iGO Primo, Nextgen SKINS [Android]

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
To je rezultat, ko mi je dolgčas
smile-1.gif

Sem za hec šel malo naredit primerjavo in bil prijetno presenečen.

p.s.
Tiste fraze za TTS so me malo presenetile, me zanima, če se pripravlja kaka TTS datoteka za SLO ali so kar tako pač prevedli vse skupaj.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.438
801
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Še en izmed bolj popularnih skinov:

diMkaWA_aP24 Mod Nks

prevod v SLO (prevod zajema tudi zadnjo verzijo GjAk skina ter vse verzije Prima)
Lang_Slovenian

prevedeni vnosi za diMkaWA aP24 Mod Nk's skin:

;-------------------------------------------- diMkaWA aP24 Mod Nk's ----------------------------

Extra Settings Nk's="Nastavitve NK's preobleke"
Visual settings="Vizualne nastavitve"
Show Next Street="Prikaži naslednjo ulico"
With City="+Mesto"
Show Driver Alert="Prikazuj opozorila"
\fiScreen saver\fn\nOnly Speedometer="\fiOhr. zaslona\fn\nSamo hitrost"
Transparency\n\fiat low speed="Transparentnost\n\fipri nizki hitrosti"
Transparency\n\fiat high speed="Transparentnost\n\fipri visoki hitrosti"
Info Provider Map="Info o ponud. zemljevidov"
Display \fiSpeedometer="Prikazuj hitrost"
All the time="Neprestano"
Only when\nspeeding="Samo ob\nprekoračitvi"
Maneuver="Manevri"
Position Maneuver="Položaj puščice"
Down="Spodaj"
Up="Zgoraj"
Arrow First\nManeuver="Pušcica za Prvi\nmanever"
custom="prirejena"
original="privzeta"
Original\n day="Privzeta\n dnevna"
Original\nnight="Privzeta\nnočna"
Custom\n day="Prirejena\n dnevna"
Custom\nnight="Prirejena\nnočna"
Arrow Second\nManeuver="Puščica za Drugi\nManever"
Mini maneuver="Mini puščice"
Auto closing time="Avtom. zapiranje inf. na AC"
Set auto closing time,sec.="Določite samod. zapiranje v sek."
Split Screen(POI)="Deljen zaslon (POI)"
Environmental Zone="Okoljska cona"
Environmental Zone Warning="Opozorilo za Okoljsko cono"
Environmental Zone Warning Settings="Nastavitve opoz. za Okoljsko cono
Auto profiles settings="Nastavitve samodejnih profilov"

malimuc

Zelenc'
22. jul 2009
20
0
1
51
Popotnik in Janch

Ali ima morda kdo od vaju Skin od Gjak HUD (Head Up Display)? Imam Galaxy S4 in nameščen IGO Primo 9.6.22.317625 ter Skin GjAk_v1.10_AriNe-full+HD-10. S tem skinom deluje navigacija brezhibno. Danes sem si poskusil naložiti skin Gjak v2.1_Arine 24 z HUD-om. Če dam ta skin v mapo Skin in zaženem IGO, navigacija ne deluje, saj se med nalaganjem sesuje. Kaj je vzrok? Naj omenim, da sem pred novim zagonom navigacije izbrisal mapo SAVE, vendar se tudi ne zažene saj se med samim nalaganjem sesuje.
Prosim za pomoč in nasvet.
Hvala in lepe praznike v upanju, da nas bosta razveseljevala še mnoga leta

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
GjAk_v2.1_AriNe-24 = 800x480 -- > 1920x1080

GjAk_v2.1_AriNe-24 = 320x480

GjAk_v2.1_AriNe-24 = 320x240

Changelog:

1.) Support HUD included in the "Map Settings " -> " Screen Saver ."

2.) HUD can be turned on only at night and only in landscape mode :

a) for the screen saver , an additional button "Head-Up Display",
b ) when you click on this button -enables HUD, and the automatic screen saver turns off
c) when the HUD mode when you touch the screen anywhere - HUD disabled back into the cabin , and the automatic screen saver is activated again ,
d ) if nothing is done , ie do not press on the screen , HUD will always remain on .

3.) Changes in the intro ( about the work itself saver wrote here) :

a) Now when you run Primo automatic screen saver starts only after the first turn ,
b ) if you want to include before, click on the current street
c) by clicking on the current image and street HUD can also be included and no route.

4.) In the cockpit add a button Help Nearby, which is activated / deactivated in the "Options skin ."

5.) Changed ( added ) some entries in sys.txt:

[skin_arine]
back_to_screensaver=10 ; default - 5 sec ; time adjustment return to automatic headband
skin_version=0 ; default - 1 ; show off skin version at startup Prima
hud_maneuvers_color= от -10 до 10, default - 0; color icon turns only in HUD mode
skin_new_year=0 ; default - 1 ; congratulations when you start off the Prima

6.) Rapid removal of fixed radars :

- Now , after removal of the rapid removal of the radar button in the cockpit, we remain in the cockpit. Before crossing into the navigation menu.

7.) In fixed compass direction arrow to display the correct movement direction of motion :

- The arrow shows the direction of motion to the finish .
- If there are intermediate points , shows the direction of motion on the first Intermedia . point , after passing the first prom. point - the second ... and only then to the finish .
- It does not work in the simulation !

