Imajo avtobusarji zapovedano voziti takole?

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja valda se pozna 5-10 avtov, sploh če je en pas.

in nimam se za nič več od drugih, samo za bolj iznajdljivega se pa imam!
wink-1.gif

@ zajbel:

Jaz sem že tu vedel, da je eden izmed njih. Njih, ki mislijo da delajo prav. A delajo narobe. Samo se nisem hotel vtikat. Potem pa ko je začel čedalje večje klamfe srat ...

Že takrat sem mu hotel reči, da je zaradi takih kot je on promet pri nas čist v [censored].

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kdo mora zarad mene več čakati??? noben.

ne zdej takih primerov ker to tud slučajno ni isto! nekoga življensko ogrožat, al pa se samo mimo enega peljat, je velika razlika.

In zarad mene ni treba nobenemu spreminjat načina/smeri vožnje.
Ni res. Mogoče še nisi vedel, ampak ko zavijaš levo poskrbiš za bolj tekoč promet. tako da se postaviš čimbolj globoko v križišče, ne pa tako da zaviješ levo s pasa za naravnost. in če greš do sredine križišče, te tam taki kot si ti ovirajo. Tako da taki kot si ti delate v križiščih še večji dren in zmedo.
Da ne govorim o tem, da so eni potem še preveč pametni, tako kot recimo en gospod, ki je tako zavijal iz Podmilščakove na Drenikovo. In ker sem bil jaz takrat v sredini križišča in je moral malo naokoli zavit, mi ej nakoncu še potrobil in pokazal da sem neumen.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Tko NE izsiljujem. Naredim kakšen prekršek, ampak tako, da ostalih ne obremenjujem. Ok, mogoče se kakšen ustraši, al pa počuti presenečenega, sam to zame ni ogrožanje.

Glede znanja vožnje. Kdo je dober in kdo slab voznik?
Tisti, k pride v prometni konici ob 15h iz BTC do Centra v 5min (brez kršenja resnih prekrškov (rdeči semaforji, itn.)),

Al tisti, k se ustavi na vsaki rumeni, ima 30m varnsotne razdalje pri hitrosti 30km/h, potem ko zavija levo, čaka na rumeno puščico ali na rdečo tistih k so nasproti, bohnedej, da bi kdaj vmes vskočil na hitro... Tisti k samo sedi za volanom in gleda naravnost kot konj, in ne spremlja prometa ob straneh, ne spušča nikogar v kolonah...

kdo?
Ne spreminjaj teme. Napisal sem, da nekdo ki je na cesti egoističen, ni dober voznik. Ne mi zdaj tle vpletat nekih drugih problematičnih voznikov in siu mislit, če si boljši od njih si pa že dober voznik.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

jest zase lahko samo rečem, in potrkam na les, da pri svojih km sem imel zelo malo nesreč, prav tako nisem povzročil da bi se kdo drug zarad mene zaletel. Verjetno te ne zanima, pod kakšnimi pritiski je bila večina teh kilometrov....

vsi imamo svoje grehe v prometu. eni take, drugi drugačne.
Mi je zelo žal zate, da moraš vozit pod pritiskom. Ampak ravno v takih primerih običajno vozniki delajo več napak. Samo to v razmislek.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ma dej. kakšna loterija???

ko dobimo mi rdečo, traja vsaj še sekundo, da dobijo uni zeleno, pa predno speljejo (nekateri morajo še v prvo prestavit...), je to sekunda in pol... In zdej ti men da je loterija v RUMENO it??? dej no.

v rdečo pa načeloma ne vozim...
tako si lahko vsak po svoje pravila razlaga in si misli, kako super se znajde v prometu in pri tem nobenega ne ogroža. Ampak včasih, ko pride resnica na dan je pa že prepozno. In tako počasi delaš vedno večje neumnosti. Začneš s pasa za naravnost zavijat levo. Potem voziš čez rumeno pa kdaj tudi čez rdečo. Potem na avtocesti zgešiš izvoz pa pelješ nazaj po odstavnem pasu. Saj tam se itak ne vozi, tako da nobenega ne ogrožaš. Te situacije se potem (predvsem po zaslugi drugih voznikov) srečno končajo. Ti pa imaš občutek kako se zelo dobro znajdeš v prometu v vseh situacijah. In potem od tu ni daleč, da zapelješ na avtocesto v nasprotno smer.

