Citat:
Uporabnik darkstar66 pravi:
http://petapixel.com/2016/10/21/popular-selfie-stick-kickstarter-copied-undercut-china-record-time/
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
To je vedno problem spraviti v življenje. Sam nisi sposoben, ostalim ne zaupaš. Je pa tak način razmišljanja (nateg partnerjev) značilen za Balkan, vključno s Slovenijo. V tujini beseda še nekaj velja.Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz
Hvala vsem za mnenja.
Gre za zadevo, ki bi šla za med. Kupcev je v trenutku nekaj 10 mio.
Je že narejeno (prototip).
Je pa bistvena ideja, ne izdelava. Izdelava ni problematična in ima Kitajec to skopirano v enem dnevu.
Tako da morda res najbolje komu ponuditi...ki te pa spet nategne....
Lahk pa kaj kaj več napišeš na zs. Morda ti lahko kako pomagam.
Sam sem sposoben spraviti na trg. Samo ne v količinah, ki bi bile po mojem potrebne.
Drugače pa nisem nek človek brez izkušenj. Tako razmišljam, ker sem dal skozi določene zadeve.
Izkušnje, bi rekel.
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
A mislis, da ti bomo takoj ukradli idejo, ce bos malo vec povedal?
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Vsekakor pa, dobra ideja ni vse. Pred leti smo startali en projekt, pa ni sel skozi. Je pa zanimiva izkusnja, ker vidis kako vlagas cas in energijo, po tem pa skocis v prepad in upas da imas padalo. Lahko imas tudi idejo, ki mislis da to je pa to, ampak ce ne zalaufa v startu, bos tezko prodajal dalje. Zal.
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Vsekakor pa, dobra ideja ni vse. Pred leti smo startali en projekt, pa ni sel skozi. Je pa zanimiva izkusnja, ker vidis kako vlagas cas in energijo, po tem pa skocis v prepad in upas da imas padalo. Lahko imas tudi idejo, ki mislis da to je pa to, ampak ce ne zalaufa v startu, bos tezko prodajal dalje. Zal.
Zadeva je popolnoma enostavna. Čudno, da je še ni.
Stala bi 1 eur, določene zadeve pa olajšala za 50 %.
To stvar pa dnevno uporablja 100 mio ljudi po vsem svetu.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Leto?, bolj 2 meseca, pa še to ne pomojem.
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
koliko je vložek? imaš sredstva? imaš resurse za realizacijo? imaš dostop do 100 mio uporabnikov? koliko boš naredil profita?
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
koliko je vložek? imaš sredstva? imaš resurse za realizacijo? imaš dostop do 100 mio uporabnikov? koliko boš naredil profita?
Vložek je v stroj. Ne vem, koliko bi stal. Nekje 100 k, se mi zdi. Material ne bi bil drag. Nekje 20 centov na komad. Vir? Ga ni. Nimam cca 200 k eur za delat konkurenco Kitajcu čez 2 tedna za mojo idejo.
Dostop do kupcev ni noben problem. Verjemi, da bi sami prosili za čimprejšnjo dostavo.
Profit? Nekje 30 centov oz 30 %. Na komad.
Sam bi sicer to zadevo brez pomislekov v prosti prodaji kupil za npr. 3 eur. Samo ne smeš biti požrešen. Denar ti da količina, ne cena.
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz
Patentirati se po mojem ne da, ker se lahko zadeva malo spremeni, pa deluje podobno.
/.../
Citat:
Izum je patentibilen, če (je):
- nov in še ni bil razkrit;
- drugačen od drugih izdelkov v nekem inovativnem segmentu, ki se tehničnemu strokovnjaku ne zdi očiten;
- industrijsko uporaben – torej, če ga je mogoče fizično izdelati.
(Vir)