8.) In skin added changes associated with changes in the new versions of data.zip.

9.) In buttons Trip Info corrected location of the font.

10.) Those . job.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

SLO Prevod GjAk_v2.1_AriNe-24 skina.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
V sys.txt? V info.ini je že vpisana prava resolucija.

Edit: vpisal v sys.txt in dela
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.438
801
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
SLO Prevod GjAk_v2.1_AriNe-24 skina.

sicer je opisano tudi v change logu v popotnikovem postu a vseeno, če je kdo spregledal - če koga moti avtorjevo božično/novoletno voščilo ob zagonu Prima, lahko to onemogočite z vnosom v sys:

[skin_arine]
skin_new_year=0

edit: slo prevod je dodan tudi v popotnikov post.

Nazadnje urejeno:

lopard

Pripravnik
12. jun 2013
66
4
8
Danes sem namestil nov skin (24). Ne vem sicer, ali je to neposredno povezano s skinom ampak: deluje normalno, le v nastavitvah ni možnosti za izbiro ponudnika zemljevidov. Oz. možnost je, a je neaktivna. Je to problem skina? Pohvaliti je treba avtorje, da so mapchanger vgradili kar v Primota. Torej - kako rešiti neaktiven gumb izbire ponudnika zemljevida (če rešitev obstaja).

lopard

Pripravnik
12. jun 2013
66
4
8
Ko kliknem na gumb Orodja(prekrižana viličasti ključ in izvijač) je na 7. mestu gumb Izberi ponudnika zemljevidov. Ta gumb je nenadoma neaktiven a menim, da nadomešča mapchangerja, ker lahko izbiram med različnimi ponudniki zemljevidov (vsaj tako si predstavljam sam). V mapi Content imam dve vrsti zemljevidov TopMap (v svoji mapi) in Navteq. Tu sem tudi prej izbiral ponudnika zemljevidov. Sam Mapchanger pa sem že zdavnaj odstranil s telefona in iz mape iGo.Ne vem, zakaj mi je ta izbira nehala delati prav zdaj, ko sem šel iz skina 9 na skin 24.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
S tem novim Mapchanger, ki ga imaš na 7 gumbu, ta je v mapi ux kot sem ti že prej omenil.

Novost tega je, da NE smeš imeti kart v dveh različnih mapah ampak vse v isti mapi torej v mapi map.

Torej Topmap in Navteq daj v isto mapo ( map )
Imel boš recimo primer: navteq.fbl pod njo bo topmap.fbl........
Isto daš poi od obeh ponudnikov v mapo poi

Ko boš to naredil, bo gumb postal aktiven.

p.s.
Če sedaj nimaš mape map, jo ustvari in potem vsebino mape Navteq vržeš v mapo map in prav tako vsebino mape Topmap vržeš v mapo map .
Imaš pa tukaj v zadnjem postu paket skupaj z navodili kjer je vse opisano:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Board=igo&Number=1730468&page=0&fpart=4

lopard

Pripravnik
12. jun 2013
66
4
8
Sem razumel, vendar mi nekaj ne gre v glavo. Pri skinu 9 sem imel tudi po 2 mapi (2 za zemljevide NQ in TM in 2 za poi (NQ in TM) pa je bil gumb aktiven. Od danes, ki sem namestil skin 24, pa gumb ni aktiven. No, sem pa izbrisal mape map_TM ter poi_TM in zdaj gumb dela. Hvala za povedano, še vedno pa me zanima, zakaj mi je pri skinu 9 delalo. Ali pa tudi ni več bistveno. Še enkrat hvala za pomoč.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zakaj je prej delalo, ena od možnosti je, da ti je držalo staro nastavitev nekje v predpomnilniku druge razlage nimam, mogoče ima Janch kako idejo.

Za ta mapchanger iz ux mape pa vem, ker sem ga " gonil " 10 ur skupaj, ko sem probaval naredit 3 aktivne gumbe pa mi nikakor ni uspelo in potem mi ni preostalo druga, kot naredit 3 različne, da so se pokrile vse možnosti in lahko vsak prenese tistega glede na to katera dva ponudnika uporablja.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Pozdrav !

Meni na žalost GjAk_v2.1_AriNe-24 = 800x480 -- > 1920x1080 na xTab 50 na žalost ne deluje. Igo se zažene do 3/4 potem pa obstane. Vsi ostali skini delujejo normalno. Imam verzijo 9.6.7.281004.

LP

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Pozdrav !

Bom poizkusil z novejšo verzijo. Bo Primo.9.6.22.317625 ok?

Hvala in LP

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Si kaj brskal po skinu ali ne?
Če si, je mogoče to razlog, da se ti ne zažene.

To verzijo, ki jo imaš sedaj gor pa si naredi backup takole:

Mapo iGO in trenutno apk daj na Pc za backup
izbrišeš mapo iGO in daš gor novo iz novega paketa.

Če bi se rad vrnil na to 281004 potem samo daš to mapo iGO iz backupa nazaj in naložiš apk ki spada k tej verziji in se ti bo zagnal kot, da je sploh ne bi brisal
wink-1.gif