stojijo v koloni in čakajo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Eno zelo neumno križišče je tudi iz če greš po izvoznici iz smeri Bežigrad proti Šiški dol pri izvozu IND. cona Šiška:
erg-savlje.png

Če želiš priti na Litostrojsko lahko ali čakaš eno uro na levem pasu, da se Verovškova sprazne, ali pa greš pač po sredinskem pasu in nato zaviješ levo, saj je tisti pas vedno prazen ker ni nobenega semaforja v smer Litostrojske.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja kolikor razumem tvoje vprašanje...

kaj, pač bom mal pombrezal, pa še spustil, in šel naprej. mogoče zmedem tiste, k ne znajo odreagirat, ko pride do ene malo drugačne situacije, kot jo je vajen že 30 let. taki pa itak niso za na cesto...

Ampak si pa res mojster izmišljanja bedastih izgovorov za kršenje predpisov.

Najprej napišeš, kako skrbiš za majšo gužvo, ker iz pasa za naravnost zavijaš levo. Zmanjšaš so pa samo sebi, drugi morajo pa zaradi tega več čakat.

Tale zadnji post je pa višek vsega. A nekdo, ki ga ti s kršenjem predpisov zmedeš, ni za na cesto. Če kdo ni za na cesto, si ti TI!!
Isto bi lahko rekel tudi nekdo, ki vozi v nasprotno smer po avtocesti. Saj tam se vidi daleč naprej, če pa kdo ne zna opazovat in se izognit takemu, ki vozi v nasprotno smer, pa ni za na cesto.

Po vsem kar si napisal, se mi zdi da si en velik egoist. Saj mogoče obvladaš avto, Pa tudi zdi se ti, da se znajdeš v prometu, ampak bi rekel, da bolj po zasklugi drugih voznikov, ki se morajo znajt zaradi tvojega bedastega ravnanja. Ti pa potem to pripisuješ svojim sposobnostim. Si kar upam z veliko verjetnostjo trditi, da si slab voznik.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
kdo mora zarad mene več čakati??? noben.

ne zdej takih primerov ker to tud slučajno ni isto! nekoga življensko ogrožat, al pa se samo mimo enega peljat, je velika razlika.

In zarad mene ni treba nobenemu spreminjat načina/smeri vožnje. Tko NE izsiljujem. Naredim kakšen prekršek, ampak tako, da ostalih ne obremenjujem. Ok, mogoče se kakšen ustraši, al pa počuti presenečenega, sam to zame ni ogrožanje.

Glede znanja vožnje. Kdo je dober in kdo slab voznik?
Tisti, k pride v prometni konici ob 15h iz BTC do Centra v 5min (brez kršenja resnih prekrškov (rdeči semaforji, itn.)),

Al tisti, k se ustavi na vsaki rumeni, ima 30m varnsotne razdalje pri hitrosti 30km/h, potem ko zavija levo, čaka na rumeno puščico ali na rdečo tistih k so nasproti, bohnedej, da bi kdaj vmes vskočil na hitro... Tisti k samo sedi za volanom in gleda naravnost kot konj, in ne spremlja prometa ob straneh, ne spušča nikogar v kolonah...

kdo?

jest zase lahko samo rečem, in potrkam na les, da pri svojih km sem imel zelo malo nesreč, prav tako nisem povzročil da bi se kdo drug zarad mene zaletel. Verjetno te ne zanima, pod kakšnimi pritiski je bila večina teh kilometrov....

vsi imamo svoje grehe v prometu. eni take, drugi drugačne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.699
6.717
113
pri taščici
poznam ta sistem preko kajuhove do izolirke in potem nazaj desno na kajuhovo. Samo v gneči je tudi tam včasih taka gneča da boli glava. (rinejo mimo črpalke tisti ki prihajo iz žal.)
Druga varianta je mimo bauhausa in v križišču ali kje drugje polkrono obrneš.
tretja varianta katero velikokrat prakticiram pa je da jo v jaršah popiham na obvoznico in ozirom po Let. do obvoznice tam pa na Fužine.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Ne. Rumena je za ustavit (in peljat v rumeno je načeloma enkovredno vožnji v rdečo, razen če ne moreš varno ustavit, ampak sem pospeševanje pač ne sodi), preberi ZVCP. Pospešijo bedaki.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
ma dej. kakšna loterija???

ko dobimo mi rdečo, traja vsaj še sekundo, da dobijo uni zeleno, pa predno speljejo (nekateri morajo še v prvo prestavit...), je to sekunda in pol... In zdej ti men da je loterija v RUMENO it??? dej no.

v rdečo pa načeloma ne vozim...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

ko dobimo mi rdečo, traja vsaj še sekundo, da dobijo uni zeleno, pa predno speljejo (nekateri morajo še v prvo prestavit...), je to sekunda in pol... In zdej ti men da je loterija v RUMENO it??? dej no.

