iGO Primo, Nextgen - [Android OS]

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.439
801
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Primo ima opcijo shranjevana poti, vendar se shranjuje v .kml format. To pot lahko potem uvoziš v Google Earth ipd..Preden greš na pot vklopiš snemanje poti:

več -->Dnevniki poti (oz. zaslon za pot) -->zapiši

Ko dobiš gps signal in začneš z vožnjo se začne snemanje poti. Ko prispeš na cilj, izklopiš to funkcijo in nato to sled izvoziš v .kml format:
več-->Dnevniki poti oz. zaslon za pot) -->tu sedaj vidiš shranjeno pot, jo izbereš -->več -->izvozi

pot se tako izvozi v .kml obliko (če se prav spomnim se pri izvozu samodejno ustvari mapa route na rootu SD kartice v katerem se potem nahaja .kml datoteka) in jo lahko odpreš v Google Earth-u.

Bom ob priliki dodal še bolj natančna navodila na svoj blog, saj se na to temo pojavlja kar veliko vprašanj.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ja tako je, to pot potem odpreš v Gugl zemlji in daš da se točke poravnajo s površjem al nekaj takega. Klik na vsako posamezno točko, ti pove, hitrost tam, nadmorsko v.,...

Ni pa to neka varianta za risat profile pa tako, vsaj jaz se s tem še nisem ukvarjal (beri ne znam).

sosko

Fizikalc
11. sep 2007
1.316
0
36
52
Koper
gdcapris.slohosting.com
Nikakor mi ne uspe usposobit IGo na LG G Pad 8. Na napravi je android 5.0.2, verzija IGo 9.6.29.468978. Program je naložen na internem spominu, karte pa na SD kartici. v SYS datoteko sem vnesel pot do ADDONS mape na SD kartici, vendar mi navigacija ne dela. Program se začne zaganjat vendar jo nato izklopi. Prilagam sys datoteko, kjer so razvidne moje nastavitve. Pot do kartice je \storege\external_SD\addons

Priponke

• 2236005-sys.txt
    3 KB · Ogledi: 436
Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zakaj imaš ročno vpisano resolucijo in še to napačen zapis?

Izbriši celo vrstico: screen_xy.... nato izbriši mapo save daj vsiljeno zapiranje programa in ponovno zaženi in mora delat.

Oziroma izbriši celoten [rawdisplay] in daj not ta zapis:

[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"

sosko

Fizikalc
11. sep 2007
1.316
0
36
52
Koper
gdcapris.slohosting.com
Kar se tiče resolucije je edino z tem zapisom navigacija delala. Sam problem je pri kartah, če pustim privzeti zapis v SYS datoteki mi javi da ne najde nobene mape takoj ko pa začnem spreminjati nastavitve za dostop do map na kartici pa program ne dela več. Ko dam prisilno zapiranje in pobrišem mapo SAVE imem še eno težavo, da se zagon ustavi pri izbiri jezika vmesnika saj mi na seznamu ne prikaže nobene izbire in ne morem nadaljevati zagona. Nato mi po nekajkratni ustavitvi nekako uspe zagnati z nastavitvijo vmesnika na angleški jezik in ga nato kasneje spremenim v slo.

Sem sedaj še poizkusil z spremembo ki si jo predlagal, vendar je težava v ležečem položaju ker mi spodnji del odreže. je pa še vedno težava pri zagonu če pustim nastavitev za dostop do map na kartici ( se ne zažene če pa pustim has_secondary_root=0 pa se program zažene vendar ne najde map)

Tako tablica vidi SD kartico
2236050-2015_06_03_14.30.08.png

Priponke

• 2236050-2015_06_03_14.30.08.png
    2236050-2015_06_03_14.30.08.png
    28,4 KB · Ogledi: 497
Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za full screen moraš omogočit tukaj:

[android]
;fullscreen=1
;tablet=1

in glede na to, da je tablica spremeniš takole:

[android]
fullscreen=1
tablet=1

Če bi že rad vpisal resolucijo potem moraš narediti takole:

screen_xy="800_480:1280x706/800x1186:fullscreen"

Glede na to, da imaš resolucijo prikaza nižjo od 1280x800 moraš uporbit 800_480 ali 1024_768, da ti prilagodi sliko.

Na notranji SD imaš v mapi iGO/content/ vse mape kot so bile originalno v paketu?
Seveda mapo poi, building, map, prazne.

