iGO-683 B

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Jodlar ne zavajaj in preveri predno spodbijaš mojo besedo. Pa brez zamere.
Čisto nič ne razumem madžarsko ampak nikjer ni slikice, da bi garminova mapa delal kje drugje kot na garminu.
Ja Garmin je tudi program, ki ga imaš lahko na PPC in PC in tukaj, kolikor sem lahko razbral, je fantom uspelo garmina spravit na PNA naprave, kar je zelo uredu, saj to pomeni da boste lahko na svojo napravo kjer imate sedaj IGO, naložili tudi Garmina... Upam da si natančno prebral kaj sem napisal.
Ampak to NE POMENI da laufa na IGO PROGRAMJU ali katerem kolil drugem, zaenkrat.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Jodlar ne zavajaj in preveri predno spodbijaš mojo besedo.

???

Citat:
Uporabnik leni pravi:
Čisto nič ne razumem madžarsko ampak nikjer ni slikice, da bi garminova mapa delal kje drugje kot na garminu.

Da ne vidiš slikice z nameščeno Garmin mapo (karto) na strani, ki sem jo "prilepil" ni krivo ne-poznavanje madžarskega jezika ampak verjetno nastavitve brskalnika. Vidne so slike vsaj treh različnih PNA naprav (ne PPC ali PC) z nameščeno Garmin karto in verjetno tudi z Garmin programom, da te karte sploh "laufajo".
Napisal sem tudi, da je to lahko fake!

Ena od PDA naprav je CNS MOON GPS PNA ,na kateri so v osnovi naložene ne-Garminove karte (in seveda tudi ne-Garmin program!) in je v vzhodnem delu Evrope dokaj popularna.

Če malo pogledaš imena PNA naprav, ki se omanjajo v besedilu te Google pripelje do DreimGO PNA naprave, ki pa ima v osnovi nameščen iGo program in karte!

Citat:
Uporabnik leni pravi:
... Upam da si natančno prebral kaj sem napisal.
Ampak to NE POMENI da laufa na IGO PROGRAMJU ali katerem kolil drugem, zaenkrat.

Ti očitno nisi prebral kaj sem jaz napisal! Ta bi to laufalo na iGO programu nisem nikjer zapisal.
Več ali manj je jasno, da Garminovih kart ni možno uporabljati z ne-Garminovim programom!!
Za enkrat jih ni možno uporabljati tudi na drugih (razen Garminovih) PNA napravah. In o tem govori predstvljena Madžarska stran!

Na dokaj priljubljeni PDA4x strani se na isto temo "trudijo", da bi Garminov software in mape (karte) spravili na naprave z WinCE, ki ga ima menda tudi naprava iz naslova te teme.

Citat:
Uporabnik leni pravi:
.... Pa brez zamere.

Enako!

Vzrok za EDIT:
Popravilo tipkarske napake

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Glej na napravi" LAUFA" program GARMIN, to ni nič nemogočega, in seveda garminove karte. Ti pa trdiš oziroma si trdil da so na napravi SAMO garminove karte, kar pač ne drži. da vidiš lahko Garminove karte, MORAŠ imeti tudi garmin program.
In tukaj si me spodbijal, da nimam prav, kar se da sklepat da lahko garminove karte spravim na IGOta, ki pa tudi NI samo NAPRAVA ampak je program, ki laufa tudi kje drugje kot samo na "TušNavigaciji" da pa se očitno naštimat Garmina na "TušNavigacijo", tako kot se da tudi še kater drug program.

Ja pa vidim slikice ampak ti pa očitno ne bereš kar sem napisal
Citat:
... je fantom uspelo garmina spravit na PNA naprave ...

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Upam, da jim rata spravit tole na PNA. Za SLO bo idealno, za tujino bom pa itak kaj drugega uporabu.

Veter

3300.registrirani uporabnik
29. apr 2008
4
0
1
Pozdravljeni!
Sem nov tu na forumu (zanimivo, poučno, hvala za vse informacije!) in nov lastnik Tuš-evega iGo-ta. Prebrskal sem forum, pa nisem našel odgovora na svoje težave. Poskušam namreč izvoziti sledi (Meni/Nastavi/Nastavi zapise sledi/Informacije/Izvozi podatke), pa dobim napako: Ne morem odpreti datotek: xxx.gpx. Kakšna ideja?

Hvala in veliko užitkov z 683 B!

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Zdale sem se spomnu spet;a je original gor naložen navaden ali iGO plus?

tgazvoda

Zelenc'
4. maj 2008
9
0
1
Zdravo! Sem popolnoma nov v svetu navigacij. Napravo sem že stestiral, peljal sem se z njo na Hrvaško in to v Poreč, Vrsar, Rovinj. Naprava deluje zadovoljivo, pripeljala me je čisto do hotela. Če mi lahko prosim kdo odgovori kako na napravi zamenjam karto Hrvaške. Ali je dovolj, da samo prepišem obstoječo karto z novo karto ali je potrebno še kaj? Zanima me tudi kje bi dobil novejše POI in kako jih dodam. Hvala lepa za odgovore.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik tgazvoda pravi:
Če mi lahko prosim kdo odgovori kako na napravi zamenjam karto Hrvaške. Ali je dovolj, da samo prepišem obstoječo karto z novo karto ali je potrebno še kaj?
To je to.