Ampak zato, ker ti pospesis na rumeno, mora nekdo, ki recimo zavija cez tvoj pas in stoji ze mimo semaforja in nima posebnega semaforja za recimo zaviti levo, cakat tebe, da se primajas skozi krizisce... In tako namesto, da bi zapeljalo levo pet vozil, zapeljejo samo trije, ker ostali so ze za rdeco na semaforju...

In prej si omenil, da si imel malo nesrec... torej to poemni,d a si nesrece ze imel...
uf-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Ti je SJTV1 lepo povedal zakaj je rumena.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kdo mora zarad mene več čakati??? noben.

ne zdej takih primerov ker to tud slučajno ni isto! nekoga življensko ogrožat, al pa se samo mimo enega peljat, je velika razlika.

In zarad mene ni treba nobenemu spreminjat načina/smeri vožnje.
Ni res. Mogoče še nisi vedel, ampak ko zavijaš levo poskrbiš za bolj tekoč promet. tako da se postaviš čimbolj globoko v križišče, ne pa tako da zaviješ levo s pasa za naravnost. in če greš do sredine križišče, te tam taki kot si ti ovirajo. Tako da taki kot si ti delate v križiščih še večji dren in zmedo.
Da ne govorim o tem, da so eni potem še preveč pametni, tako kot recimo en gospod, ki je tako zavijal iz Podmilščakove na Drenikovo. In ker sem bil jaz takrat v sredini križišča in je moral malo naokoli zavit, mi ej nakoncu še potrobil in pokazal da sem neumen.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Tko NE izsiljujem. Naredim kakšen prekršek, ampak tako, da ostalih ne obremenjujem. Ok, mogoče se kakšen ustraši, al pa počuti presenečenega, sam to zame ni ogrožanje.

Glede znanja vožnje. Kdo je dober in kdo slab voznik?
Tisti, k pride v prometni konici ob 15h iz BTC do Centra v 5min (brez kršenja resnih prekrškov (rdeči semaforji, itn.)),

Al tisti, k se ustavi na vsaki rumeni, ima 30m varnsotne razdalje pri hitrosti 30km/h, potem ko zavija levo, čaka na rumeno puščico ali na rdečo tistih k so nasproti, bohnedej, da bi kdaj vmes vskočil na hitro... Tisti k samo sedi za volanom in gleda naravnost kot konj, in ne spremlja prometa ob straneh, ne spušča nikogar v kolonah...

kdo?
Ne spreminjaj teme. Napisal sem, da nekdo ki je na cesti egoističen, ni dober voznik. Ne mi zdaj tle vpletat nekih drugih problematičnih voznikov in siu mislit, če si boljši od njih si pa že dober voznik.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

jest zase lahko samo rečem, in potrkam na les, da pri svojih km sem imel zelo malo nesreč, prav tako nisem povzročil da bi se kdo drug zarad mene zaletel. Verjetno te ne zanima, pod kakšnimi pritiski je bila večina teh kilometrov....

vsi imamo svoje grehe v prometu. eni take, drugi drugačne.
Mi je zelo žal zate, da moraš vozit pod pritiskom. Ampak ravno v takih primerih običajno vozniki delajo več napak. Samo to v razmislek.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

tako si lahko vsak po svoje pravila razlaga in si misli, kako super se znajde v prometu in pri tem nobenega ne ogroža. Ampak včasih, ko pride resnica na dan je pa že prepozno. In tako počasi delaš vedno večje neumnosti. Začneš s pasa za naravnost zavijat levo. Potem voziš čez rumeno pa kdaj tudi čez rdečo. Potem na avtocesti zgešiš izvoz pa pelješ nazaj po odstavnem pasu. Saj tam se itak ne vozi, tako da nobenega ne ogrožaš. Te situacije se potem (predvsem po zaslugi drugih voznikov) srečno končajo. Ti pa imaš občutek kako se zelo dobro znajdeš v prometu v vseh situacijah. In potem od tu ni daleč, da zapelješ na avtocesto v nasprotno smer.