Na zunanji SD imaš v mapi addons/content/ mape building, map, poi in v njih potrebne datoteke?

p.s.
Upam, da za vsako, ko spreminjaš resolucijo v sys pobrišeš mapo save in daš vsiljeno zapiranje apk in šele nato zaženeš iGO.
Isti postopek je, ko spreminjaš fullscreen in tablet zapis.

sosko

Fizikalc
11. sep 2007
1.316
0
36
52
Koper
gdcapris.slohosting.com
Glede resolucije sem probal različne nastavitve, tudi te ki si jih ti predlagal, vendar mi sliko čez cel zaslon prikaže samo pri nastavitvah, ki sem jih imel na začetku. Vsako spremembo sem naredil po postopku kot je treba ( brisanje mape, prisilna zaustavitev), vendar dela samo z mojimi nastavitvami. Torej , ko program zaženem z nastavitvami iz moje sys datoteke z has_secondary_root=0 in onemogočeno nastavitvijo poti do mape addons program dela vendar ne najde map. Ko omogočim pot do mape pa se program ne zažene več.

sosko

Fizikalc
11. sep 2007
1.316
0
36
52
Koper
gdcapris.slohosting.com
Da na kartici je v mapi addons mapa content in nato v njej mape za karte,POI in building v katerih so datoteke. V napravi so iste mape vendar prazne
2236195-2015_06_03_18.08.22.png

Priponke

• 2236195-2015_06_03_18.08.22.png
    2236195-2015_06_03_18.08.22.png
    32 KB · Ogledi: 483
Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Za vse, ki imate Android 4.4 Kitkat (ki programom kot vemo preprečuje pisanje na zunanjo kartico) obstaja rešitev, vendar je za ta fix potreben root dostop.

https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.sdfix

Je pa tukaj še en workaround za tiste, ki bi na Android 4.4 KitKat (in tudi na ostalih verzijah) radi, da vam iGO vseeno deluje iz SD kartice oz da je na njej vsaj mapa content, ki itak zajema večino velikosti programa.

iGO namestite na notranji pomnilnik telefona/tablice, nato mapo content prestavite na SD kartico in "content" preimenujte v "Addons"

nato popravimo sys datoteko:
[folders]
has_secondary_root=0
android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/Addons"
content="/storage/extSdCard/Addons/"

seveda pa mora biti storage/extSdCard poimenovan tako, kot ga vidi vaš telefon. Je pa seveda več opcij zato morate vedeti katero uporablja vaš telefon - lahko je "mnt/sdcard", "external_sd" itd..to najlažje vidite z Astro file managerjem.

(stestirano na WayteQ xTAB-7X)

Kakšen je pa postopek za Lollipop 5.0? S katero aplikacijo prideš do roota? Bi pa želel, da so tako program kot mape na SD kartici.

Nazadnje urejeno:

yankee

Zelenc'
17. avg 2012
17
0
1
Zadnje čase se mi IGO izredno dolgo povezuje z GPSji Imam telefon HTC ONE S, program pa je verzije 9.6.29.353462.
To sem opazil da se dogaja ko zaženem program iz druge lokacije kot se je na zadnje izklopil. To iskanje satelitov lahko traja tudi pol ure in več tako da na koncu obupam ali pridem celo prej na cilj.
smile-1.gif

Zraven imam instaliran programček ki naj bi izboljšal ravno ta problem in se mu reče GPS Status in GPS Fix. Kako bi se dalo usposobiti IGO spet v normalno uporabo??

yankee

Zelenc'
17. avg 2012
17
0
1
Sem zagnal samo GPS status pa ni našel položaja v 10minutah le 3 satelite od 4ih potem sem pa prekinil in bom probal na malo bolj odprti lokaciji. Nimam pojma kaj bi to bilo.

yankee

Zelenc'
17. avg 2012
17
0
1
Odinstaliral GPS Fix (verjetno 2 programa nista potrebna) a kljub vsemu je GPS Status na odprtem našel 12 satelitov s tem da se je povezaj oz da je našel položaj je trajalo 25minut. Prej je bil telefon resetiran se pravi ugasnjen in še enkrat prižgan.

To verjetno ni najboljše obnašanje telefona?

yankee

Zelenc'
17. avg 2012
17
0
1
Kot sem že prej omenil imam telefon HTC ONE S
Android 4.1.1.
Telefon ni rootan (tudi zato ker ga ne znam
smile-1.gif
)
IGO verzije 9.6.29.353462