iGO Primo, Nextgen - [Android OS]

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Me prav zanima, če ke kakšna rešitev za to ali je to res odvisno od kvalitete vgrajenega sprejemnika. Meni namreč na Xperii najde satelite v minuti in to tudi, če se peljem z avtom, za navigacijo sem si pa nabavil Alcatel Idol X, ekran je sicer super, išče pa satelite cca 10 minut v mirovanju, če se vozim pa sploh ne. Kaj čem, francosko/kitajski polizdelek :)

Xperia Lollipop 5.0.2 / alcatel KitKat 4.4.4.
iGo oba 9.6.29.468978 dec 16 2014

PS: Samo navigiranje je ok, samo to iskanje satelitov mi včasih požre živce
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sever

Zelenc'
2. okt 2014
21
0
1
gorenjska
Tudi jaz sem imel problem z LG-jem,tudi povohal ni več satelitov,pa sem ga malo razstavil,da sem prišel do antene(samo kontaktov),jih očistil ,malo privzdignil ,da so bolj pritisnili na drugi strani telefona pa glej ga vraga,zunaj dobi satelite v 2-5 sekundah.Veliko napotkov pa najdeš za različne telefone na yu tube Pa veliko uspeha

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.439
801
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
bistveno vrpašanje je kaj iGO javlja:

- išče GPS sprejemnik
- išče gps signal

po mojih izkušnjah (in izkušnjah kolegov) je problem največkrat, da ne zazna strojne opreme torej javlja "samodejno prepoznavanje gps sprejemnika"

včasih ga takoj prepozna, kar je normalno in šele nato se začne "iskanje satelitov", kjer pa načeloma nebi smelo biti večjih problemov.

yankee

Zelenc'
17. avg 2012
17
0
1
IGO nič ne javlja tako da predvidevam da ni težava v IGO. Išče satelite, jih tudi najde samo se ne poveže. in to traja in traja. Edina pomoč je ta da se povezujem na isti lokacijo kot sem prej ugasnil aplikacijo ker potem najde satelite in se poveže v trenutku (par sekund). Pa tudi to sem opazil da bolj ko je ta lokacija oddaljena dlje časa rabi se povezat (to je sicer samo moje opažanje)

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Me prav zanima, če ke kakšna rešitev za to ali je to res odvisno od kvalitete vgrajenega sprejemnika. Meni namreč na Xperii najde satelite v minuti in to tudi, če se peljem z avtom, za navigacijo sem si pa nabavil Alcatel Idol X, ekran je sicer super, išče pa satelite cca 10 minut v mirovanju, če se vozim pa sploh ne. Kaj čem, francosko/kitajski polizdelek :)

Xperia Lollipop 5.0.2 / alcatel KitKat 4.4.4.
iGo oba 9.6.29.468978 dec 16 2014

PS: Samo navigiranje je ok, samo to iskanje satelitov mi včasih požre živce
smile-1.gif

Janch: drži kar si napisal. Pri Xperii gre takoj na iskanje GPS signala in ga najde cca 5-10 sek, pri Alcatelu pa najprej iskanje GPS sprejemnika (modre pikice) in tukaj melje v nedogled, ko pa pride v iskanje signala pa rabi še nekaj minut.

Popotnik: hvala za zs, sem probal oba zapisa v sys in ni nič hitreje.

Se bo treba pač sprijazniti, da ima Alcatel pač slabši hardware
smile-1.gif
Ni taka razlika v ceni med aparatoma samo zaradi BZ Sony.

sever

Zelenc'
2. okt 2014
21
0
1
gorenjska
LP
prosil bi za pomoč,ker mi igo po 10-15 minutah ugasne in ga moram zopet pognati z ikono,potem pa me še vpraša,če želite nadaljevati do cilja.Imam mobilc

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Upam, da ne pričakuješ rešitve tvoje težave glede na podatke, ki si jih dal?

Tvoje vprašanje v drugačnem primeru izgleda takole: " rabim nove gume, imam avto".