Citat:
Zanima me tudi kje bi dobil novejše POI in kako jih dodam. Hvala lepa za odgovore.
na www.poiplaza.com poiščeš tematiko ki te zanima, recimo kampi, hoteli, trgovine, .... navodila so pa zraven k vsakemu POI posebej glede na tip naprave.

Kakpa

Zelenc'
15. apr 2008
9
0
1
Zadnje dni sem testiral iGO-683 B in garmin nuvi 760:
Za slovenijo je vekakor boljši garmin saj ima pokrito večinoma hišnih številk in skoraj vse "tudi kozje" steze. Medtem ima I-go pokrite hišne številke večjih mest v sloveniji in tudi nima vseh majših cestic. V tujini-konkretno v Švici je pa zgodba ravno obratna, tam pa garmin ni našel vseh hišnih številk medtem ko jih je i-go brez problemov (oba naložena brez posodobitev).
Izračuni poti med kraji so bili identični, pri vsakem pač moraš za najugodnejšo pot nastaviti tudi kakšno vmesno točko.
Glede hitrosti sploh pri približevanju in oddaljevanju karte pa I-go zelo prekaša garmina. Izrisovanje pri zoomiranju na garminu je zelo počasno napram I-go-tu.
Razočaran sem pa nad dejstvom, da ima iGO-683 B v navodilih opisano delovanje TMC funkcije (tudi na ovitku embalaže je navedena), ki pa je nisem uspel aktivirat. Garmin 760 to funkcijo podpira in mi je zelo koristila pri prečkanju Nemčije.
Nasplošno je garmin uporabnejši za slovenijo medtem ko je I-go boljši za Europo.
Verjetno pa se na iGO-683 ,da naložiti tudi garmin, saj dlančniki uporabljajo iste win-se in na njih brez problemov deluje garmin.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Bom spet dregnil v osje gnezdo. Primerjava med iGo 638B in Garmin nuvi 760 ni na mestu. Vem, da si testiral tisto, kar si pač imel na razpolago. Najprej si oglejmo ceno. Garmin nuvi 760 stane 369 €, iGo pa skoraj polovico manj. Starost kart je pri garminu štiri mesece, pri iGO pa so pol leta starejše. Grafika in način vodenja se tudi precej razlikuje, da ne govorimo o nalaganju kart. Na iGO si lahko vsak laik sam naloži karte, pri garminu pa je to precej bolj zamotano. Ko pa se začnemo pogovarjati o možnosti nalaganja različnih navigacijskih programov na naprave, pa garmin pušne na celi črti. Ko imaš garmina si z njim poročen.
grims-1.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Zanimiva ena taka primerjava,sploh od nekoga ki verjetno ni pristaš ene ali druge firme.Men je sam iGO čist vredu,manjkajo jo mu samo karte slovenije ala garmin.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
@Drago: samo v vednost Nuvi 760 stane 280€.
Če ne verjameš poglej ta link: http://www.kommdata.info/trg/detajl.php?id=657&hid=35

@
O primerjavah pa: zakaj ljudje kupujejo Audi-je, VW-je, BMW-je, Renaulte, Honde, Mazde, Saab-e, Forde, Hyundai-je, Ople ..... itd
Vsak ima svoje prednosti in slabosti. Kupec pa pretehta kaj mu najbolj ustreza in to kupi.
Podobno je tudi pri navigacijah. Ne razumem pa nekaterih, ki vedno pljuvajo po njim nepriljubljenih navigacijah.
Zakaj primerjave? Povejte dobre in slabe lastnosti naprave, ki jo imate, potencialni kupci pa se bodo sami odločili kaj bodo kupili.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sem dal link, kjer piše cena, katero sem napisal.
Ena večjih mojih zamer garminu je njihov okus za kombiniranje barv. Vijolična cesta in zelena okolica. Kombinacija za zdravljenje zaprtja.
wink-1.gif
Edini plus za garmina: Topo karta. Pokritost Slovenije v AR mi ne pomeni nič. Pa tudi v kakšnega Zaporožca nebi kupil. Sploh, če bi bil v zgoraj omenjeni barvni kombinaciji.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
S tabo se ne mislim pregovarjati. Ko boš preizkusil toliko navigacijskih sistemov kot jaz, se pa spet javi. Link, ki sem ga navedel je od uvoznika in ne kar od neke štacune, ki imajo na zalogi en ali dva komada in so jih že davno prodali. In te cene so uradne za Slovenijo.

Za mnenje o Garminu lahko povprašaš še ekipo, ki je se je med prvomajskimi prazniki z avtodomi vozila po gozdnih stezah v okolici Pariza. Pa še kakšnega kamiondžijo, ko so ga sredi Evrope vlekli s traktorji iz neprevoznih poti. Čeprav jaz pravim, da takim ne more niti sv.Peter pomagati.

Skratka, Garmin ni edina in zveličavna navigacija. Obstajajo tudi boljše, precej boljše.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
@Drago:
bonk.gif
Ne vem zakaj me hočeš prepričati da je moj Mercedes slab ??
Jaz tebe nikoli nisem prepričeval kako dober je in te tudi nikoli ne bom.
uf-1.gif