hja... če pridem v križišče, in nepravilno zavijam levo (je že par asov pred mano 2-3)potem se odpeljem mimo, pa si rečem, ok, danes ni šlo. če bom jest ostal v križišču, in bi tako zaustavil promet za naravnost, se to ne bo zgodilo! grem naprej, obrnem v naslednji ulici in je.

O semaforjih sploh ne bom debatiral, ker se mi zdi čist bz... ker ste kr neki sami natolmačili da vozim v rdeče...

glede vožnje pod pritiski pa tko - men je tud zal, da sm to moral pocet, samo sem. in hvaležen sem vsem novim spozanjem, k sm jih pridobil takrat. Kot normalni voznik jih ne bi nikol! In jest vedno trdim, da če hočemo v avtošoli narest dobrega voznika, ga dejmo po določene pritiske! Takrat se bo šele zavedel pravega smisla prometa in takrat bo vedel kaj počne. Tako pa avtošole ven dajejo ljudi k pojma nimajo o prometu. Zna zvcp, do črke natančno, in to je to. Pa mi povej kdo je zdej bolj nevaren???

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

hja... če pridem v križišče, in nepravilno zavijam levo (je že par asov pred mano 2-3)potem se odpeljem mimo, pa si rečem, ok, danes ni šlo. če bom jest ostal v križišču, in bi tako zaustavil promet za naravnost, se to ne bo zgodilo! grem naprej, obrnem v naslednji ulici in je.

O semaforjih sploh ne bom debatiral, ker se mi zdi čist bz... ker ste kr neki sami natolmačili da vozim v rdeče...
Lej, iamš enak problem, kot večina voznikov (eni so čisti puritanci, eni divjaki, srednje poi pa je malo): ne ločiš kaj je še OK in kaj ne.
Tudi jaz zavijam levo s pasu za naravnost (in kdaj naravnost s pasu za levo). Tako kot ti: če nikogar ne ovira, če bi oviral, tega pač ne naredim (ampaks e pač odpeljem, kamor kaže pas, in kasneje obrnem - izgubiš precej časa, ampak j.. ga, s tem se človek sprijazni, če v večini primerov prihrani čas).
Ampak v rumeno pa ne vozim, ker je to enako vožnji v rdečo. Prenevarno.In pijem tudi ne, ko vozim.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
no vidiš. pa smo prišli na skupno točko.

mah rumena ni nevarna. jest se jo čisto nič ne bojim.

pit bom pa tud nehal... enkrat mora človeka pamet srečat!
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
To vrinjanje se redno dogaja na Letaliski i mi gre totalno na k...c. To pocno totalne arogantni folk ki nima nobenega spostovanja.
Eni pac cakajo tam deset minut drug pa samo mimo in se na koncu vrine. Zadnjic sem bil malo slabe vole in sem enega hoto kar po picki vsipat. Stisno sem ga na avtobusno vendar mi je usel prek cez plocnik....
Potem pa ni cudno v kakem stanju je nasa prometna kultura. Kaj takega se ne godi v nobeni normalni drzavi,

