Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kdo mora zarad mene več čakati??? noben.
ne zdej takih primerov ker to tud slučajno ni isto! nekoga življensko ogrožat, al pa se samo mimo enega peljat, je velika razlika.
In zarad mene ni treba nobenemu spreminjat načina/smeri vožnje.
Ni res. Mogoče še nisi vedel, ampak ko zavijaš levo poskrbiš za bolj tekoč promet. tako da se postaviš čimbolj globoko v križišče, ne pa tako da zaviješ levo s pasa za naravnost. in če greš do sredine križišče, te tam taki kot si ti ovirajo. Tako da taki kot si ti delate v križiščih še večji dren in zmedo.
Da ne govorim o tem, da so eni potem še preveč pametni, tako kot recimo en gospod, ki je tako zavijal iz Podmilščakove na Drenikovo. In ker sem bil jaz takrat v sredini križišča in je moral malo naokoli zavit, mi ej nakoncu še potrobil in pokazal da sem neumen.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Tko NE izsiljujem. Naredim kakšen prekršek, ampak tako, da ostalih ne obremenjujem. Ok, mogoče se kakšen ustraši, al pa počuti presenečenega, sam to zame ni ogrožanje.
Glede znanja vožnje. Kdo je dober in kdo slab voznik?
Tisti, k pride v prometni konici ob 15h iz BTC do Centra v 5min (brez kršenja resnih prekrškov (rdeči semaforji, itn.)),
Al tisti, k se ustavi na vsaki rumeni, ima 30m varnsotne razdalje pri hitrosti 30km/h, potem ko zavija levo, čaka na rumeno puščico ali na rdečo tistih k so nasproti, bohnedej, da bi kdaj vmes vskočil na hitro... Tisti k samo sedi za volanom in gleda naravnost kot konj, in ne spremlja prometa ob straneh, ne spušča nikogar v kolonah...
kdo?
Ne spreminjaj teme. Napisal sem, da nekdo ki je na cesti egoističen, ni dober voznik. Ne mi zdaj tle vpletat nekih drugih problematičnih voznikov in siu mislit, če si boljši od njih si pa že dober voznik.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest zase lahko samo rečem, in potrkam na les, da pri svojih km sem imel zelo malo nesreč, prav tako nisem povzročil da bi se kdo drug zarad mene zaletel. Verjetno te ne zanima, pod kakšnimi pritiski je bila večina teh kilometrov....
vsi imamo svoje grehe v prometu. eni take, drugi drugačne.
Mi je zelo žal zate, da moraš vozit pod pritiskom. Ampak ravno v takih primerih običajno vozniki delajo več napak. Samo to v razmislek.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ma dej. kakšna loterija???
ko dobimo mi rdečo, traja vsaj še sekundo, da dobijo uni zeleno, pa predno speljejo (nekateri morajo še v prvo prestavit...), je to sekunda in pol... In zdej ti men da je loterija v RUMENO it??? dej no.
v rdečo pa načeloma ne vozim...
tako si lahko vsak po svoje pravila razlaga in si misli, kako super se znajde v prometu in pri tem nobenega ne ogroža. Ampak včasih, ko pride resnica na dan je pa že prepozno. In tako počasi delaš vedno večje neumnosti. Začneš s pasa za naravnost zavijat levo. Potem voziš čez rumeno pa kdaj tudi čez rdečo. Potem na avtocesti zgešiš izvoz pa pelješ nazaj po odstavnem pasu. Saj tam se itak ne vozi, tako da nobenega ne ogrožaš. Te situacije se potem (predvsem po zaslugi drugih voznikov) srečno končajo. Ti pa imaš občutek kako se zelo dobro znajdeš v prometu v vseh situacijah. In potem od tu ni daleč, da zapelješ na avtocesto v nasprotno smer.