Preglej malo stare poste kakšne informacije moraš podat, če želiš, da ti kdo sploh lahko proba pomagat.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Nekaj ugašanja sem doživel pri eni od verzij IGO Primo.
Sedaj uporabljam IGO.Primo.Turkey 9.6.29.468978 in teh težav nisem opazil.

Nasvet: poskusi zamenjati verzijo programa (in seveda prej pobriši data/cache).

sever

Zelenc'
2. okt 2014
21
0
1
gorenjska

Hvala za zelo hiter odgovor,sem bil malo neroden,pa bom poiskusil popraviti
Program igo .Turkey 9.6.29.468978 se mi lepo zažene
program in karte imam na SD kartici(6kart)
po 10-15 minutah se navigacija sama od sebe ugasne,ne zamrzne in mobitel se postavi nazaj na aplikacije
zato moram ponovno zagnati igota, pa je pot še vedno ista kot pri prvem vklopu, samo ,da me vpraša če želim nadaljevati do cilja, potrdim in gre dalje.Igo ugasne tudi če samo brskam po nastavitvah po 10-15 minutah
Upam, da sem dal dovolj podatkov?
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor pa kakršen koli že bo.

sever

Zelenc'
2. okt 2014
21
0
1
gorenjska
HUD ni
gjak-v2.2Arine-41.zip
Čas zaslona sem nastavil na nikoli,sedaj pa testiram
ugasnil po 17. minutah
Ali je možno ,da se ugasne zaradi majhnega rama512 rom 2GB na mobitelu

Hvala popotnik,če ne bo rešitve nič zato bom pa takrat ko bom rabil navigacijo še enkrat pognal igota,ker mi je zelo všeč apk
Pri navigaciji Be-an-road in sygic mi tega ni delal, imel pa sem jih direkt na telefonu.Sem jih pa izbrisal

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@yankee in @srv

Probajta tole Clocksync

Postopek je sledeč:

- naloži clocksync
- ko se ti odpre, odpri meni in pojdi na nastavitve
- pod NTP server vpiši: si.pool.ntp.org
- Daj kljukico pri Enable automatic synchronization
- pojdi nazaj na pogled ure in še enkrat pod nastavitve in stisni update time
- zaženi iGO in javita v kakem času bo našlo satelite.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Rootan mora biti samo za avtomatsko sinhronizacijo tako kot si rekel
smile-1.gif

Sem probal na mojem telefonu, ki NI rootan, po zgornjem postopku in v 5 sekundah sem imel satelitski sprejem
smile-1.gif

Tam, ko sem napisal Enable auto... mi je normalno pustilo dat kljukico in ni nič jamralo, da bi rabil root.
Obstajata pa dva načina in sicer rootles in root.

Sicer ne vem, če je potrebno dati kljukico tam ali ne, to se bo ugotovilo, ko bodo probali tisti, ki imajo težavo s sateliti.

Na NE rootani napravi je pač potrebno ročno stisnit na update time v meniju.
wink-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Clocksync pomaga, sem ga naložil že nekaj časa nazaj, ko ga je Janch predlagal, ampak pri meni, ker imam telefon samo za navigacijo, je problem, ko ni wifi signala in se ne da opraviti tudi ročne sinhronizacije. Xperia tudi brez wifi-ja in brez vložene sim-ke hitro najde satelite, Alcatel pač ne. Trenutno si pomagam tako, da satelite poiščem še v stanovanju preko wifi, ko sem na poti, pa je potrebno biti malo potrpežljiv, če je pa nuja, pa gre Xperia na dashboard :)

Popotnik - probam s poslano sys.

sever

Zelenc'
2. okt 2014
21
0
1
gorenjska
Popotniku hvala za pomoč toda tudi brez skina se je ugasnil po 40. minutah samo igo, vendar sem mu nakladal poti toliko da jih ne bo ob navigaciji nikoli. Z igo israel pa kot kaže bo šlo.Po dobri uri delovanja še" kar" dela ,tudi z dodatnimi kartami(5)
Še enkrat hvala za nesebično pomoč