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

100% ti vedno ne uspe priti čez križišče še čez rumeno. Tako da se dogaja, da z večjo hitrostjo pripelješ v križišče čez rdečo. Sploh takrat, ko se ti mudi ali si pod stresom, bi rekel da se to dogaja kar pogosto.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

glede vožnje pod pritiski pa tko - men je tud zal, da sm to moral pocet, samo sem. in hvaležen sem vsem novim spozanjem, k sm jih pridobil takrat. Kot normalni voznik jih ne bi nikol! In jest vedno trdim, da če hočemo v avtošoli narest dobrega voznika, ga dejmo po določene pritiske! Takrat se bo šele zavedel pravega smisla prometa in takrat bo vedel kaj počne. Tako pa avtošole ven dajejo ljudi k pojma nimajo o prometu. Zna zvcp, do črke natančno, in to je to. Pa mi povej kdo je zdej bolj nevaren???
Ne mi spet mešat teme. Zdaj pa vnašaš v temo začetnike in se ti zdi, kako dober voznik si, ker si boljši od začetnikov. Pa vseeno si upam trdit, da je marsikateri začetnik boljši voznik od enega izkušenega egoističnega voznika, ki si pravila razlaga po svoje, tako kot mu v trenutni situaciji ustreza.

In tako je očitno tudi pri alkoholu, kot si v eni drugi temi napisal:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
predvsem pa - ni mi jasno, zakaj, če že voziš pijan, je treba dirkat in izzivat nesrečo??? če bi se vsi pijani vozili lepo počasi, normalno, bi bilo pol manj teh nesreč. Vse nesreče pod vplivom alkota so posledice objestne vožnje in nekega dokazovanja samegasebi, al pa kolegu/punci. Jest se peljem kot po jajcih, če pač pride kdaj prilika, da je treba...
Očitno si tudi mnenja, da se pod vplivom alkohola na cesti bolje znajdeš od povprečnih voznikov in ti ni problem peljat v takem stanju.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
no no... ne govorim le o začetnikih, govorim tud o vseh ostalih, k jim je promet velik problem.

problem mi je peljat, zato tud ne vozim.

če pa že... pa počasi.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no no... ne govorim le o začetnikih, govorim tud o vseh ostalih, k jim je promet velik problem.

problem mi je peljat, zato tud ne vozim.

če pa že... pa počasi.

Kaj zdaj?
A ne voziš pod vplivom alkohola, ker ti je to problem?
Ali voziš pod vplivom alkohola počasi (in s tem oviraš promet in delaš še več drugih napak)?
Ne moreš rečt najprej, da ne piješ in voziš, v naslednjem stavku pa trdiš nasprotno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ma dej. kakšna loterija???

ko dobimo mi rdečo, traja vsaj še sekundo, da dobijo uni zeleno, pa predno speljejo (nekateri morajo še v prvo prestavit...), je to sekunda in pol... In zdej ti men da je loterija v RUMENO it??? dej no.

v rdečo pa načeloma ne vozim...

na križišču tivolske in celovške večina taksistov, motoristov in avtobusarjev spelje takoj naravnost, ko se ugasne semafor v levo in tam se praktično v istem momentu, ko se prižge rdeča luč v levo prižge rumena za naravnost, kaj potem narediš, ko ti butneš še hitro skozi rumeno(rdečo) iz nasprotne smeri pa se nekdo pripelje, ki ve, da bo imel zeleno dokler da pride do križišča in zato ne zmanjša in pelje po omejitvi naprej?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
se trudim da ne vozim. kdaj je pa treba. kot sem napisal 3 poste višje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
ja, sej verjetno spremlja promet, in verjetno tud predvideva, da ni edini k na pamet lovi semaforje, in kot tak, bi moral najprej preverit, če je varno, da gre kar na blef v rdečo (ker ve, da bo v naslednjem trenutku zelena)... in če vidi, da pač tud en drug lovi rumeno, bo pobremzal, pa je... sicer pa mal dvomim, da se tok hitro zamenjajo luči...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
največkrat sam.
wink-1.gif

sej veš kako je... greš h komu na obisk, k ga nisi videl že celo večnost, gresta na pijaco, 2-3 rundi sta takoj... domov je pa še vedno treba pridti. Sej se ga ne nažgemo do daske, sam za napihat je pa hitro preveč.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja, sej verjetno spremlja promet, in verjetno tud predvideva, da ni edini k na pamet lovi semaforje, in kot tak, bi moral najprej preverit, če je varno, da gre kar na blef v rdečo (ker ve, da bo v naslednjem trenutku zelena)... in če vidi, da pač tud en drug lovi rumeno, bo pobremzal, pa je... sicer pa mal dvomim, da se tok hitro zamenjajo luči...
Itak je pamet drugih voznikov to, na kar ti računaš. En ima malo več pameti, drug malo manj, pa se na koncu običajno konča srečno. Ampak to ne zaradi tega, ker se ti tako dobro znajdeš v prometu, ampak zaradi pameti drugega voznika. Če pa bi se istočasno v križišču znašla ti in še en tebi podoben, pa bi pokalo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
največkrat sam.
wink-1.gif

sej veš kako je... greš h komu na obisk, k ga nisi videl že celo večnost, gresta na pijaco, 2-3 rundi sta takoj... domov je pa še vedno treba pridti. Sej se ga ne nažgemo do daske, sam za napihat je pa hitro preveč.

Za domov maš taxi, pa tudi ni treba, da piješ, če moraš ptem vozit. Pa tako je kort sem že rekel, ti si zakone in pravila razlagaš po svoje in tako kot ti v trenutni situaciji ustreza. Itak pa v vsakem primeru boš trdil, kako se vseeno dobro znajdeš in s tem nikogar ne ogrožaš in oviraš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
ja ja... sej vem kaj v zvcp-ju piše.

ok, ne bom več v rumene vozil.
wink-1.gif
se vedno pa trdim, da s tem nikogar ne ogrožam.

Jest; ko sem v drugi polovici križišča, dobijo oni zeleno, sam oni morajo še speljat. takrat sem pa jest že normalno iz križišča.

Zajbelj; ne trdim, da sem 100% voznik. dobro se znajdem, ogrožam pa tudi kdaj. tko kot veliko drugih. pa četudi vozijo 100% po zvcp-ju. Pač promet je nevarna zadeva. to vsi vemo. če bi država tako rada nič nesreč, naj se fu.kne v eno investicijo, pa nej tire napelje po cestah, pa se bomo vozili kot vagončki, vsi 50km/h. Ali nej pa v znake namotirajo oddajnike, v avte pa sprejemnikie, kjer avto sam znižuje na omejeno hitrost.

mah.... bo že.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Jest; ko sem v drugi polovici križišča, dobijo oni zeleno, sam oni morajo še speljat. takrat sem pa jest že normalno iz križišča.

Ce je prazno krizisce, lahko nekdo pride v zeleno tudi ze s hitrostjo... Pa tudi ce je pripravljen (ne tako kot nekateri, ki takrat, ko se jim prizge rumena in nato zelena, sele dajo v prvo in potem pocasi speljejo) lahko takoj spelje, ko zagori zelena...
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
če, če, če, če...

če čebula ne bi imela če, bi bila samo bula.
wink-1.gif

ja treba je tud to upoštevat - a je kolona na rdeči, al je prazno, a se kakšen avto približuje križišču, al ne,... temu jest pravim spremljanje prometa okoli sebe. in potem na podlagi tega se odloči človek, a gre v rumeno (mogoče tud v rdečo
wink-1.gif
), al ne.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Če (spet če
tongue-1.gif
... Križišča so nekako urejena ravno zato, da ni treba toliko predvidevat, ali lahko narediš premik v željeni smeri ali ne... Če se pa nekateri potem ne držijo tega, pa lahko nastanejo kritične situacije...

Pa ne pravim, da so krizisca urejena optimalno... ampak drzat se pa je vseeno potrebno nekih pravil... In od vseh ne mores pricakovati, da bodo reagirali tako kot bi sam odreagiral... Res je, da so na cesti se veliko vecji kreteni, kot taki, ki vozijo v rumeno... ravno zato meni osebno niso vsec tako vozniki, ki gledajo samo na svojo lastno rit, za ostale jih pa "boli patak" ... Vazno, da sami prej priedjo na cilj... in ptoem se mislijo, da so s tem naredili usugo ostalim udelezencem v prometu
grims-1.gif

Nazadnje urejeno: